КРУИЗИ /тема 5/

• 77 112
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Екскурзиите наистина може да си ги купите от кораба, но истината е, че по-евтините вече са продадени предварително.

Явно зависи от круизната компания , или вероятно посещавания порт .Бил съм свидетел когато приемат желаещи  по време на акостирането - буквално час преди  екскурзията Simple Smile

# 571
  • Sofia
Екскурзиите наистина може да си ги купите от кораба, но истината е, че по-евтините вече са продадени предварително.

Явно зависи от круизната компания , или вероятно посещавания порт .Бил съм свидетел когато приемат желаещи  по време на акостирането - буквално час преди  екскурзията Simple Smile

О, да, разбира се - въпрос на късмет и наличие на места.

# 572
  • sofia
Аз мога да съдействам за Рим и Марсилия

# 573
  • sofia
В Марсилия има фри шатъл до изхода на порта. Точно там е спирката на метрото, която те води до стария порт Лонгшамп и тн. От стария порт рейс 60 за 1€ те качва до Нотр дам или взимаш 'малкото влакче'( туристическо), води те до Фаро и цялата стара част, вкл Нотр дам от където гледката е жестока.
От стария порт тръгват и търговските улици, това е за Марсилия.
Прованс ако искате да отидете ви трябва нещо организирано, Марсилия е красив град

# 574
  • Варна
За шатълите явно е различно според кораба/компанията, която го е организирала- ние като бяхме с Epic в Марсилия шатъла бе 5 евро на човек и ни закара до крайбрежната алея покрай яхтеното им пристанище. Сега с Прециоза незнам как ще е но организацията винаги е на ниво и не се съмнявам че ще сме доволни.

В Палма сме спирали пак с Epic, имаше шатъл, но ние избрахме да се разходим и не съжалявам. Разстоянието не е голямо, а така имаш време да се огледаш.

В Чивитавекия спира почти всеки средиземноморски круиз- малко пристанищно градче, няма какво забележително да се види, но варианта с екскурзия до Рим ние сме го отписали. Други българи си бяха взели екскурзия и коментара беше че е лудо препускане- както peterky2002 сподели, в Рим определено ти трябва повече време, но всеки си решава сам.

За екскурзиите като цяло- ако си с добро ниво на англ. немски, някой път има и руски групи- добре, но иначе ми идват скъпи. До сега сме вземали единствено за Тунис, като "по- екзотично" и добре направихме, там разстоянията бяха огромни и сами не бихме се оправили. Но сега Тунис отпадна и го смениха с Калиари, така че няма да ни се повтаря.

# 575
  • Варна
Относно пакетите- по мои изчисления те са за пиячи. Иначе как ще излезе сметката- вземат се за двамата в каютата. Всеки може горе- долу да изчисли какво консумира и ако е нашия случай, си е живо набутване. Аз алкохол не употребявам, непия бира и вино, единствено вода и някой и друг фреш, а ММ е основно на бира и евентуално някое уиски, т.е. неможе да навакса моя пакет, така че сме се отказали и си плащаме питиетата на място.

На последния круиз се запознахме с една двойка, които си бяха взели пакети и решиха да ни почерпят. Сервитьорката направи проблем, че поръчваме 4 питиета, а те дават карта с включени пакети, получи се много конфузно. Embarassed В крайна сметка донесе цялата поръчка, но остана неприятното усещане, че сме се проявили като Бай Ганьовци. Това бе на Оркестра.

# 576
  • София
 Hug
Изпуснах ви, много малко успявам да прочета, но ще наваксам...
Записахме още 21 дена на вода, както винаги прекрасно...
Прочетох, че се вълнувате от клатенето на корабите.
Винаги съм казвала да не се притеснявате, но не и да мислите, че няма.
Който ви каже, че не се усеща или, че ние, голямата част от пасажерите си пътуваме в лигени, просто се шегува.
Още не са построили кораба, който да не се клати ???
Няма значение Кариби или близо до нас, както дойде, Божа работа.
Последните ни круизи, две отменени пристанища, на още две, спиране много трудно ???
Огромни вълни и последните дни в Средиземно море.
Но всичко това не трябва да ви плаши, напротив, превръща се в забавление, ако нямате разбира се непригодност или някакви заболявания, недай Боже...
Круиза отвсякъде е забавление, но трябва да знаете всичко необходимо...
Може да ви се случи да нямате никакво вълнение, може да е обратното...
В случая последното ни плаване, 90% силно вълнение ???
Но пак казвам, круизните кораби за мен са най-сигурния транспорт и най-голямото удоволствие.
Продължавайте смело и се наслаждавайте...

С малко закъснение, поздрав от това как се влиза или излиза в Ню Йорк...

А в момента...
Поздрави от Вечния град Рим.

Hug

gelato и пак gelato

Още много имам да ви кажа по въпросите ви, но сега разходка в нощен Рим...
  bouquet

# 577
  • Варна
Привет Bled,  Hugлипсваше...
Очакваме подробни разкази за "свирепи" морета... благодарим за снимките, но неочаквай да се разминеш само с тях.

# 578
Bled - много хубави снимки! Не съм била в Ню Йорк от преди 12 години!

Момичета, аз бавно но славно продължавам с пътеписите за Карибските острови. Последният е за Сейнт Томас: http://www.traveolani.com/сейнт-томас-да-надзърнем-в-миналото

Приятна неделя!
  bouquet

# 579
  • sofia
Относно Марсилия - самото пристанище си има фри шатъл Marseille fos се казва и не се заплаща нищо.
Ние предния път взехме за 9€ в двете посоки на Коста, който е до старото пристанище.
На Мсч 15€ не ми се даваха, та ползвахме Marseille fos

# 580
ДЕСЕТ НЕЩА КОИТО ТЕ ПРАВЯТ ЩАСТЛИВ САМО ЗА 1000 ЕВРО

Напоследък е много актуално да ни съветват какво трябва да правим за да бъдем щастливи, как да се държим в обществото, как да манипулираме и не на последно място какви места трябва да посетим преди да умрем, като разбира се това е обвързано и с точни цифри като 100, 500, 1000 и пр. забележителни места в света, топ 10 на най….и т. н. т.Въобще всевъзможни класации. Аз ще се опитам да направя един сравнително - практически анализ на това какво най-просто казано можем да направим с 1000 евро, а за сметка на това да бъдем много щастливи в 10 степенната скала по мен си.
   И така нека започнем от №10
10. Купете си телевизор с добра резолюция и система за домашно кино и се наслаждавайте на богатият избор на филми, като спазвате разбира се класацията за топ 10 филма на всички времена.
9. Купете си къща в някое запустяло българско село, такива вече има в изобилие, започнете ремонта и така след няколко години собствен труд с подръчни материали ще си имате едно прекрасно място за почивка в уединение и почти на края на света, като разбира се не забравяйте да го включите в топ 500 на най-романтичните места където сте били.
8. Купете  си велосипед, карайте на воля по градските или междуселски алеи, защо пък и да не ходите на работа с него, а можете и да го използвате за планинско вело спускане, но задължително след като се съобразите с топ 15 на най-високите планини в света.
7. Основете фондация, като дарите сумата на същата и започнете да набирате средства от други дарители, при правилно подбрана кауза от топ 10 в България можете скоро и да бъдете управител на цяло търговско дружество.
6. Купете билети от лотария, като си изберете една от всичките топ 5 в България и започвайте да търкате докато  ви се падне голямата печалба, ако пък не започнете да ги регистрирате в интернет, това ще ви отнеме значително повече време и  чакане да ви изтеглят за участие в телевизионно предаване.
5.   Започнете собствен бизнес, сумата ще кажете е твърде малка , но напълно достатъчна да започнете с биопроизводство на домати и краставици на село, пък може и да купите кокошки за свободно отглеждане, само ви трябва пазар, нали? Като начало започнете с комшиите във входа.
4.   Купете  си компютър с предплатен пакет за интернет достъп , регистрирайте се във форум  и пишете на воля по всякакви теми с приятели, като разбира се за предпочитане е форума на БГ МАМА.
3. Купете си  хоби, най общо казано, като за тази сума си закупите необходимите принадлежности и започнете да го практикувате, примери има много, но за предпочитане започнете от риболов или лов, така хем ще се изхранвате хем ще спортувате и не на последно място вашата полвинка ще намира много свободно време за своя любовник, когато вас ви няма.
2. Намерете си любовник или любовница, сумата е напълно достатъчна като за начало, например  за няколко скъпи парфюма и две три вечери в не чак толкова престижен ресторант или ако сте по-романтична натура идете на кино, като пак спазите правило №10 за топ 10 на най-добрите филми на всички времена.И кое според вас е №1….???????
РАЗБИРА СЕ- ИДЕТЕ НА КРУИЗ.
Започнете с една продължителна и целеустремена задача с избор на дестинацията и круизната компания, изчетете всички теми в настоящият форум, споделете с всички какво сте намислили, опишете маршрута, бюджета/ а да, той беше фиксиран до 1000 евро/ и разбира се когато се завърнете от круиза споделете с всички нас как е било, а то убеден съм ще е СУПЕР.
Остава само да напиша 10 начина как да се сдобием с 1000 евро. 

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!

# 581
Излизайте с човек, който е готов да ви заведе на круиз! 😀

# 582
  • Sofia
domino25,

ти ли я измисли тази класация? Искрено се забавлявах!
Само номер 2 не мисля, че ще те направи щастлив за дълго, но може би и не е необходимо...

# 583
domino25,

ти ли я измисли тази класация? Искрено се забавлявах!
Само номер 2 не мисля, че ще те направи щастлив за дълго, но може би и не е необходимо...

Да, аз я съчиних, като не претендирам за изчерпателност и точност. Целта ми беше да открия един различен поглед върху темите във форума и мисля, че за себе си го намерих, не знам дали ми се получи. А на вас мога да пожелая винаги да сте №1!!! Каквото и да означава това.

# 584
Нашия пореден круиз малко ще се отложи с времето, защото преди това ни предстои една семейна ваканция в Испания (този път с децата)... Но ще ви чета и ще събирам идеи, макар че следващата дестинация е вече известна - круиз от/до Венеция... Peace

domino25, много забавно... И аз мисля, че круиза е номер 1, но малко по-скъпичко излиза от 1000 евро според мен... Mr. Green  Но както и да е, това е едно незабравимо, мечтано и неповторимо приключение... Hug

Общи условия

Активация на акаунт