Веганството - да споделим опит тема 16

• 46 162
  • 679
  •   1
Отговори
# 660
  • София
take a smile, аз малко се поколебах - да го пиша ли тук или на лични. Реших, че като е така - евентуално ще се прочете от други, на които да е от помощ.

А на теб искам да кажа - няма за какво да съжаляваш - ти си абсолютно всеотдаен човек и майка и най-важното - имаш прекрасно здраво дете  Heart Eyes  Hug

И да добавя нещо, което може да се интерпретира в този контекст, но важи за живота като цяло и съм абсолютно съгласна с него:

"Най-щастливите хора не притежават най-доброто от всичко. Те просто създават най-доброто от това, което ги заобикаля."

Усмивке, ти си отличничка в това!

А пълната притча "скривам", за да не спамя излишно:
Скрит текст:
Група дипломирани отдавна, сега утвърдени в своите професии студенти, се събрали, за да посетят бившия си професор от университета. Разговорът скоро се превърнал в низ от оплаквания за стреса на работа и в живота. След като предложил на гостите си кафе, професорът влязъл в кухнята и се върнал с голяма кана кафе и множество различни чаши. Те били порцеланови, пластмасови, стъклени, кристални, някои изглеждали обикновени, други скъпи, трети изтънчени. Казал им да си налеят кафе. Щом всички студенти държали по чаша с кафе, професорът казал: "Ако забелязахте, всички красиви и скъпо изглеждащи чаши бяха взети веднага, а обикновените и евтините останаха непокътнати. Докато продължавате да искате само най-доброто за себе си, това ще бъде източник на стрес и проблеми. Бъдете сигурни, че самата чаша не променя качеството на кафето. В повечето случаи тя просто го прави по-скъпо, а и понякога скрива какво всъщност пием. Това, което всички искахте, беше кафе, не чаша, но всеки от вас съзнателно пожела най-хубавата чаша. А после започнахте да оглеждате чашите на останалите...". Сега помислете върху това, казал професорът: "Животът е кафето, а работата, парите, социалното ви положение са чашите. Те са просто инструменти, които удържат и съдържат живота, и видът чаша, която имаме, не определя, нито променя качеството на живота ни. Понякога, концентрирайки се върху чашата, забравяме да се насладим на кафето. Насладете се на кафето си!"

Най-щастливите хора не притежават най-доброто от всичко. Те просто създават най-доброто от това, което ги заобикаля. Четири са нещата, на които следва да обръщаме внимание в живота:

1. Живей просто.
2. Обичай щедро.
3. Желай от сърце.
4. Говори мило и приятелски.

# 661
Dao чудесна притча....наистина ме накара да се мисля за същността на живота...благодаря ти   bouquet

# 662
Хубава притча. Благодаря

# 663
безкрайно ти благодаря, Дао!  bouquet Hug Heart Eyes
Притчата е чудна, изключително мъдра и поучителна. Grinning

# 664
  • София
Аз ви благодаря, че ме вдъхновявате да бъда по-добър човек. Съвсем искрено.

# 665
Първото ми дете правеше колики, по време на кърмене ,от всичко друго освен от картофи, месо, домати и краставици. Не можех да помисля за боб, зеле, марули, спанак, ориз и т.н. Второто ми дете имаше колики без значение какво съм яла.

# 666
  • гр. София
Палечка89, може ли рецептата за тирамисуто? Много вкусно изглежда!
Dao, хареса ми и на мен притчата  Simple Smile
Като видях в по-горния линк кюфтета с цвекло и се сетих за тези картофени кюфтета с цвекло. Даже половинката ги харесва, въпреки че не обича цвекло. Не слагам нишесте и ги пека на фурна.

# 667
Палечка89, може ли рецептата за тирамисуто? Много вкусно изглежда!

Ето я - https://www.youtube.com/watch?v=I2DK7Rot9wk  Heart Eyes

# 668
  • гр. София
Благодаря, Палечка89 Hug Ще си я запазя за по-нататък, че се опитвам да диетствам. Надявах се да не е със захар, а с плодове Laughing

# 669
  • София
Илима, интересна идея. Тъкмо днес си виках, че ще напиша моята обикновена рецепта за картофени кюфтета, които правя на пръчици: варя картофите с кожата, чакам да изстинат, беля и настъргвам на ренде, добавям зелении на вкус (магданоз, копър, джодженче), олио по избор (слънчогледово, зехтин и т.н.), лук какъвто имам подръка (кромид, червен, пресен, може и праз) - разбърквам всичко добре. С една лъжица загребвам подходящо количество и го овалвам в царевичен грис (ползвам био на Алнатура), оформям пръчици, дебели колкото палец (дано не са ви много тънки пръстите  Laughing) и слагам в тава с хартия за печене на дъното. Мятам във фурната на 170 градуса с вентилатор. Правите си веган/не-веган дип и готово:)

# 670
  • София
Един вид кИбабчета, викаш? Mr. Green

# 671
Сега това как да се разбира? Детенце облечено в драни агнета, и в същото време гушка такова.

Из деца с животни:
http://www.dose.com/lists/18525/15-Photos-Showing-A-True-Bond-Be … 91d9-0a4093e84c2d

# 672
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1v-xqQF8N8Q

Има и субтитри. Трябва да си ги включите. До надписа ютюб са

# 673
  • на острова на мечтите
Все още твърдя, че най-голямото прегрешение във форума са, и си остават правописните грешки, ..................
Tц, не съм съгласна! По-важното е какво и как се споделя! Аз, когато пиша и бързам, често допускам грешки, защото не съм чукнала клавиша и ... понякога грешките са доста забавни  Joy
Палечка, картинките не ги разгледах, защото започнах да се чувствам зле Sick Cry. Благодаря, че си ги скрила.Какъв е смисълът да говорим за или против веганството именно ние newsm78 Благодаря за снимките на манджите HugТова е истинско споделяне! Идеи какво да сготвя, как да го гарнирам и т.н. Peace
В петък си бях приготвила елда и булгур с малка добавка на начукано ленено семе  за закуска и обяд. Обаче не бях преценила точно дозите, та се получи едно доста голямо количество варени зърна. Чак ми се отяде. После си припомних едни "шницели", които ядох навън, приготвени от киноа и реших да пробвам с моята смес.  Добавих варен картоф и накълцан лук. Станаха много вкусни. Нямам снимки,обаче!

# 674
Едно интересно изследване за веганската диета и влиянието й върху здравето ни. Simple Smile В друга тема беше пуснат линка, където разбира се, остана незабелязан.

Общи условия

Активация на акаунт