Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 337
  • 722
  •   1
Отговори
# 360
  • Once there was a Hushpuppy...
Изгледах Търсачът - http://www.imdb.com/title/tt3007512/ с любимият ми Ръсел Кроу и мога да кажа, че също ми хареса.
Това, което си мисля, че на пръв поглед ме е подразнило в последствие се замислям и откривам, че точно така е трябвало да стане или да ни бъде показано, за да е адекватно на времето, в което се развива действието. Често става така, че за зрителите и за мен разбира се някои неща са твърде наивни или не, както очакваме да се развият, а то става така, защото всъщност забравяме за времената в, които това се случва.
Препоръчвам го този филм, без големи очаквания Peace
Автентична атмосфера, кадри заснети в Турция, това е част от нещата, които ще видите.Малко тежки ми дойдоха няколко сцени, там покрай битките и братята, но....за щастие не са много. Ръсел Кроу те кара да заплачеш с него.
Олга Куриленко също не ме подразни, добре си изпълнява ролята на турска жена. За останалите герои, които са турци смятам, че е направен много добър избор на чуждестранни актьори. За разлика от други филми, в които сме се нагледали как американски холивудски актьори се превъплъщават и в талибани едва ли не Laughing

Друг един филм мен ме впечатли. Вярно, отдавна е писано в темата за него.
Mr.Turnur - http://www.imdb.com/title/tt2473794/
И го препоръчвам и аз, въпреки, че е малко дълъг.
Плени ме с това, че ме потопи е меко казано в отдавна отминали времена със силата на перфектни костюми и сцени. Удивителна история, поднесена със сигурност възможно най-достоверно от към визия.
Скрит текст:
Много гнусна прислужницата му, бее Sick Само се чешеше Laughing То, и най-смотания мъж ще предпочете да отиде някъде при друга жена на чистичко, оправено и сготвено. На хубави приказки, а защо не и още нещо...Та, дори и на изкуството му да повлияе.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 04:03 от AnMary

# 361
# 362
  • Belgium
Идвам да препоръчам една чудесна френска комедийка De l'autre cote du lit. Прекрасна Софи Марсо, винаги е удоволствие за сетивата да я гледам, свежо и динамично действие, има и къде да се засмееш от сърце. Само главния герой можеха малко по симпатичен да го намерят, но това си е бял кахър. Предупреждавам, че е леко захаросан, но с точната френска мярка.  Laughing

# 363
  • Бургас
Отидох да гледам "Пепеляшка". Ако все още не сте отишли да го гледате, много пропускате.
http://linasfavoritestuff.blogspot.com/2015/04/blog-post_15.html
 newsm10 newsm10 newsm10

# 364
  • София
What We Did on Our Holiday - Този филм може да се гледа и с изключен звук, такава наслада за очите са пейзажите от Шотландия. Препоръчвам все пак да го гледате с картина и звук Simple Smile - забавен е и трогателен, без излишен мелодраматизъм, и въпреки предсказуемия като за семеен филм финал има и доста неочаквани сцени, а най-неочаквани за мен се оказаха трите дечица, които изнасят на раменете си почти целия комедиен елемент на филма. Горещо препоръчвам.

# 365
  • срещу двата комина :)))
Serial (Bad) Weddings - много, много се смях и препоръчвам с две ръце

I Capture the Castle - този уж беше хубав филм, интересна история, ама нещо ми беше скучен и едва го изтраях до края. Сигурно проблема е в мен, но не бих го препоръчала

Focus - Учудващо ми хареса доста. От трейлъра очаквах много по-плосък и обикновен филм, но взе че ме изненада. Имаше си напрежение, изненадващи обрати, а и Марго Роби е чудно красива  Laughing Препоръчвам

Ex Machina- този филм ме разби, още го мисля  Mr. Green Очаквах някаква фантастика за изкуствен интелект, а то се оказа трилър , пълен с манипулации и обрати, направо нищо от това, което очаквах. Много препоръчва да се гледа и после можем да си обсъдим края  Mr. Green

Perrier's Bounty - типичната ирладнска кримка, с типичния им хумор, актьори и дебилизми. Това в никакъв случай не означава да не го гледате, а точно обратното  Mr. Green

# 366
  • Belgium
Mrs. Turner, Ex Machina на кино нали?  Laughing

# 367
Mrs. Turner, Ex Machina на кино нали?  Laughing

да, да  Laughing на кино беше

# 368
  • София
на кино

Ex Machina: Бог от машината (Ex Machina)
http://www.imdb.com/title/tt0470752/?ref_=nv_sr_1

Надмина очакванията ми, горещо препоръчвам на всички, а за феновете на жанра си е задължителен. Обичам страшно много НФ, а изкуствения интелект като сюжетна нишка ми е солчицата и пиперчето в любимата манджа... Simple Smile
Очаквах да е добър, но не бях подготвен за толкова майсторски направен филм. Оказа се трилър, оригинален и провокативен, бих казал чак дързък, интелигентно повдигащ много сериозни социални въпроси (като например мястото на човека в хода на еволюцията или пък ако например една машина има самосъзнание, то ние не сме ли длъжни да се отнасяме към нея като към човек и пр. и пр.)...
Самия робот беше направен по един невероятен начин, също така може да се каже, че развръзката лекичко ме изненада, което много рядко се удава. Това е знаков за жанра филм и много по-различен от всичко останало правено някога по темата. Не е някакъв невиждан шедьовър, на места е малко банален, някои неща лесно се предвиждат (поне за мен де), но това са бели кахъри.
Ох, направо се влюбих в Ейва, уфф.  Embarassed
И един цитат от филма, който доста ме смути, но ако се замислите е самата истина... “Един ден изкуственият интелект ще гледа на нас като на изправени маймуни на път да изчезнат”.
Не мога да пиша повече, че е нов премиерен филм, но след известно време може да дискутираме повечко относно посланието на филма.
-
Давам му 8.5 / 9.0 по десетобалната.  bowuu

# 369
  • София
О, два положителни отзива! Ще го свра някъде другата седмица примерно.

# 370
Към гледалите Ex Machina, подходящ ли е за деветгодишно? Че няма много да схване нещата, то се знае, питам как е откъм неподходящи моменти (насилие най-вече)?

Онзи ден слушах подкаст с Илон Мъск. При все иновацията му и устремения поглeд към космоса, на въпроса От какво се страхуваш? оговори: От свръхразума. Не знам дали филмът е разглеждал него, или изкуствения интелект, но тъй де, все заплахи (в случай че глобалното затопляне не ни види сметката).
Ще гледам.

# 371
  • Ямбол
La vida de nadie - няма да ви грабне още в началото, а ще ви изненадва и завладява постепенно. Уж обиконовена семейна история, която всъщност не е чак толкова обикновена...
Ако кажа още нещо, рискувам ви спойлирам, затова млъквам.  Laughing Гледайте, препоръчвам!

Di que si - още едно испанско предложение, този път за любителите на комедии. Много приятен и забавен филм, идеален за лежерен следобед или семейна кино вечер.  Popcorn

# 372
  • В светлината на слънцето
Тина, не е филм за деца. Има и сцени с насилие. Но не заради тези сцени не е подходящ за деца. Като цяло това е филм за хора, които имат известен житейски опит, път, извървели са определено количество години, за да го схванат. За децата ще бъде просто едно изгубено време в киното. Thinking
Ванче, не са две положителните мнения за филма, три са. Mr. Green Още преди месец писах възторжено за него. Заслужава си напълно високия рейтинг. Peace

# 373
Тина, не е филм за деца. Има и сцени с насилие. Но не заради тези сцени не е подходящ за деца. Като цяло това е филм за хора, които имат известен житейски опит, път, извървели са определено количество години, за да го схванат. За децата ще бъде просто едно изгубено време в киното. Thinking
Ванче, не са две положителните мнения за филма, три са. Mr. Green Още преди месец писах възторжено за него. Заслужава си напълно високия рейтинг. Peace

И аз се включвам с мнение, че не е за деца  Peace имаше моменти, на които мен ме дострашаваше и то не от брутално насилие  Peace

# 374
  • София

Даааа, аз тогава също се зарадвах много! (но съм забравила)

Общи условия

Активация на акаунт