Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 262
  • 722
  •   1
Отговори
# 465
Ехоо. Никой нищо ли не гледа? Не се стискайте. Само набързо надниквам.  Flutter
И ще добавя любимото ми "За да не съм капо", най-горещо препоръчвам Samba (2014) със страхотния шоколад Омар Си! Само участието му е само по себе си гаранция за добре прекаран час и половина. Няма да казвам колко много ми е харесал филма, за да не се пренавие някой ако евентуално реши да го гледа. Привидно нещата изглеждат простовати, жанрът е отбелязан като комедия, драма. Сладко-горчива трудна любов с неясна съдба и сърце пълно с надежда.  Филмът е любовно опакован, а всъщност прозира важен за Франция проблем с емигрантите на фона на една човешка съдба. В добавка, човек може лесно да направи асоциация с нашата действителност и актуалния в последно време въпрос с бежанските лагери тук. Да погледнем един вид от другата страна на оградата.

# 466
А мюзикал "ню йорк" гледали ли сте? Един от най-добрите!

# 467
  • В царството на игрите:)
http://www.imdb.com/title/tt2725962/?ref_=nv_sr_
Страхотно удоволствие ми достави този филм и благодаря за препоръката Peace
http://www.imdb.com/title/tt3237406/?=fn_al_tt_1
И този ми хареса, но не чак толкова...Лек и приятен!

# 468
  • срещу двата комина :)))
The Cobbler - Адам Сандлър се е опитал да направи малко по-сериозен филм, но хич не му се е получило. Историята беше тъпа и скучна, все едно почти нищо не се случваше през целия филм... Доста съм разочарована, защото обичам старите му комедии

The Sapphires - този много ми хареса и много препоръчвам. Разказва се за историята на няколко сестри аборигенки, които пеят и искат да отидат във Виетнам за да станат известни. Съдбата ги среща с ирландски пияница, който пък е луд фен на соула и така започва историята им. Има и много по-сериозни и дълбоки моменти, но няма как да споделя без да спойлирам  Peace

Age of Adelaine - чудна романтика с божествено красивата Блейк Лайвли. Не очаквайте мега-гигер филма, но на мен си ми хареса достатъчно и препоръчвам на романтичните души

Laggies - ами изобщо не ми хареса, писнало ми е от американските драми на тема къде отива живота ми и защо не правя нищо за да го променя ... А и акцента на Кийра беше доста смешен

# 469
  • Ямбол
Das letzte Schweigen - тежка, реалистична, майсторски заснета криминална драма.

Por un punado de besos - една романтична и трогателна любовна история. Един филм, изпълнен с надежда. Надеждата отново да бъдеш щастлив, напук на нелепата съдба, напук на отчаянието, напук на болката и безсилието...напук на всичко. Задължителен за подрастващото поколение!

# 470
След Тиранин много ми се иска да гледам други сериали/предпочитам пред филми / свързани с ислямския свят , не държа да е изпълнен с жестокост /като Пустинно цвете примерно / .
По скоро ми се гледа сериал за живота на богатите арабски фамилии /филма да се развива в днешно време /, манталитет , бит , може и малко политика  да има ,някоя друга интрига и т.н. Взаимотношения бедни /богати също може да е застъпено в сериалите или филмите?
Ще се радвам на вашите предложения !
Благодаря предварително ! Hug Peace  bouquet

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 11:53 от Markrit

# 471
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тези дни си припомних един от най-любимите филми на тийнейджърските ми години- Sleepers, установявайки, че и след толкова много време и толкова много гледания е способен да ме стисне за гърлото като при първото гледане. Прекрасен, разтърсващ и истински до последната секунда, с прекрасен каст, от който трудно бих отличила само едно име, но ако трябва, това ще са яростният Брад Пит и всеопрощаващият Робърт Де Ниро.

Припомних си и колко много харесвам Били Кръдъп, та тези дни смятам да гледам Stage Beauty

# 472
Джой  Hug толкова се радвам ,че се завърна в темата - без теб тя не е същата  Hug
  Аз изгледах над 30 филма ,но някак не ми се пише .
  Trois couleurs: Bleu (1993) http://www.imdb.com/title/tt0108394/  -първият филм от трилогията - великолепен. Как да не харесвам европейско кино - още повече се влюбвам в него .
 А Жулиет Бинош ми става все по -любима.
  Patrik 1,5 (2008) http://www.imdb.com/title/tt1067733/  - свеж и хубав филм.
 А е и скандинавски - другата ми любов  Laughing

# 473
  • В Космоса
Гледах Maleficent. Хареса ми приказката, но Анджито ми куцаше нещо. И в началото като тръгнаха да акцентират на предизвикателни погледи и джуки и... Много неподходящо ми се стори.

# 474
Гледах Maleficent. Хареса ми приказката, но Анджито ми куцаше нещо. И в началото като тръгнаха да акцентират на предизвикателни погледи и джуки и... Много неподходящо ми се стори.
След като го гледах, останах с усещането за изгубено време. Все пак имаше няколко силни момента, всички свързани с лайтмотива, че "лошите" герои не са били винаги такива и отново могат да станат "добри".  Simple Smile

Тези двата си ги записвам за гледане. А Laggies ми се стори умерено тъп. Знам си да не гледам такива комедии, направо се чудя защо си губя времето с тях понякога.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 00:07 от Songes

# 475
  • В Космоса
След като го гледах, останах с усещането за изгубено време. Все пак имаше няколко силни момента, всички свързани с лайтмотива, че "лошите" герои не са били винаги такива и отново могат да станат "добри".  Simple Smile

Да, де. Това беше хубавото, всъщност. Иначе приказните моменти бяха събрани от толкова много подобни филмчета, че... чак на Лабиринт от 86-та  Heart Eyes ми напомниха в един момент (някои от съществата).

# 476
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз вече мога да се похваля, че излязох от кино летаргията, която ме беше обхванала и изгледах Wild.
Филма не е нещо не виждано и не чувано, но Уидърспуун прави много хубава роля, както и това, че изглежда много добре в телцето е за отбелязване. Преди я свързвах с разни блондинки и такива едни роли Crazy, но сега погледнах на нея от друг ъгъл.

Скрит текст:
Историята е вълнуваща, за мен, смятам и за другите. Почти всички сме имали моменти на безпътие и пропадане, понякога е жестоко и коства много, други пък не сме виждали дъното, успявали сме да се избутаме на време на повърхността, но едно ни обединява тези, които сме преживели нещо подобно. Извървяването на труден и понякога болезнен път до намиране на себе си или истината.Всичко човешко може да се види, и воля и липсата на такава...Най-много ме притеснява момента, когато човек е склонен и е по-лесно да каже всичко, което изживява и го вълнува на един лист хартия, вместо в очите на близкият си. Точно това понякога ни струва загубата на любим, финала на иначе поправими неща в отношението между мъж и жена....И също така важната житейска истина, че понякога оценяваме това, което сме имали едва, когато го загубим Peace Важащо за всички аспекти от живота, не само за любим/а Peace
Също препоръчвам да се гледа Peace

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 19:19 от Hushpuppy

# 477
  • UK
Имам въпрос към гледалите Ex-Machina :

Скрит текст:
Защо Кейлъб си реже ръката? Нещо не го разбрах това..

Относно края по-напред беше споменато нещо, с което аз не съм съгласна.

Скрит текст:
Направо си го заряза да умре, защото тя знаеше, че ще остане затворен, но не и пукаше, както и Нейтън каза.

# 478
  • София
Teriyaki,

Скрит текст:
защото откачи и искаше да види дали случайно и той не е робот...  #Crazy

Скрит текст:
да разбира се, остави го на произвола на съдбата. няма хепиенд от тази гледна точка. Просто посредством съблазън и хитрост (чисто човешки черти) ИИ успя да се освободи, защо да и пука за момчето. На мен ми стана малко кофти де, но така филмът е по-силен. Simple Smile

# 479
Скрит текст:
С което му доказа, че разумът "работи". Това, за което бе отишъл да провери, му бе сервирано в действие. Тя се почувства използвана и за това не се поколеба да се отнесе с него по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт