Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 267
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
Те, духовете, не са били разбунвани преди, само си говорим. А аз за Кери мога да говоря до утре.

Хубава снимка!

# 166
Това русото рошаво Макавоевица ли е Thinking?
Хахахахахаха!
Да

# 167
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хайде да кажа за началото на познанството си с Ким Ки Дук Laughing
Лошо започнахме, с Moebius. Отвратително, самоцелно извратен филм, с гнусен секс в гнусна тишина, без смисъл и посока. Отдавна вече размятането на гениталии на екран не е белег за арт-кино, па дори и гениталиите да са отделени от тялото и процеждащи кръв. Далеч по-провокативни намирам изящни и многопластови филми като Savage Grace, разглеждащи сходна тематика, но с истинска психологическа дълбочина за сметка на голия безцелен шок.
Първият ми сблъсък с така любимия на кино-естетите режисьор беше крайно неудовлетворяващ.
Със следващия обаче направих крачка в правилната посока Laughing.
The Bow- отново съвсем безмълвен, но за сметка на това разказващ история. При това не една. Стотици, хиляди истории в тишината на водната шир, в тишината на момичешки поглед, в тишината на отрудени мъжки ръце. И историите са различни за мен и зрителя след мен- сами си ги сглобяваме, сами намираме морала и истината в тях. Или въобще не търсим- животът всъщност не се подчинява на нормите на социума, а е такъв, какъвто е. Без морал, но със своя собствена правда и логика.
Много красив, много особен и приковаващ филм Heart Eyes.

# 168
Защо не изгледа нещо друго на Ким Ки Дук за сефте? Пролет, лято.... 3 айрън, Тайм дори?

# 169
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Защото тези двата, които си посочила, ми стоят изтеглени на около 10% и не мърдат, а "Мьобиус" се изтегли за минути Laughing. Имам и "Дъх" с чешки дублаж, предполагам, че тези дни ще гледам и него.

# 170
  • София

А да попитам някой да е гледал Ida (http://www.imdb.com/title/tt2718492/?=nv_sr_1)? Oтзиви?

Гледах го миналото лято и доста ми хареса - драма, заснета по наистина арт начин. Изисква си необходимата емоционална настройка, защото не е от филмите, които се гледат между другото.
Има тънки и фини сцени, които докосват, като не казвам, че това са непременно най-тъжните моменти. Препоръчвам го.

# 171
  • В царството на игрите:)
Четох ваши мнения за "Cake" и, тъй като харесвам Дженифър Анистън си дочаках субтитрите, за да го гледам. Като, че ли се справи  с ролята си, пак я харесвам, но филмът ме поизмъчи.  Rolling Eyes
И това ме замисли колко лоша шега изиграват сериалите понякога... Актьора не винаги успява да излезе от клишето. Със Сара Джесика Паркър случаят е същият. В неделя гледах филм с нея и все очаквах останалите 3 каки да се появят отнякъде. Даже преди дни някой беше попитал кой си спомня, че Дж. Клуни е започнал кариерата си от "Спешно отделение"? Въпреки успешните му роли след сериала, аз доста добре си го спомнях дълго време като доктор.
Разприказвах се...Извинете Mr. Green

# 172
  • Ямбол
Wild Tales - шест самостоятелни, късометражни филма, обединени в един пълнометражен. Филмът е антология на обикновени житейски ситуации, изпълнен с голяма доза черен хумор и убийствен сарказъм. Търпимостта, емоциите и самоконтролът на героите са стигнали до своя краен предел, откъдето връщане назад няма. Има само един път пред тях - този на отмъщението, което понякога е изключително сладко Laughing).
Силно препоръчвам тази испанска трагикомедия.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 05:24 от DimiLoca

# 173
  • Once there was a Hushpuppy...
Не си спомням кой го препоръча този - http://www.imdb.com/title/tt1570728/ - Crazy, Stupid, Love, но благодаря Peace
Много ми беше приятен и също го препоръчвам за отпускане.

Гледах и http://www.imdb.com/title/tt1528100/ - Exodus: Gods and Kings
И този филм ми хареса. Най-вече ефектите, много впечатляващи Peace

Също така гледах дълго отлаган Бронсън - http://www.imdb.com/title/tt1172570/
Ами каквото и да кажа ще е малко. На мен ми се видя изключително интересен филма, чуствах се така сякаш съм на театрална постановка. Много въздействащ образ прави Харди. Това със сигурност е същество, което не би могло да се изиграе от всякакъв типаж актьори. На Том Харди му лепва идеално, като втора кожа. Това неговото е перфектно съчетание от актьорски умения и чисто физическо, бияческо излъчване.

И на предишната 11 стр. си набелязах няколко заглавия. Но, ще трябва да почакат, че имам още свалени и не гледани филми Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 14:56 от Hushpuppy

# 174
  • Belgium
И аз идвам да препоръчам един чудесен калейдоскоп от истории - Third Person (http://www.imdb.com/title/tt2343793/?ref_=nv_sr_1). Добре разказани истории, хем ежедневни, хем всяка пронизана от нещастие, което тегне над героите през цялото време като сянка.

Кастът е пълен с добре познати физиономии, които се справят чудесно. Има за всекиго по нещо или по-скоро по някой: Лиъм Нийсън, Ким Бейсинджър, Ейдриан Броуди, Мила Кунис, Джеймс Франко, Оливия Уайлд  Laughing

Дори Мила Кунис не дразни, прави чудесна роля на отблъсната майка, която с всички сили се бори, за да може да вижда сина си.

Единствената ми забележка е, че е бая дългичък - над 2 часа, но на мен не ми дотежа.

И последно - много ми хареса самия плакат с роклята от разпиляващи се изписани страници хартия който е тясно обвързан с елементи от филма  Heart Eyes

# 175
  • Once there was a Hushpuppy...
Лу, ти няма ли да питаш дали сме го разбрали Laughing Шегувам се Peace
Аз преди време исках да си поприказвам с някой, който го е гледал, но срещнах греда.
Имаше само не разбрали го, чак аз се усъмних в моето разбиране Rolling Eyes

# 176
  • В Космоса
Препоръка от мен за Kraftidioten. Сняааг, мнооого сняг, снегорин който бавно лази в белотата и прокарва пътища, изригвайки като гейзер снежни пръски и снегоринчикът с неговата история, драма, непоколебимост, желание за мъст.  Stellan Skarsgård ми е безкрайно симпатичен, но тук останах без думи от Pål Sverre Hagen (как се произнася това  Crazy) и неговия образ. Изключителен! Heart Eyes

# 177
Като свърша с Къща от Карти и аз ще почвам Ким Ки ДУк с Bad Guy. По-натам, не знам.
Дайте идеи за последователност, не искам да започвам от най-хард Simple Smile

# 178
Аз едно време открих Ки-дук с Пролет, лято... в киното. Много приятна среща. После гледах от там насетне. Ще издиря 1-2 негови неща от преди 2003та. Бед гай не съм гледала, кажи после как е.

# 179
  • Belgium
Hushpuppy, изпуснала съм я тази дискусия. Дори не съм мяркала филма из темата.

Ако искаш можем да направим едно обсъждане в скрит текст  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт