Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 263
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
Много ви благодаря , момичета !!! Hug  bouquet

# 211
  • Ямбол
The Loft (2014)
Поредният римейк на Loft (2008) не ме впечатли с нищо, както и очаквах. Захаросан и претупан, със значително по-слабо актьорско изпълнение, но пък имаше много окоплак.  Heart Eyes
Това си го умеят американците - да въздействат визуално!  Laughing

# 212
Хахаха Лока гледали сме го едновременно.  Laughing

Беше ми много интересно да изгледам и трите филма, освен, че очаквано американския беше най-"красив", другото, което ми направи впечатление, че холандския римейк с различната режисьорка имаше по-откровените секс-сцени плюс щипка гърлпауър.  Mr. Green
Всички стават за гледане.

# 213
  • Ямбол
американския беше най-"красив"

Така е, беше приятен за окото, но нищо повече.  Wink
Холандският не съм гледала още, ама едва ли ще е скоро. Трябва да минат едно 4-5 години, за да забравя отново развръзката на филма. Холандката се развихрила, викаш. Ами друго си е жена 'да пипне мъжки филм'.  Laughing

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 04:44 от DimiLoca

# 214
  • София
The skin i live in-  откачена работа, но ми беше интересен. Имах усещането, че гледам театър, имаше хубави кадри и доста нелепи сцени. Честно казано дори се посмях. Момичето в ролята на Вера имаше наистина перфектни черти.

# 215
  • София
Гледах Clouds of Sils Maria (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2452254/?=nv_sr_2
Чудесен. Нещо не съм в настроение за спокойни филми, обаче този ме помете. Не мога да повярвам, че ще го кажа, но Кристен е великолепна. Имат страхотна химия с Бинош и си взаимодействат на много нива.

Отделно от това самият филм има няколко нива, които вървят заедно, но са ясно разганичени. Любопитно е разграничението между образа, който създават актьорите пред хората и това, което са в реалния живот. Маипулацията на публиката... ей такива едни дребни детайли има вплетени, които без да крещят са достатъчно красноречиви.

Изграждането на ролята на Кристен още веднъж за мен доказва, че всичко зависи от режисьора и поставянето на подходящата актриса в подходящата роля. В нея намаше и следа от това, което познаваме като Бела Суон. Смятам, че е напълно възможно да излезе от това си амплоа. Много добър подбор на роли прави - тя или агентът и, няма значение. Много по-добре се справя в следЗдрачната обстановка от другаря си Патинсън, който има много повече талант от нея, но не умее да намери мястото си или грешно го съветват.

# 216
  • Русе/София
Гледах unbroken.Силно препоръчвам.През цялото време ме държа за гърлото.

# 217
  • Once there was a Hushpuppy...
Гледах Kill the Messenger - http://www.imdb.com/title/tt1216491/
и го препоръчвам. На мен ми хареса, правен е по истински случай, достоверен ми се видя. Всичко от пресъздаденото, като атмосфера и събития беше на място.

Другият е My Week with Marilyn - http://www.imdb.com/title/tt1655420/
Джой го препоръча, благодаря Peace
Аз се присъединявам към препоръката, защото много ми хареса филма.
Не знаех много за М.Монро, даже почти нищо. Разбрах, че не е била велика актриса в буквалния смисъл. Но, това не я прави по-малко стойностна за епохата си. Жена, която има много сексапил, разкрепостена, излъчваща едновременно детинска наивност и женствена обиграност. Мъжете са луди по такива комбинации, един неин поглед и усмивка ги поставя буквално на колене. Няма нищо чудно, че всички са я величаели до умопомрачение.
Хареса ми изпълнението и на Е.Редмейн и на М.Уилямс. Пренесоха ме там и тогава Heart Eyes

# 218
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Water Drops On A Burning Rocks
Общо взето, всеки един режисьор си има калъп, по който снима огромна част от филмите си. Дали стилистика, дали тематика, дали избор на актьори- като го следиш, и тенденцията се усеща. При Озон хубавото е, че си има 4-5 такива калъпа, изпитани и функциониращи, а понякога като му е скучно, взема по парченце от всеки и прави филми като този, в които има по нещичко от всичките му характерни схеми. Има го сатиричният момент, има го студеният и безчувствен герой, има я несподелената любов,  има ги и смъртта, и графичният секс, и схематизираните отношения и диалози, и комедията на абсурда- въобще шарена картинка. Не е нито най-красивият, нито най-дълбокият филм на французина, но си струва гледането заради цялото майсторство, с което успява да покаже тривиалната драма в един още по-тривиален апартамент така, че да не усетиш как са минали час и половина и да ти се иска още и още.

И понеже тези дни си припомням в дискусия филмите на французина, гледайки днес, се замислих колко характерни както за визуалната му стратегия, така и за психологията на персонажите са секс-сцените във всичките му филми. Сексът е винаги графичен, винаги правдоподобен, но едновременно с това хореографиран и някак стерилен. Телата се разполагат с точна естетическа идея, винаги с разстояние, с бариера между тях- дали почти не се докосват, или погледите са в различни посоки, или позата на тялото загатва напрежение, но винаги, винаги оставят усещане за дистанция между душите. Все едно сливането на емоционално ниво остава невъзможно и дори в миговете на любовна близост човек е сам. За да се изясня, хванах няколко филма, които имах под ръка, и илюстрирам
Скрит текст:
Water Drops On A Burning Rocks

5x2

Le Refuge

Le Temps Qui Reste

Under The Sand

На мен лично тази хореографирана стерилност ми въздейства много, много смачкващо.

# 219
Wild tales:
Гледах го и от един час се въртя в леглото и не ми дава покой тоя филм. Много странно. Хем ми беше смешно, хем смразващо, хем гнусно, хем еуфорично, хем несправедливо, хем справедливо, хем тъжно, хем весело, хем, хем... Че и поревах накрая. Е те такава смес от всички емоции никой друг филм не ми беше причинявал. Наречете го какъвто щете, само не и предсказуем! Ще го помня дълго. Ще съм по-внимателна като шофирам. И как се отнасям с бивши. И с непознати, особено когато не съм на кеф. Хора, носете си новите дрехи, пийте си редовно хапчетата и не взимайте живота прекалено навътре, че така или иначе прецаканите все сте вие! И последно - не се женете при никакви обстоятелства! Мно-го-як-филм!

# 220
Аз гледах снощи The Loft. Хареса ми много. Ако тези от вас които са го гледали, познават друг такъв подобен филм - нека ми препоръчат.

# 221
# 222
  • София
Тhe Odd Couple - мнооого ми допадна.
http://www.imdb.com/title/tt3595776/

# 223
  • Бургас
В момента тече София Филм Фест. Прожектират се филм от цял свят. В Бургас го открихме с "Два дни и една нощ". Мнението ми за този филм е много добро. Препоръчвам го.
http://linasfavoritestuff.blogspot.com/2015/03/blog-post_18.html

# 224
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Black Sea- за който харесва филми с подводници, този е един от добрите. За останалите може и да е леко скучен, но пък компенсира със страхотно суров и реалистичен финал. И Джуд Лоу с шотландски акцент Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт