Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 246
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
  • Belgium

За тази вечер съм си приготвила Rewrite, че нещо неангажиращо ми се гледа.

Кажи после дали ти е харесал, на мен това ми е едно от съвсем случайните открития на последните месеци, което препоръчвах нейде назад  Laughing

# 271
# 272
  • Once there was a Hushpuppy...
Foxcatcher  - http://www.imdb.com/title/tt1100089/ - много ме впечатли и го препоръчвам този биографичен филм Peace
Уникални актьорски трансформации и много качествена игра. Историята, изключително интересна, въпреки, че не е нещо ново, нещо, което да не знаем или да не можем да си представим.

Cake - http://www.imdb.com/title/tt3442006/ - към този имах сякаш по-големи очаквания.
Да, перфектна игра на Анистън, тежка семейна драма, много ме депресира.Не ми хареса особено много филма.

La cara oculta - http://www.imdb.com/title/tt1772250/ - този беше препоръчан, благодаря. Скоро не бях гледала подобен /включващ и малко ужаси Crazy/, приятен ми беше, с интересна случка.

# 273
Tangerines много хубав, не ми се изпада в литературни трактовки. Препоръчвам горещо!

What we do in the shadows, вампирско мокюментъри. Идеално да си го пусне човек като му се придремва вечер, или ако нещо му е мързеливо и не му се ще да хаби мисловна дейност. Музиката има свежи нашенски елементи.

# 274
УжасТ! Някакви извънземни почнаха да прескачат насам-натам и ми пречеха да гледам филм. Издържах го докъм 15-тата минута,

Joy Joy Joy Joy Joy

Ахахаха Кате ще ме умориш   201uu
Grinning Ти се смееш ама тъкмо си мислех, че по-лошо не може да стане, когато, след като споделих "очарованието" от първите 15 минути, ме набедиха, че нищо не сме могли ние "младите" да оценим, все сме били нетърпеливи веднага за екшън!, секс!, завръзо-развръзката и тем подобни глупости. Защо ми трябваше да се връзвам! Двоен, троен дори Ужас!!! Не мога да си го простя, вече ще вярвам повече на инстинктите си. Пък и аз точно затова не обичам нито да съдя, нито да навивам някой ако харесва или не даден филм. Не можем ли просто едни да харесваме ски, други хокей, трети фигурно пързаляне, пети кеч и т.н. Извинете за лирическото отклонение, но току-що го довърших (филма) и още съм афектирана от скачащите извънземни и от глупостта си да използвам без друго малкото ми свободно време по тоя тъп начин

# 275
Не е трябвало да се тормозиш.  Hug
Иначе филмът според мен е уникален и задълбочен и поставя страшно много проблеми на съвременното общество.

# 276
 Hug
Хмм.
Хем не си на моето мнение (признавам - много рядко харесвам нещо от този жанр), хем не търчиш веднага да ми доказваш теореми колко е хубав, което пък... От друга страна ми зачовърка любопитството и искам да видя какво ти си открила във филма. Различен поглед. Може и в спойлер, а ако искаш и на лични, но настоявам Simple Smile

# 277
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ето че най-сетне мога да върна жеста на Мяч и да и препоръчам нещо точно толкова очарователно като Paperback Hero Grinning И точно така екзотично, прашно и магично австралийско.

Red Dog е филм, който те прекарва през цялата гама човешки емоции- и както си се смял до болка в корема на първото пътуване с автобуса на Нанси, или мъжагата с плетката, или посещенията във ветеринарната клиника, така ще плачеш с едри сълзи в средата на историята и ще се усмихнеш отново накрая, през сълзи. Защото разказът за Червеното куче е приказка за живота в целия му спектър от ярки и неповторими цветове. При това съвсем истинска и реална приказка, чийто монумент още стои в червената пустиня на австралийския северозапад.

Отивам да издиря целият убийствен седемдесетарски саундтрак и ви поздравявам с личния си фаворит от него Heart Eyes
Скрит текст:

# 278
  • срещу двата комина :)))
отдавна не съм писала

Chappie - четох, че се е развихрила дискусия за Сектор 9, та да се включа с този филм  Sunglasses Мноооого ми хареса, много различен от очакванията ми и особено от трейлъра. Нищо лошо не мога да кажа, а двамата идиота - Нинджа и Йо-ланди са невероятни  Laughing

Sunshine - този хич не ме впечатли, хем обичам фантастика. Беше ми като колаж от всякакви други филми, които вече съм гледала

Cinderella - и този не ми хареса... то злато, то лъскаво, то клишета, то бели лъснати зъби, чак да му се догади на човек от толкова сладост. Никога не съм била фен на Дисни и този филм само допълни колекцията ми от филми, които доказват защо не ги харесвам  Mr. Green Иначе имах много големи очаквания заради страхотния каст, но то с такъв сценарий не е имало какво много да направят...

The Hunded-Foot Journey - този беше чуден, просто чуден. Всички гледки, манджи и цветове направо ме омаяха, даже леко си поплаках накрая  Laughing Идеален ми беше за неделя следобед, препоръчвам го  Peace

Insurgent - най-голямото ми разочарование тия седмици. И книгата съм чела, за нея знаех, че е тъпа, но първият филм даваше някаква надежда, че може да се получи нещо от тоя франчайз. Да , ама не. Втория уби всичко хубаво от първия ... ТО скука, то скапани ефекти, то едно постоянно пъшкане от главната героиня, което трябваше да ни покаже колко се измъчва и колко ѝ е тежко  Tired И къде отиде химията между двамата от първия филм, тука гледах две пълни дървета ... Абе, голямо разочарование, няма да си правя труда да гледам и следващите две части  Mr. Green

# 279
Hug
Хмм.
Хем не си на моето мнение (признавам - много рядко харесвам нещо от този жанр), хем не търчиш веднага да ми доказваш теореми колко е хубав, което пък... От друга страна ми зачовърка любопитството и искам да видя какво ти си открила във филма. Различен поглед. Може и в спойлер, а ако искаш и на лични, но настоявам Simple Smile
Скрит текст:
Най-директните паралели са ясни с апартейда, сегрегацията и мизерията... има доста пипнати детайли в тази насока. Противопоставянето хора - извънземни очертава дори не липсата на толерантност, а липсата на елементарна търпимост, ксенофобията и насилието предизвикано от всичко това.
Викус е типичен средностатистически човечец, обича жена си, семейството си, не крие чувствата си по отношение на "ония с пипалата"... напомня ми на пишещите в едни определени теми в Клю-то за малцинства, бежанци и т.н. Wink
Самите извънземни са представени с всички възможни предрасъдъци и то така че да не им симпатизираш, точно обратното.
Много ми хареса новинарския начин на представянето на историята и на Викус също има паралели с нашите "медии".
Втори протагонист беше Извънземния покрай него имаше доста паралели какво е семейство, човещина разни такива... става ясно че извънземните не са тъпи животни, а изключително високотехнологична раса и всъщност подтекста е, че с това отношение на хората към тях, хората са губещи, нищо, че не го осъзнават, то и с арийците е било така.

Главния антагонист е корпорацията, имам смътен спомен че Блокамп е визирал пак някого конкретно, но сега не си го спомням.
Вторичния антагонист - нигерийците разфасофаха извънземни и въртяха черния пазар.
Там се визираше и търговията с органи, екзотични животни, наркотици и оръжие и т.н.

Въобще не беше случайно, също така че във филма липсваха жени.
Краят беше брутален,
като теглим чертата нищо хубаво не ни чака като раса, ако не се променим

# 280
Hug
Хмм.
Скрит текст:
Най-директните паралели са ясни с апартейда, сегрегацията и мизерията... има доста пипнати детайли в тази насока. Противопоставянето хора - извънземни очертава дори не липсата на толерантност, а липсата на елементарна търпимост, ксенофобията и насилието предизвикано от всичко това.
Викус е типичен средностатистически човечец, обича жена си, семейството си, не крие чувствата си по отношение на "ония с пипалата"... напомня ми на пишещите в едни определени теми в Клю-то за малцинства, бежанци и т.н. Wink
Самите извънземни са представени с всички възможни предрасъдъци и то така че да не им симпатизираш, точно обратното.
Много ми хареса новинарския начин на представянето на историята и на Викус също има паралели с нашите "медии".
Втори протагонист беше Извънземния покрай него имаше доста паралели какво е семейство, човещина разни такива... става ясно че извънземните не са тъпи животни, а изключително високотехнологична раса и всъщност подтекста е, че с това отношение на хората към тях, хората са губещи, нищо, че не го осъзнават, то и с арийците е било така.

Главния антагонист е корпорацията, имам смътен спомен че Блокамп е визирал пак някого конкретно, но сега не си го спомням.
Вторичния антагонист - нигерийците разфасофаха извънземни и въртяха черния пазар.
Там се визираше и търговията с органи, екзотични животни, наркотици и оръжие и т.н.

Въобще не беше случайно, също така че във филма липсваха жени.
Краят беше брутален,
като теглим чертата нищо хубаво не ни чака като раса, ако не се променим
Много полезен анализ. Действително, ако погледна на филма не толкова буквално, се съгласявам с написаното. Има ги всички тези неща и може би лошия вкус, който наистина остави филма в мен, се дължи отчасти на факта, че е едно огледало, в което са увеличени някои наши недостатъци (на нас човеците).

Винаги човек, стига да иска, може да научи нещо ново тук. Благодаря ти   bouquet

# 281
  • В светлината на слънцето
Ex Machina: Бог от Машината - http://www.imdb.com/title/tt0470752/ С две ръце препоръчвам. Peace Peace Честно казано отидох със силно занижени очаквания, понеже темата за изкуствения интелект напоследък взе да извира от чешмата. И... не мръднах от стола. Над този филм е мислено много, ама наистина много. Всяка реплика в него тежи на мястото си и отправя препратки на едно друго ниво, без да натрапва изводи, а провокирайки зрителя да мисли. Визуално изпипан в съвършенство - пространството, а то е предимно много камерно и навежда на някаква театралност на моменти, изобщо не е случайно постигнато като такъв ефект, а е търсено и в контекст с идеята на филма. Самият филм е много камерен, изчистен от детайли, а понякога и от действия и думи - дори тишината говори. Изключителна работа на режисьора/сценарист, чудесни попадения на актьорите. Наистина не очаквах от толкова изтъркана тема нещо подобно.  Peace Даже ми минаваха идеи да го пропусна.

# 282
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ау, Лулумба, много ме зарадва с този отзив Party. Филмът го чакам, още откакто се появи първата промо-снимка на божествената Алисия.

# 283
  • Бургас
Последният филм, който гледах от София Филм Фест, беше "Феникс" на Кристиан Пецолд. Филмът ми допадна. newsm10
http://linasfavoritestuff.blogspot.com/2015/03/blog-post_25.html
Надявам се догодина да имам възможност да гледам повече филм от София Филм Фест.  animal037

# 284
  • No Line On The Horizon
За тази вечер съм си приготвила Rewrite, че нещо неангажиращо ми се гледа.
Кажи после дали ти е харесал, на мен това ми е едно от съвсем случайните открития на последните месеци, което препоръчвах нейде назад  Laughing

Хареса ми. Абсолютно неангажиращ филм, идеален за убиване на време.

Общи условия

Активация на акаунт