Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 249
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
Тя и Мячик ме чака за Drive. Ще дочакате, аз винаги си изпълнявам обещанията, па макар и късно.  Peace
Записвам си Nothing Personal.
Я, той е направил любимия ми The end of the affair и коментирания напоследък Breakfast on Pluto.  Shocked И "Интервю с вампир".
Смейте се, допреди година единственият режисьор, от когото се интересувах, беше Уди Алън.

Последна редакция: сб, 21 мар 2015, 11:26 от Songes

# 256
  • София
Дяволе, сега се сетих, че Бломкамп е режисьор и на Елизиум. Не ти ли хареса?
Сектор 9 не съм го гледала, ама виж - напомняш ми да го направя.

задължително го гледай, невероятен филм. Simple Smile
Ами Елизиум не че не ми хареса, но бях с по-големи очаквания, банален край също така. Бих отличил визията на филма и Шарлто Копли (който озвучава и Чапи)
-
Мяч,
аз погрешно съм разбрал, мислех си, че си в София за големия фест. Мерси за инфото, ще чакам с интерес и ревютата и препоръките.  bowuu

от тези дето си споменала искам да гледам само Гълъба, Племето и Тимбукту, ама не знам дали ще намеря време, че останаха 8 дена от Феста, а идущата седмица ще ми е много натоварена, но ще се постарая.

# 257
  • Вестерос
...

Seeking a Friend for the End of the World ми хареса даже повече. Забавен, остроумен, изненадващ на моменти, макар и с предвидим край. Даже Кийра ми хареса, а пък в Стийв Карел се влюбих.

Много, много благодаря за препоръката. Страхотен е. Тъкмо го изгледах... кара те да се замислиш над пропиляните възможности и прочие, добре поднесен, но.. аз очаквах накрая по-друг начин да свърши

# 258
Момичета, благодаря за препоръката за Crazy.Stupid.Love. Такова сладурско филмче отдавна не бях гледала.  bouquet

# 259
Тифани, радвам се, че ти е харесал. Много съм доволна как свърши, ако беше по друг начин, щях да го плювна.

Я да видим с колко картинки ще се справим?

Upcoming 2015 Movies By Their Icons

Ако ги номерирам отляво надясно и отгоре надолу мога да изброя

1 - Междузвездни войни 7
2 - Авенджърите 2
3 - Джурасик парк 4
4 - Миньоните
5 -
6 - Сойка-присмехулка (но не съм сигурна)
7 - Фифти шейдс
8 - Ант мен
9 - Снайперистът
10 - Спондж Боб
11 -
12 - Терминатор 5
13 -
14 - Бързи и яростни 7
15 - Inside Out (може би)
16 - Пепеляшка
17 -
18 -
19 - Красавицата и звярът
20 - Тед 2
21 -
22 - Е ли възможно да е Лудият Макс? Не знам кой по ред филм ще е новият.
23 - Биг айз
24 - Пан
25 -
26 - Пчеличката Мая
27 -
28 -
29 -
30 -
31 - поредният Джеймс Бонд
32 - Кингсмен
33 - In the Heart of the Sea
34 - Лост ривър
35 -

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 09:57 от Злата с метлата

# 260
  • Бургас
От София Филм Фест гледах още "Зимен сън" и се чудя защо са го наградили със Златна палма.
http://linasfavoritestuff.blogspot.com/2015/03/blog-post_21.html

# 261
Исках да гледам "Левиатан", но тъй като още няма български субтитри, реших да не пропилявам възможността все пак да се запозная със Звягинцев. Затова гледах "Елена" от 2011 г.

Това е филм за социалната неравнопоставеност, която дава пряко отражение върху човешките отношения. Може да се маскира като добронамереност и дори любов за известно време, но в критични моменти фасадата се пропуква. В сблъсъка между хора от различни прослойки те показват истинските си лица и става ясно, че не могат да се срещнат.

В „Елена“ няма добри и лоши герои. Всички са несимпатични, но не повече от хората, които срещаме всеки ден. Режисьорът не раздава присъди. Целта е да се проследят мотивите за поведението им. Това е постигнато чрез визуалната стилистика на филма, която напомня на съвременното скандинавско кино. Мрачен филм с оскъдна цветова гама (малко след края ме питаха „този филм черно-бял ли беше?“) и остри линии. Дълги сцени в мълчание и извършване на ежедневни дейности. Историята има визуална рамка, както и общуването на героите е строго рамкирано, лишено от човешка топлота и ориентирано само около една болезнена тема. В редките случаи, в които се нарушава правилото, че за онова, за което не може да се говори, трябва да се мълчи, разбираме къде всъщност се намират героите. И кое провокира решенията им.

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 14:37 от Songes

# 262
Songes, и аз съм се настроила за Левиатан и дочух, че в момента се пишат субтитри за Замундата, в прогрес около 50% така че скоро...

# 263
  • В царството на игрите:)
Последно гледах това и ми хареса!
http://www.imdb.com/title/tt2205697/?=nv_sr_1

# 264
Songes, и аз съм се настроила за Левиатан и дочух, че в момента се пишат субтитри за Замундата, в прогрес около 50% така че скоро...
Дано!
А ти гледа ли August: Osage County?

# 265
Не съм още. Свалих го, но вече няколко пъти го избутвам с други предложения (а и на мъжа ми няма да му хареса, сигурна съм, а напоследък вероятността да гледаме вечер заедно филми е голяма). Явно чакам да му дойде момента Simple Smile

Като казах мъжът ми, та се сетих. Заради него снощи пуснах "Дистрикт 9" по препоръката на Дяволо. УжасТ! Някакви извънземни почнаха да прескачат насам-натам и ми пречеха да гледам филм. Издържах го докъм 15-тата минута, ма явно не го обичам (мъжът ми) чак толкова, че да му доставя удоволствието да го догледаме заедно. Оставих му това удоволствие да го изпита сам. Хора разни, вкусове разни. Та... пуснах Мандарини - пак от препоръките на Дяволо, и тъкмо ме увлече, ама стана късно и заспах. Тази вечер ще довършвам.

Та ето нагледно да кажа колко безполезна съм за темата  ooooh!

Ааа - освен, че гледах "Закуска на Плутон", благодаря на Джой за препоръката, интересно шарено филмче.
И "Cake" гледах. Имах нагласата да е от онзи тип филми с групите, дето се борят с пороци разни и поради това дълго го отлагах. Може би поради тая причина приятно ме изненада. А и вече си взимам всички лоши думи обратно, заедно с предразсъдъците към Анистън. Играе жената.

# 266
УжасТ! Някакви извънземни почнаха да прескачат насам-натам и ми пречеха да гледам филм. Издържах го докъм 15-тата минута,

Joy Joy Joy Joy Joy

Ахахаха Кате ще ме умориш   201uu

# 267
  • Belgium
А че ние за Cake си казахме, че Анистън играе добре и е съвсем приличен филм  Laughing

Аз съм приготвила по препоръки от тук Wild Tales и Breakfast on Pluto, но не знам кога ще им дойде реда.

# 268
  • No Line On The Horizon
Благодарение на вас вчера изгледах The end of the affair. Не знам как съм го пропуснала.

За тази вечер съм си приготвила Rewrite, че нещо неангажиращо ми се гледа.

# 269
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз си го припомних преди Оскарите, специално заради Джулиан. А и появата им с Ралф на БАФТА ме подсети Heart Eyes. Любим, любим филм.

Общи условия

Активация на акаунт