Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVI

• 94 297
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Kronjuvelerna
С прекрасната Алисия Викандер- прекрасен филм. Трагичен и красив, много напомнящ приказка на Андерсен. Успя да ме развълнува силно, въпреки че всичко, случващо се на екран, беше преекспонирано до нереалност. Както и да ме разсмее- особено на епизодите с "най-великия хокеист на света" и неговата голяма любов Laughing. Препоръчвам с чисто сърце, заслужава си.

In Secret
Тук сигурно е мястото да се каже как американците най-сетне са направили свястна екранизация по класически европейски роман. Аз обаче не мога да го направя, по простата причина, че не съм чела "Терез Ракен". Въпреки всичко останах с усещането, че този така въздействащ филм трудно би могъл да бъде обвинен в неакуратност. Страхотни актьорски интерпретации на образите, особено Джесика Ланг и по-добрата Олсен са във вихъра си. Невероятна психологическа дълбочина при портрерирането на двамата убийци. Пулсиращо сексуално напрежение и фина еротика в образа на Терез. Въобще- пипнат филм от-до. Препоръчвам, а аз ще чета романа.

Crime Spree
Хубава криминална комедия, с типично френски черен хумор и нашарена с добри европейски и американски актьори. Смях се доволно, препоръчвам Grinning

Walter
И за финал нещо, от което не издържах и 15 минути. Не, не, не, не гледайте в никакъв случай!

# 301
  • Belgium
На няколко места четох добри отзиви за In Secret, но на мен "Терез Ракен" ми е най-противната книга на Зола, та ще го пропусна.

# 302
Оставя нездраво усещане филмът, ще видим как е книгата. Похот, вина, вина и похот- това е всичко. И няма нито един герой, който да е невинен- включително и страдащата майка. Гледаш я и си мислиш "Заслужи си го, егоистка такава!"

А ти с тази снимка на Джулиан направо ми продаде непродаваемото Grinning Hug

# 303
  • Belgium
Дам, те всички книги на Зола ти дават усещането за ровене в кошница с изгнили плодове, сред които все чакаш да има поне един здрав, но колкото по-надълбоко бъркаш, толкова повече гадини ти полазват ръцете.

Да те предупредя, че снимката на Джулиън е в общи линии най-доброто от целия филм  hahaha

# 304
Гледах Cloud Atlas без предварителна подготовка и без да съм чела книгата. Поне една трета от началото не разбирах какво гледам, а когато разбрах, не можах да се откъсна от него до края. Ще си потърся книгата, а на всички, които още не са го гледали, силно го препоръчвам.

# 305
 Un secret (2007) http://www.imdb.com/title/tt0490234/ -  гледах за втори път и не съжалявам / бях забравила ,че съм го гледала  и обикновено втори път не гледам ./

# 306
Странно как досега никой в темата не е обелил и дума за A Most Violent Year. Понеже освен че беше един от най-чаканите филми за изминалия сезон, се оказа и може би най-добрият. Класическа американска история в стил "Кръстникът", с прекрасна и супер автентична атмосфера, убийствен каст и собствен, осцилиращ морал. Приликата със сагата на Копола е ясно изразена, без да е натрапчива- в осветлението, в диалозите, в специфичното протяжно напрежение, във визията и характера на главния герой (Крис Айзъкс е много пачиновски в тази си роля, в най-добрия смисъл на думата). Частейн е изумителна- вълчица във вълчи свят, с остри кътници и грация на нападащ хищник. В същото време като неин противовес Абел е честен, и хладнокръвен, и по-умен, и уж като цяло несравнимо по-човечен, но
Скрит текст:
в момента, в който извади бялата кърпичка, подминавайки тялото на работника, за да запуши теча в цистерната, няма как да не се запиташ- кой е всъщност истинският хищник в този вълчи свят? И уж си изненадан от развръзката, и от Абел, и от прокурора, и от всички, но през цялото време на филма си мислил- няма начин този човек да е толкова принципен, със сигурност ще се огъне, ще стъпи в калта. И така докато разбереш, че той през цялото време е бил до шия в нея.
Прекрасен филм, всъщност от всичко, което гледах през изминалата година, за мен най-прекрасният. Не изпускайте, ще бъде грешка (така, както е грешка подминаването му от критиката с една единствена номинация през изминалия сезон).

# 307
На мен ми е в уочлиста, явно някой го е препоръчвал, но не помня назад. Шом за втори път някой го препоръчва, трябва да се види.

# 308
Понеже нямах спомен някой да е споделял тук (а аз го чаках този филм, та щях да съм обърнала внимание), му пуснах търсачка и не излезе нищо. Учудващо, но факт.

# 309
Най-вероятно съм си го чопнала от друго място. Както и да е де, ще се гледа.  Peace
П.П. Не знам защо, но не ми дава да добавям повече в уочлиста в имдб-то. Лимит?

# 310
  • София
Вчера изгледах Big Eyes и определно ми хареса.

http://www.imdb.com/title/tt1126590/

Историята е драматична, но развита и поднесена по едни по-лек и увлекателен начин.
Голяма слабост ми е Кристоф Валц, а и Ейми Адамс се справя чудесно.
Има го по родните торенти, при това на чудесно качество със субтитри.

Гледах и Serena - големи очаквания имах, но нещо не ме впечетли историята.

# 311
  • UK
Странно как досега никой в темата не е обелил и дума за A Most Violent Year.
Гледах го преди време, запомнящ се филм. Впечетли ме как са пресъздали 80-те. Аз съм родена по това време и кадрите ми напомняха за старите снимки. Много силни сцени и добра игра, за разлика от

The Divergent Series: Insurgent- съгласна съм с негативните мнения от предните страници. На няколко пъти хората в киното започваха да си говорят по между си от скука.  Иначе 3D-то на MAX ми хареса, особено към края.

На 1-ви съм на премиерата на Fast and Furious 7. Не съм почитател на сериите, но този е сниман в наше село така, че сме любопитни.

# 312
  • в сърцето на един мъж...
Джо, актьора е Оскар Айзък. Много го харесвам него, направи ми страхотно впечатление в W.E. Мисля, че е доста талантлив и има какво да се види от него. Вероятно заради него ще го изгледам и аз.

# 313
Джо, актьора е Оскар Айзък. Много го харесвам него, направи ми страхотно впечатление в W.E.
На мен пък - в Inside Llewyn Davis. И в Drive съм го гледала, но там има по-малка роля.
Няма друга причина да не съм гледала A most violent year досега, освен че мислех, че още не е излязъл.  Crazy

# 314
  • Варна/Лондон
Аз го мъчих половин час(A most violent year ), нищо не се случи, а за едни картинки филм не ми се гледа.

Последната седмица изгледах-Wild, Focus,  Cake, The Rewrite и общо взето са ми под един знаменател-приятни 2 часа и ги забравяш.

Новият с Кроу ми хареса-The Water Diviner, но 10 от 10 точки давам на Rudderless-от първата до последната минута удоволствие от гледане на готин филм.

Общи условия

Активация на акаунт