Дякон Левски

• 24 078
  • 403
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  Joy от жалка работата стана смешна!

Аз реших, че Вий е поредният римски пълководец, заедно с чиниЙ, публикациЙ, етс., щото нали и с голяма буква като име написано.

# 241
# 242
  Само ще спомена че никой в гилдията не призна Божи дар Димитров за истински историк. Той не борави с факти.
 Така например на едно интервю със Георги Марков той изцепи някаква страшна цифра за българската офицери по онова време - да речем 200 000 души - и Георги Марков го спря - чакайте г-н Димитров, та тя цялата армия е три пъти по-малко. А Божидар махан с ръка - е , важна е устремът.

Той говори откровени глупости, но народа му се връзва. Петнадесет години журналистите го "проферосоваха" без да е професор. накрая стана професор в библиотекарския колеж, където е най-голямата мафия- там стана професор и Стоичков  и Димитър Иванов - Шестака и много други такива професори. в Бан и Университета го гледат с насмешка.
Римовете и АРхелогическия се борят с него, защото иска всичко да отива в НИМ.
"Созополският вампир" е смехория.
А за любовницата на Левски Божидар няма факти. Нито снимки. Само слухове. - измислени неща.
Ако така се разсъждава, ще ви кажа, се според "слуховете" има само един манастир в България в който Левски не е бил. Вярвате ли че, той е обиколил цяла България.?
Освен това такива предания се пазят в рода на един човек, пет-шест поколения наред, след като потомката ни ги знае, значи са неверни. И въобще как се прави филма за историческа личност без да се допиташ потомъка на някого? той може да те съди? като правиха филм за Вапцаров се допитаха до Мая вапцарова, а като правят за Левски - не питат Христина Богданова! този филм е срещу Левски!
как може филм за Левски да е "само"за младите хора. Нима някой над 20 години няма право да харесва Левски?! #2gunfire Старите хора, не са били млади, така ли?!

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 11:25 от Джон Сняг

# 243
  • София
Ама виж сега, Джон, гилдията не си е размахала димломите по форумите. Това е разковничето, не разбра ли! Това Георги Марков, Николай Генчев, Пламен Митев... Кои са тези хора изобщо!

# 244
 Ами Пламен Митев е най - добрият Левскиевед в България. Освен това е декан на Историческият факултет на най-престижния на университет - Софийския. това че ти не го познаваш, говори лошо за теб.
Николай Генчев също беше Декан на Историческия Университет. Освен това е член - кор. на БАН - най-старата институция, още отпреди да имаме държава. Човекът който стана рецензент на "Фашизма" иначе Желев нямаше да може да го издаде. Заради това Генчев трябваше да се прости с Деканството.
Академик Георги Марков е 4 мандата директор на Института за исторически изследвания и именна неизменно присъствие по всички медии- дори по -голямо от това на Божидар - той е в пъти -по -голямо име.
Могат да си четат също Иван УНджиев,  (покойник - едни от най-големите левсикиеведи) депутата Огнян Сточков от Атака - с много ясна позиция по въпроса за гроба на Левски докато беше учен,  Николай Поппетров - най -добрият специалист у нас и други. Всички тези хора ги дават в редица телевизионни предавания, а всеки който се интересува професионално от история чете само тях.

Божидар е един чалгализиран образ , който хвърля глупости на ляво и надясно той повече вреди на науката отколкото помага. Божидар е псевдо-учен. Освен това не работи за българската кауза - паметникът на Филип македонски в Пловдив стана, след като гърците дадоха 40 000 евро на Божидар и той присвои 20 000 от тях, а с другите направи паметника.

в края на миналата година излязоха 5 книги за Левски - включително и на Мерсия Макдеромот - преиздадена - Божидар не бе сред тях. Колко от вас са си купили поне една?

П.С. Н. Генчев издаде 6 тома спомени, ама кой да чете поне един?

# 245
 А кой е всъщност е Божидар Димитров? ми никой - едно ченге!

# 246
Ами Пламен Митев е най - добрият Левскиевед в България. Освен това е декан на Историческият факултет на най-престижния на университет - Софийския. това че ти не го познаваш, говори лошо за теб.

Постът на Ваня беше ироничен.

# 247
 няма как да се разбере дали е ироничен. това което за един е ирония за друг не е. особено като не виждаш лицето на човека, а той не ползва емотикони.Хората имаме различно разбиране за хумор. Mr. Green
съжалявам ако съм обидил някого, но ми е чудно как могат да се гълтат прости послания, на  просит хора в които няма грам историцизъм, а да се отбягват същинските идеи

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 14:26 от Джон Сняг

# 248
  • Велико Търново
И пак да питам защо е толкова важна за теб истината дали Левски е имал любовници? Какво значение има това? Защо въобще трябва да го знаем това? Какво те, ви, интересува какво е правил този човек извън революционното дело?

Даже ми беше неудобно да го напиша отново... Но все повече се убеждавам, че пошлостта и простотията са на почит и се посяга на всичко, за да е "на нашето ниво".

За обръщението "Вий" - Кой виеше не разбрах...

Ама изобщо не ми е жизненоважно, имал ли е. Просто излагам факт, че има такава теза. И я приемам като хипотетично възможна. Не съм от тези дето викат "Не девствен е бил!" и "Не е псувал, грам" А Вий, беше заради поста ти в който пишеш в множествено число за себе си, та си помислих, че сте някаква групировка  Laughing

# 249
  • На земята, която е всъщност звезда.
Някъде четох тезата, че Левски е контактувал с извънземни. Жалко, че Генчев не я е доразвил във филма си, щеше да привлече още по- голяма аудитория. Обаче, ако чете тук,  дано си води записки и да включи тази линия в следващия си филм. Предлагам Козлодуйски бряг, корабът Радецки се подплицква в мътните води, НЛО в далечината, а Ботев в близък план и в транс получава инструкции за борба. Ще бъде епично!

# 250
  • Вестерос
Аз спирам до тук, като се коментира написаното от някой -се чете.
"групировка"..... Да ,групировката, тази на хората, които пишат в темата; на хората, които може да разбират повече от тебе от история, но да не тръбят това и прочие и прочие.. Все пак не си коментираме само двете...  Защо въобще се занимавам да ти отгварям Crossing Arms

Лек ден!  Peace

# 251
Нищо не знаете вий, следващият филм на Генчев ще бъде за Дънов. Там вече може да си изяде и боя, защото понастоящем обществото на Дънов се отличава със силна изнервеност и се бият и съдят помежду си. Ако представи кумира им по неподходящ и непочтителен начин като нищо ще пострада.

# 252
Дочетох откъдето бях стигнала с надеждата да има отзиви на гледали филма и темата да се е приближила до предназначението си по същество. Уви.
Благодаря на част от списващите за упоритостта, на други желая да я подплатят със съдържателност, аналитичност и най-вече да я балансират с ценното чувство за мяра Hug .
В очакване на следващия продукт на българските кино и телевизия ще изгледам отново харесалия ми сериал "Дървото на живота". Там е разгледана "малката" история (на човек, семейство), под влиянието и на фона на "голямата" история (на нацията, света). Защото за да се захванеш с "голямата" история, с големите исторически личности, са необходими много, наистина много неща. Най-вече комплексен подход, балансиращ достоверност и точната щипка художествена измислица. Надявам се следващият опит да е в посока качество и да получи, заслужи единодушна оценка и признание от всички Peace .

# 253
  • София

Хубаво са ти казали, че постът ми беше ироничен. Добрите историци могат да четат между редовете. И само така пак да намекна, пък може да се сетиш някои неща по-бързо от маринка с тезите за скритата истина - Пламен Митев лично ме изпита през 2006та върху Възраждането.
Поне като не можеш да пишеш, чети по яколко пъти. Още преди няколко поста (страници) казах, че Божо е (само)провъзгласил се професор.

Нищо не знаете вий, следващият филм на Генчев ще бъде за Дънов. Там вече може да си изяде и боя, защото понастоящем обществото на Дънов се отличава със силна изнервеност и се бият и съдят помежду си. Ако представи кумира им по неподходящ и непочтителен начин като нищо ще пострада.

А, моля ти се! Първо са Левски и масоните! По мотиви на Дан Браун.

# 254
  • Велико Търново
Не са масони, а илюминати драга  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт