Математически турнири - 31

• 92 735
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Предлагам на някой ако му е скучно ,пък си умира за мат.турнири и резултати да изрови всички първенци в годините и всичките им резултати по други състезания ,една статистика поне да направи ,ако не друго!  Mr. Green Rolling Eyes

# 586
Не подозирах, че обсъждането на резултатите от турнирите не е по темата!  Naughty

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 22:14 от Анонимен

# 587
  • София
  КМС се провежда в училището на моите деца. Както и всички останали състезания. Нещо повече, авторите на КМС и ВМС са им учителите по мат. Значи ли , че всички деца от училището са подпомогнати? Или само на високите резултати е подсказвано? Или реални са само резултатите, по-ниски от тези, на възпитаници  на СС и Питагор?

Деска, такава статистика има, но след 4 клас. Помня, че някой преди време беше сравнявал резултати и при бебешоците, но май не я направи официална. Не е късно...  Joy Joy

# 588
  • София
Моите деца деца учат в 145-то. Малкият, който е ПГ, ходи на състезания по математика с 1-ви клас, защото брат му ( 3 клас) ходи и не било честно  Grinning Справя се сравнително добре,  на ЕК има 75т. В неговата стая е имало още 2 деца от ПГ- едното е помолило да му прочетат една задача. Както е редно- отказали са му. Това ми го разказа детето. Иначе в часовете по забавна математика решават подобни на задачите от ЕК- повече логически, отколкото свързани с учебния материал. Имат забавна математика от предучилищна т.е. много от децата са посещавали почти две учебни години такива часове и са решавали подобни задачи. На големия ми син от класа 9 деца ходят на курсовете в СМГ и доколкото знам и в другите класове е така.

# 589
... Помня, че някой преди време беше сравнявал резултати и при бебешоците, но май не я направи официална. Не е късно...  Joy Joy
Рейтингът на Академия 21 век е достатъчно официален - дори е озаглавен "Национално рейтингово класиране". И е от втори клас  Mr. Green
http://www.academy21century.com/competitions-2014/rating-klasirane.php

# 590
 КМС се провежда в училището на моите деца. Както и всички останали състезания. Нещо повече, авторите на КМС и ВМС са им учителите по мат. Значи ли , че всички деца от училището са подпомогнати? Или само на високите резултати е подсказвано? Или реални са само резултатите, по-ниски от тези, на възпитаници  на СС и Питагор?

202uu

Освен това, трябва ли да се отнасяме с недоверие към всички резултати на ученици, явили се на собствена територия? Или само към онези, които не учат в определени училища? Или пък към резултатите на тези, които се готвят при авторите на задачите от множество състезания? Има и деца, чиито преподаватели са членове на комисиите по престижни състезания...
Около ЕК всяка година се завихря теория на конспирацията. Мисля, че й отделихме достатъчно време и място.

# 591
Независимо дали става въпрос за спорт или учене, уча децата  си  да обръщат внимание на Собствената си подготовка и резултати. Ако те са си свършили работата както трябва и когато е трябвало няма да се интересуват кой какви резултати е получил и как.
В случая става въпрос за 1 клас.
Допускам, че болшинството възмутени потребителки са майки на първолаци. Логиката ми, е че майките на по- големи деца знаят от опит, че с малко отделено време на тази възраст се получават поне прилични резултати. Предните 2 години се е провеждало състезанието. Съвсем реално е преподавателката от 145- то да е дала тези 2 теми на учениците си и да е обяснила възловите задачи, както и да е дала подобни за упражняване. Задачите не са извънземни. Просто трябва да се обърне внимание , както очевидно е направено в това училище.
Ако пък е подсказвано/което не го  вярвам/- какво ми пука на мен/ на вас? Мен ме касае представянето на моите деца, изводите, които са си извадили.
Няма невъзнаграден труд. Кой каквото прави- за себе си го прави.
Чак ми стана неудобно, въпреки че не съм повдигала темата за 145- то, че се наложи майки да се обясняват как децата им са кандидатствали за там и как са се готвили.. и прочие.
Бъдете сигурни, че когато трябва нещата излизат на яве. Първи, втори, трети клас- нека състезанията са празник за децата, забавление. И за родителите.

# 592
... Помня, че някой преди време беше сравнявал резултати и при бебешоците, но май не я направи официална. Не е късно...  Joy Joy
Рейтингът на Академия 21 век е достатъчно официален - дори е озаглавен "Национално рейтингово класиране". И е от втори клас  Mr. Green
http://www.academy21century.com/competitions-2014/rating-klasirane.php

Има ли актуален вариант на този рейтинг, защото с този линк се отваря миналогодишния рейтинг

# 593
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
По принцип състезанията трябва да носят положителни емоции и при малки и при големи, но си мисля, че родителите и учителите ,къде от амбиции, къде от необходимост за класиране-визирам 4 клас , понякога изопачаваме нещата. В крайна сметка за това прословуто национално състезание се вземат и други математически турнири. Разбирам , че не е много етично, вероятно трябва за догодина да се вземат мерки, примерно да се лиши това училище от домакинство, ако има нарушение. Това е работа на местните структури на СМБ, както и централно да се огледат нещата...

# 594
  • София
Стига, моля ви, става дума за първокласници - а по начина, по който обсъжда, имам чувството, че говорим за приемните изпити в МГУ или поне в Станфорд...  Ще станем за смях на Балкана. И при това даже без барем да сме поклюкйарили на воля... и на гости без да сме ходили...

# 595
  • Резерват "Северозапад"
Резултати ЕК Видин - https://docs.google.com/file/d/0B0wZPOyTEFisd0xaek4xMFNWcmM/edit?pli=1
Доста по-ниски от миналата година...явно по-трудни задачи. Май няма да се класираме за националното Thinking...

# 596
Скъпи математички и математици!
Бих искала да Ви помоля да подадете палец на горе на  12 Д клас на ПМГ,, Академик Никола Обрешков " Бургас. Така Вие ще помогнете на група млади математици да спечелят специален превоз за една от най-вълнуващите вечери в живота им- техния бал.
http://powerfm.bg/powerclass.php?lang=bg&x=12-d-pmg-akad-n-o … eshkov-gr-burgas1
Благодаря предварително!
Все пак ние математиците трябва да се подкрепяме !

# 597
Аз искам да попитам  дали някой от вас е искал  да прегледа работата на детето си на ЕК - току що получих официален отговор от нашето СМБ, че по регламент не се предвижда родителите да преглеждат работите на децата, мен това ме озадачи и писах и на СМБ- София, но ми е интересно някой има ли някакъв опит ....

# 598
Аз искам да попитам  дали някой от вас е искал  да прегледа работата на детет'о' с'и на ЕК - току що получих официален отговор от нашето СМБ, че по регламент не се предвижда родителите да преглеждат работите на децата, мен това ме озадачи и писах и на СМБ- София, но ми е интересно някой има ли някакъв опит ....
Винаги съм получавала съдействие при такава молба от СМБ Ямбол.

# 599
И аз се очудих... при положение, че ние дори и резултати още не знаем....
мина сума време, синът ми въобще  не помни нищо от задачите.... камо ли отговорите ако и аз не мога да проверя какво е писал какъв е смисълът... как да разбера къде е сгрешил и върху какво да работя..... прост се изумих .... за пореден път Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт