ЕЛП 46 - ароматна

• 22 563
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
eeee, Роз!
защо с лошо?
какво му е на мотора с кош, пълен с биричка?
знаеш ли колко е лечебна?

не съм експерт, но това прилича на явичката, с която тате е откраднал майка ми навремето  Blush
само цвета не е тоя и не знам неговата да е имала кош   Hug

# 181
  • София
Ама вие наистина настоявате?
Дооообре!  Twisted Evil
Заплаш... ъъъъ..., предупредих ви!  Mr. Green

Поне Ло няма да се уплаши да седи до мен, надявам се.

# 182
  • Казанлък of all places
Намерих! Намерих! Клубните фанелки намерих!

# 183

Наистина обаче най-добре чертая с дъното на чашата кафе  Mr. Green

Joy

Аз съм българин, викам, а той ме гледа подозрително.

hahaha

Пуц, как ти е кутрето?

Розе, този разказ като за онзи конкурс ли е? Не може да не е имало пъбно/ българско представителство в тоя екипаж, мисля.  Laughing

Аз предпочитам безръкавната Черна рокля, одьотоалета, тоест. Еднаа идея му е много захарния сироп, но парфамът не ми стои хубаво на кожата.

Атти, какво е фланкър?  Blush

# 184
Шарено, но не боли.  Mr. Green Ти защо си космат заек?  hahaha

Моля да се направи поръчка за клубни тениски.

# 185

"Заекът" го четох някъде тия дни и много ми хареса като комбинация. За разнообразие.  Mr. Green

Преди малко мернах това и понеже се спомена този шедьовър на песенното изкуство, не мога да не ви го покажа. Дори не знам истина ли е, предвид източника. Но пък има клип.

# 186
 Mr. Green Готино е.

Мернах и аз за тая мома, дето брала къпини. Ми браво на момчетата.  hahaha

# 187
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Не мога да се сдържа да не ви питам гледали ли сте "Четецът"? Аз не бях, но добре че вече съм. Много ми хареса този филм на мен...И изглежда, че съм почитател на този режисьор, щото харесвам много и "Часовете" и "Били Елиът". Но не съм гледала бразилския му филм, забравих му заглавието.

И да кажа (кат съм тръгнала в таз посока), че чак вчера разбрах, че Алехандро Гонсалес Иняриту, любимец мой, е спечелил Оскар за режисура. Нямам търпение да видя новия му филм,а пък Оскарите за мен по принцип нищо не значат. Всяка вечер дават "Оскаров" филм и голямата част не ми харесват.

Атти, ама ти сериозно и наистина си далдисала в парфюмите. Лелеее, колко неща знаеш, свят ми се зави. Респектира ме жестоко. Я да те питам, познавачо, за два парфюма, които много харесвах, но никой не ги е чувал. Първият баща ми ми го донесе ог една командировка из Скандинавските страни, казваше се Фетиш, но не знам на коя фирма (тогава не се интересувах кой какво произвежда) и като минех по стълбите в службата, ме настигаха да ме питат какъв е този парфюм, страхотно се харесваше. А вторият ми го подари един възрастен господин италианец, клиент на нашата фирма, пак преди години, казва се "Баруфа" на Мис Аткинсън. И него никой не беше го чувал нито преди това, нито след. Колко си търсих пак същия - няма по нашите земи.
О, да, и един Енрико Ковери, от последното му производство. Не се произвеждал вече, защото след смъртта му фирмата била затрита. Много го харесвах и даже пазя мъничко на дъното на шишето, макар да знам, че така не се прави.

# 188
  • София
Фланкъри, Космато зайче (как се стреснах само, хем заек, хем котка на картинката, хем кафето не съм изпила още, реших, че съм някъде другаде), са всички версии на даден парфюм, които се правят след пускането на първоначалната версия - почват се едни l'eau, essence, aqua, с повече от някоя съставка, с по-малко от друга, с добавяне на трета, летни лимитки, нам си кви лимитки, с камъчета на шишето, с блещулки вътре, с друг цвят опаковка, с перо в за... така. Стремят се хората да задържат касовия успех и явно работи, защото един Angel например, произведен 1992 г. и хит тогава, все още държи челните места по продажби и интерес на публиката (само дамските фланкъри са 28). Много малко от тях наистина си струват, обикновено не ми представляват интерес освен информативното запознаване, обаче вършат работа на всички, които си купуват винаги "най-новото" в магазина.

Свече, далдисала не, ами направо с двата крака съм в джаза  Crazy Твоят Фетиш трябва да е това и все още може да се намери по разни чужди сайтове, не се е затрил съвсем. Базата данни изплюва над 10 Фетиша, но смятам, че това трябва да е твоят. За италианските парфюми - Баруфа не намирам никъде, а и не съм го чувала, обаче пък Енрико Ковери продължава да работи и да произвежда и до днес, това ли е било твоето нещо? Фрагрантика разполага с една от най-големите база данни в световен мащаб, но, разбира се, в никакъв случай не е пълна, аз самата имам няколко неща, които липсват там, дето не съм кой знае какво.
И що пък да не си пазиш малко на дъното, и аз така правя с разни любими неща, държа си ги за припомняне, пък и за актуализиране на възприятията, определено се променят с времето.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 11:32 от Атти

# 189
Атти, благодаря, страхотна си, наистина съм възхитена, пък и научих нещо ново - фланкъри. Фетиш няма нищо общо с моя, Енрико Ковери е почти същия, само моята кутийка е светлосиня. Една приятелка в Италия (която ми го купуваше и пращаше) ми каза, че фирмата нещо я затрили наследниците и вече не било същото или нямало да произвеждат, ама явно са се разбрали, не съм говорила скоро с нея на тази тема. Но много им е хубав (според мен) парфюмът, малко от типа "Мажи ноар" е - фин, силен и траен. Баруфа беше много хубав - лек, летен и нежен, но траен. Малко като Кензо д Ете, но не толкова цветочен.
Но най-много съм се чудила с Анаис-анаис. Първият, който ползвах, ми допадна. Купих си второ шише - е ми то ми миришеше на котешка пикня. Така и не разбрах дали съм се преситила на миризмата или беше нещо сбъркан вторият.

# 190
  • София
Абе и аз се зачудих защо това ми излиза за Фетиша, аз изобщо не си го представях такъв шарен и инфантилен, а по-скоро прозрачно шише със симетрична и класическа форма, може би черна капачка и евентуално малко златничко някъде, жълтеникава течност, черно и по кутията. Обаче пък друго не откривам.

# 191
Абе и аз се зачудих защо това ми излиза за Фетиша, аз изобщо не си го представях такъв шарен и инфантилен, а по-скоро прозрачно шише със симетрична и класическа форма, може би черна капачка и евентуално малко златничко някъде, жълтеникава течност, черно и по кутията. Обаче пък друго не откривам.

Много си близо, наистина си голям спец! Бяла класическа кутия, височка. Капачката не я помня, но по-скоро златна, отколкото черна.
Ай стига бе! Ти си като врачка - всичко познаваш. Joy Joy

Изпуснах един много любим - "Фаруш" на Нина Ричи. Поласках се, когато прочетох, че "носовете" на фирмата са работили 8 години над създаването му. Брех, викам си, цели 8 години, за да ми доставят това удоволствие - да си сложа две капчици зад ушите.

# 192
  • n/a
Атти, сестро, не мисля, че има сила на парфюм,
която да ме стресне. Единствено, че има нявга
аромат, към който да проявя физическа непоно-
симост. За два се сещам. С такъв мерак намерих
Mitsouko, а той да вземе да гръмне в арабска -
тежка, наподправена и мазна - манджа. Другият
е първият Агент - такъв бунт, вътрешен и непод-
правен от него преживях, че още като се сетя и
физиологичната реакция се появява  Mr. Green И после,
само да го долавях някъде и бягах като дявол
от тамян. То, добре, че е началото на темата, че
доста парфюмни неща се сещам. Ще е за друг
път.

Благодаря, милорд. Гледала съм Малката Вера,
повече от веднъж. Съгласна съм, че напомня, в
доста висока степен.

Докато си говорихме с ЛоДж за светлината и цве-
товете, се оказа, че знае що е лумен* и се появи
новото обръщение към нея - Лумче. Много симпа-
тично  Laughing
*лумен - е единицата за светлинен поток.

# 193
  • София
Ооооо, Фаруш е красота голяма! Вече не правят такива парфюми - рече тя с въздишка, намести си очилата, подбутна котката, която се беше наместила върху плетката й и хвана отново куките.
 Crazy
Вече стана ясно, че дъртозите в парфюмния свят са ми основната специалност, вярвам  Grinning

Това го скривам, че ще ми се смеете, ама
Скрит текст:
Фетишът буквално го надушвам, толкова силно си го представям. И все си мисля, че някога ми е попадал. Обаче няма как да ти предам представите си, ако кажа, че според мен е здрав цветен шипър от началото на 80-те, вероятно това нищо не означава за теб.

Съжалявам, че ви облъчвам толкова агресивно с моята тематика. Ще се постарая да се сдържам  Blush

Ло, абсолютно си права - Мицуко е мила и нежна майонеза. Мила и нежна, ама пък майонеза. Мазна. А първият Агент е еднозначна дългоупотребявана без почистване обществена тоалетна, без извинения.

Бях пуснала тук преди доста време една от парфюмните теми със задание всеки да определи даден парфюм с две думи, по първа асоциация. Имаше невероятни попадения, много точни и остроумни.

# 194
  • гр. София

Розе, този разказ като за онзи конкурс ли е? Не може да не е имало пъбно/ българско представителство в тоя екипаж, мисля.  Laughing

Кой конкурс? Нещо тия дни съм разсеяна, простете.  Embarassed
Коткозай такъв, в първия момент се оцъклих кой си  Laughing

eeee, Роз!
защо с лошо?
какво му е на мотора с кош, пълен с биричка?
знаеш ли колко е лечебна?

Ааа, нищо му няма, но бирата може и на място да я поръчаме, докато аттините парфюми няма как.

Общи условия

Активация на акаунт