ПЪРВИ клас - 7 тема

• 56 152
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не знам Лу, как са преписвали и дали е истина.
Според моето дете са били първи до втори клас в неговата стая.
А го коментираха дечица, които излизаха по същото време, които не познавам.
От една страна не ми се вярва да не спазват регламента. От друга не ми се вярва децата да си измислят. Споделих го именно, защото в първия момент и аз като теб си помислих, че не е чесно за другите дечица. Не за моето дете, защото то се състезава с двамата апапи от неговия клас. За него единственото важно е да има повече точки от тях.
Квесторите са учителките от занималнята, които са ... няма да пиша, че няма да е много положително. Може и да не са ги увардили. Ама нямам доказателства.

# 526
  • В светлината на слънцето
mmm, точно това ми беше и на мен мисълта, че учителите са за бой. Щом са сложени да вършат нещо, трябва да го правят като хората. Иначе децата не са виновни, малки са, нормално е да пробват и по този начин. Ох, да ти кажа, нищо не ме учудва вече. Миналата година на едно от състезанията в съседно училище, квесторите директно подсказвали на децата - било важно да имат високи резултати, за да вдигнат рейтинга на училището. Луда работа. ooooh! Самите деца го разказваха, при това от различни класове. ooooh!

# 527
  • София
  И моят днес всичко си е решил. И батко му всичко си решил. И всички техни приятелчета, с които говорехме, също всичко са си решили. Мдааа, браво на дечицата!  Laughing Hug
  Задачи не знам, не съм се и опитвала да разбера. Ако трябва да съм честна, вече не се и интересувам. Като излязат задачите- тук или в математическия форум- ще се пробвам да ги преразгледаме. Ако е в настроение ще пререши грешните, ако ли не-най-много аз да решавам и да се пъна да обяснявам, а той да гледа през рамото ми към телевизора. Еми... Crazy

# 528
О, аз хич не разчитам на това - "всичко си реших". Ясно ми е, че е писала по всички задачи и е решавала, съвсем различно е от това обаче дали е правилно решено.

Днес ми се обади класната, поразпитах за тържество на буквите....ами нямало да бъде с родителите. Само децата, щели да им направят нещо като пролетен празник и празник на буквите и това е.
Иска да им разпечатам на цветен принтер грамотите.
Не знам дали в друго училище така са процедирали, обаче малко кофти. Цяла година ходят на училище и не заслужиха нито децата, нито родители да се почувстват празнично, че децата им завършват 1ви клас. То бива, бива през просото да се кара, но чак толкова....
Аз смятам да се въоръжа с фотоапарата и да отида поне да снимам.

# 529
  • София
О, аз хич не разчитам на това - "всичко си реших". Ясно ми е, че е писала по всички задачи и е решавала, съвсем различно е от това обаче дали е правилно решено.

Днес ми се обади класната, поразпитах за тържество на буквите....ами нямало да бъде с родителите. Само децата, щели да им направят нещо като пролетен празник и празник на буквите и това е.
Иска да им разпечатам на цветен принтер грамотите.
Не знам дали в друго училище така са процедирали, обаче малко кофти. Цяла година ходят на училище и не заслужиха нито децата, нито родители да се почувстват празнично, че децата им завършват 1ви клас. То бива, бива през просото да се кара, но чак толкова....
Аз смятам да се въоръжа с фотоапарата и да отида поне да снимам.

Някак... Поне по мое време това си беше важно - първата и може би най-важна крачка, ограмотяването... Тъпо ми се вижда да се пренебрегва и омалоавжава... То пролет има всяка година - но само веднъж в живота си човек получава официално свидетелство, че може да чете...

# 530
Кати, и на мен ми се струва кофти, но...не знам просто как да реагирам и дали да създам конфликт или да си трая.

# 531
Като излязат задачите от състезанието, ще ги споделите ли , моля?
Един страхотен ден изкарахме ние - с йога, катерене и игра на припек. Никакви задачи не сме решавали днес, само почете книжка по обяд.

# 532
  • Перник
И ние вчера изкарахме страхотен ден с много сняг  Grinning Вечерта се установи, че Калоян има да наваксва повече, отколкото мисли - пописа малко и си остави другото за днес в занималнята. Довечера ще го проверя дали наистина е писал, или е рисувал зомбита, както обикновено. Иначе чете все по-добре.
Хубава седмица на всички!   bouquet

# 533
  • София-Младост
И при нас така, обаче тържеството на буквите ще е на 01.04, последният учебен ден преди ваканцията.  Rolling Eyes Давахме по 16лв, идват актьори отвън и не знам точно какво ще бъде...подобно на Коледното тържество.
Надявам се за 24-ти май, когато завършват да има истинско тържество на буквите с родители. Макар че при 26 деца с по двама родители в класната стая...нещо не го виждам и този вариант.

# 534
  • Sofia
Ала-Бала, то краят на учебната година е 21.05.

# 535
Многоuote author=Sesylle link=topic=828738.msg30437170#msg30437170 date=1427055888]
Кати, и на мен ми се струва кофти, но...не знам просто как да реагирам и дали да създам конфликт или да си трая.
[/quote]

Много странно наистина-пред кого ще е това тържество ? Ние в ДГ също имахме тържества без родители-ама те бяха друг тип за посрещане на Дядо Коледа, посрещане на Баба Марта. Нашето тържество за буквите ще бъде съчетано с това за завършване на първи клас. Така са го решили ,защото днес е празника на училището и подготвяха традиционния за този ден концерт и щяха да се претоварят децата.

# 536
Досега не бях чувала за празник на буквите без родители.  newsm78
Нашият ще е в сряда, ще бъде извън училище от 18.00 часа.
Децата са се подготвили, за тях също ще има изненада, дано да им хареса.

# 537
  • Перник
Ааа, как без родители? Нашите даже са правили специални покани за родителите. Коледното тържество беше общо за цялото училище (в стола) и пак родителите бяхме поканени  Simple Smile

# 538
Наистина е кофти, че празника ще е без родители. Че родителите се вълнуват повече от децата , учителите много добре го знаят. В училището на сина ми от началото на учебната година са направени 2 големи концерта и един рецитал...ами няма друго толкова вълнуващо събитие за всички.

# 539
Аз пък не мога да отдам нужната емоция на това тържество. Играха децата, забавляваха се - ами супер. Можеше и без нас да мине, безразлично ми е просто. Това си е техен празник все пак, не наш. А грамотността те първа има да я придобиват. Според мен са мноооого далеч от нея.
Но това не ми пречи да съм благодарна на учителите, които ежедневно се стараят да го научат да чете и пише! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт