ПЪРВИ клас - 7 тема

• 56 159
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Браво на децата за състезанията. В нашето училище нищо не се провежда, нито дори тези на СБНУ, но за мен лично не е проблем, има достатъчно години занапред. Всъщност има обявени на сайта специфични състезания по английски /Hippo, Speling Bee/ и по руски, но май не и за 1 клас, поне не ни казаха, но и не съм питала специално.
Болничките да оздравяват. Моята беше вкъщи тази седмица, а още кашля и утре ще мислим, но май пак ще отсъства. Имаме и проблеми със зъбите. Един правен уж преди година, се налага да се отвори, че я боли, а и ни насочиха към ортодонт, снимка правихме. Да ми препоръчате такъв специалист - може и на лични.
Честита пролет и успех утре на математиците.

# 511
  • В светлината на слънцето
Браво на всички деца за доброто представяне на състезанията.  bouquet Сигурна съм, че и утре ще има отново добро представяне. Hug
Тинкърбел, ето това са неговите снимки на затъмнението. Тук са публикувани. Хубавото е, че показват затъмнението фаза по фаза. Peace
http://www.prosveta.bg/novini/napred-naukata-e-slynce-no-kakto-v … ima-i-zatymneniya
Ето му профила във ФБ, може би поне част от снимките, които по принцип прави на небето, са публични и ще се видят.
https://bg-bg.facebook.com/lubomir.vrigazov

# 512
Много са хубави снимките, наистина.
Вчера и аз гледах затъмнението на запис от телескопа в училището на Д., както са го гледали в реално време децата.Уникално беше, а облачността създаваше усещането за мистерия Laughing
Успех на състезанието!

# 513
За затъмнението - прекрасно чисто небе имахме и специално  я взех преди последния час /физическо/ заради опасения,че може да излезнат и да гледат, пък в същото време имах стъкло от заваръчна маска и си го гледа колкото пожела. После се оказа,че зам.-директорът им дал на децата в класа и са гледали, но аз бях спокойна,че не се е взирала сама. Беше силно впечатлена.

Успех за Кенгуруто.

# 514
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
зверчето е доволно Simple Smile свършили са кенгуруто и сега ще обядват в "гостилница"  Laughing битово обзаведен ресторант, но нали сме чели и четем много приказки...

забавлявал се е Mr. Green

# 515
И Матей каза, че състезанието било забавно.  Rolling Eyes Не разбрах къде е забавата.  Thinking Може би, защото аз бях висящата отвън повече от час.  #Crazy

# 516
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всеки път като тръгне на състезание му казвам да се забавлява и той, милия, изпълнява  Laughing

аз съм малко телефонна мама тази неделя, та се чухме пак Simple Smile
забавното било, че можеш да си решиш задачата на твоя тетрадка и после да пренесеш отговора.
за да е по-забавно преписал всички задачи  Crazy решил ги, после пренесъл отговорите  Crazy
не се чудя как му е стигнало времето - той беше поставил рекорд от 7 минути за решаването на един от тестовете от минали години.
избрал си най-красивата тетрадка за помощна и писал много красиво - това по негови думи, колко красиво е било ще разбера в петък  Hug

# 517
  • София
От моите хора само единият пожела да ходи на Кенгурото. Сутринта докато се обличахме да излизаме, каза "Боли ме корем", пребледня и повърна. И дотам бяхме с участието. Предложих на брат му да иде вместо него, да не отиват зян 7-те лева, никой не би забелязал, но той не пожела.   Mr. Green

# 518
за да е по-забавно преписал всички задачи  Crazy решил ги, после пренесъл отговорите  Crazy
не се чудя как му е стигнало времето - той беше поставил рекорд от 7 минути за решаването на един от тестовете от минали години.

Това дете е гений! Наистина ли е преписал 18 задачи, решил ги е и е попълнил бланката? Еха!!
Моят само щеше да ги преписва за времето за състезанието, можеше и да не му стигне.  Laughing

Иначе, не знам какво е направил, само го оставихме на състезанието, после беше на гости, че ние бяхме с каката на изпита в Амер.колеж. Върнаха го преди малко и излезе да рита навън, само каза, че е решил всичко и били много лесни задачи. Ще видим, като излязат резултатите.  Rolling Eyes

# 519
От всички кенгурски задачи си спомни задача за рожденичката Вики с 2 пици, нарязани на 6 парчета и 7 гостенчета, /но важно било да не се забравя и самата рожденичка- специално отбелязано в задачата/. Колко парчета пица били останали се търси и според нея май се е справила - отбелязала 4.  Peace

# 520
  • София
Нищо не разбрах от задачите, но и не настоявах да разпитвам. Ако е решил 15, според мен ще е добре. По моя преценка толкова му е силата. Може и да съм в грешка. Според него само една не е решил. Но се е опитал да налучка. Мен лично ме съмнява, ще видим, като излезе резултата. Децата си коментираха, че си преписвали задачите един от друг. Моят каза, че сам си ги е решавал, че в това бил смисълът на състеззанието. Confused
След това ходихме да хапнем в едно кръчме в района. Оказа се, че половината от участвалите от неговия клас сме решили да хапнем на едно и също място, та голяма игра падна. Броя го за добро изкарване на почивния ден. А аз съм скапана, няма да чистя и ще видя кога ще готвя, сега да си доспя, че сън не ми достига тези дни.

# 521
Синът ми с ченгели му вадих досега думите, имало някаква задача да броят дни; някаква за етажи и някаква за цветя, обаче условия не можах да разбера.  Rolling Eyes
На пицата е написал 4, но се сети чак като му прочетох условието, което сте дали. Сега едновременно играе на айпада и гледа детски, просто е мисия невъзможна да изкопча някакво инфо от него.

# 522
  • София
Жасмин, това е нормална реакция на децата.
Трябва да се учим на търпение.  Simple Smile

# 523
  • В светлината на слънцето
mmm, как така са преписвали? Shocked По регламент не трябва да седят близо едно до друго деца от един и същи клас/випуск. Досега каката като е ходила, независимо от училището, винаги в стаята са били смесени с по-малки или по-големи, а тези от един клас - например втори, трети или четвърти, са били разделени поне от един чин, за да няма подсказвания и преписвания. Това в кое училище се е случило? Ако има такъв случай, май е редно да дисквалифицират всички в стаята, защото не са равнопоставени спрямо децата в други училища. Не е честно. За протокола - моят не се е явявал, така че не се чувствам лично засегната, просто ми стана криво за всички останали деца, които са се явили, старали са се, подготвяли са се, треперили, а после някакви тарикати са ги прецакали. Извинявайте за острия език, но наистина не е честно спрямо останалите деца да се допуска подобно нещо. Квесторите са за бой, не децата. Naughty

# 524
  • Бургас
За дните задачата е била нещо подобно - ако днес е 22 март, а рожденият ми ден е след 12 дни, в кой ден от седмицата ще се падне. Не гарантирам за достоверност  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт