ПЪРВИ клас - 7 тема

• 56 169
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Честита Пролет!   bouquet
Любим за мен сезон.

Нонич, да се оправя вече детето!  Hug

# 496
И ние сме в кюпа с болните. Вчера след училище както нищо й нямаше след час вдигна 39. Цяла нощ не можахме да спим.

# 497
  • София
Да се оправят всички болни! Сега тъкмо е хубаво времето. Честита пролет!
Аз пак се проявих като зелка  Embarassed В петък оставих детето вкъщи с идеята да съкратя учебната седмица, защото бях убедена, че събота са на училище. Ами оказа се, че не са. Алекс настоя да питам някого. След обаждания на две майки и една учителка установих, че в нашето училище не се отучва никога, защото по програма имат часове по инструмент тогава някои от учениците.
Оставането в петък беше до голяма степен и заради затъмнението. Реших, че е по-сигурно да не разчитам на дечко, че няма да гледа.
Иначе и тя е отсъствала по седмица заради пътувания  Simple Smile Та, разбирам ходенето на ски и съвсем не се скандализирам.
За шишетата - пак ме хвана яд. Поредната реклама. Май бях писала преди за театъра за кренвирши Сачи. Надявам се при нас да няма шишета - хубави, лоши, кофти практика е. Миналата година изрично предупредих класната, че ставам зла, ако разбера за маркетингови облъчвания.

# 498
Здравейте!
Честита пролет!
Затъмнението не можахме да го гледаме, защото имаше облаци. Sad
Пожелавам успех на всички математици на утрешното състезание.  Peace

# 499
  • В светлината на слънцето
Честита пролет! Hug
Дано вече да няма повече сняг и вируси. В тази връзка - бързо да оздравяват всички болнички. Hug И аз съм в кюпа - не искам да описвам колко ми е зле, на аб съм, двустранна бронхопневмония плюс отказал стомах да поема каквото и да е вече трети ден заради шепата лекарства, които му сервирах. Абе гадна работа, но ще се оправим.  Grinning
Първокласникът е готов за тържеството, знае си стихчетата. Остава книга да му намеря за подарък, че тази, която ще подаряват на всички е същата, която подаряваха и на класа на каката. И класната сама предложи децата, които я имат вече (тези с по-големи братя и сестри) да им изберем сами книжка, която да им подарят на тържеството, за да не се събират две еднакви у дома.
Затъмнението не са гледали, защото не са ги изкарали навън, за да не стане някоя беля. Но големите са гледали. Едната учителка е купила очила за децата от началния курс, без първокласниците, и са ги изкарали навън, раздали им очилата, имали нещо като лекция за затъмнението, каката беше възхитена. Peace Обяснили им, че само през такива очила могат да гледат, че дори и слънчевите не стават. Разказали им как луната захапва слънцето, на колко години се случва, какво е пълно и частично затъмнение и т.н. Във ФБ имам приятел - професионален астроном, който е и откривател на планети, та той беше направил чудни снимки на затъмнението и вечерта им ги показах. Peace 

# 500
  • София
Честита пролет и от мен!

Болничките да оздравяват и да тръгваме по градинки, излети и т.н.
Днес ще ни пуснат малко по- рано от работа и надявам се да се възползваме от слънчицето, за да се разходим.

# 501
В нашето училище са гледали затъмнението онлайн на голям екран, като преди това подробно са им обяснили какво ще се случи и децата бяха супер впечатлени.
Уж дойде пролетта, а още е доста студено и далеч от обещаните 15 С днес. Ние имахме надежди за плажна разходка след днешния концерт на първокласника.
Хубав пролетен ден на всички и бързо оздравяване на болните.

# 502
  • Sofia
А в София е много пролетно днес, с това категорично слънцегреене.  Grinning
Гушкан пък покрай затъмнението, днес подхвана отново

Скрит текст:

Поздравих я с една пролетна снимка и хукна да рисува. Simple Smile
За момента сме в къщи, защото правя козунак, но след малко го слагам да се пече и после сме свободни да се разходим. Simple Smile

# 503
  • В офиса
Нонич, Дъждец, бързо оздравяване на децата. Дано да е последния вирус за годината. Лулу, съчувствам ти. Аз бях така началото на февруари, както не помнех от кога не съм пила антибиотици, се нагълтах за всичкото време назад.
Много се впечатлих от това, което са направили в училището ви. Ако снимките на приятеля астроном не са лични, може ли линк. Нашите не са гледали затъмнението Sad А следващото е чак след 5 години. Пълно пък ние няма да доживеем (208 и някоя беше)

И аз страшно се дразня от такива рекламни кампании в училищата. Мислех, че в нашето не могат да се докопат, но един ден детето се върна с четка за зъби и рекламни материали на Аквафреш. Той пък се радваше. Иначе в училището, където голямата дъщеря кара ПУК, даже над дъските имаше реклами (скитълс  ooooh!)

Вода пием от чешмата. В училище тоже. Водата в Бояна наистина е много хубава.

Краснописът на младежа е като на болен от паркинсон  ooooh! Ама каквото-такова. Единственото, което искам, е да се чете какво пише. Което понякога също е трудно.

Успех на състезателите утре. Напомнете на децата, че отговорите ще се попълват на бланка с таблица - http://www.mathkangaroo.com/mk/answer_card_info.html Нямам идея дали горната част е такава, но долната с отговорите е (поне за големите е така) Аз нищо не чакам като резултат. Някакъв безумно разсеяно непредсказуем е.

# 504
  • Варна
Успех на състезателите утре. Напомнете на децата, че отговорите ще се попълват на бланка с таблица - http://www.mathkangaroo.com/mk/answer_card_info.html Нямам идея дали горната част е такава, но долната с отговорите е (поне за големите е така) Аз нищо не чакам като резултат. Някакъв безумно разсеяно непредсказуем е.

Това не го знаех, благодаря! И аз нищо не очаквам, поради същите безумно разсеяни причини  Laughing
Но той очаква - баскетболна топка за висок резултат  Mr. Green Ще видим...

# 505
Излязоха резултатите от 2 кръг на състезанието "Любословие": http://lyuboslovie2011.wix.com/sustezanie#!/cg8u

Моят син е на 3 място, да го похваля. Но кака му е по-добре, тя е на 1 място за 7 клас. Не са се готвили специално за това състезание, даже не знам кога се е провело. Но явно училищната им подготовка е много добра, щом са се класирали така. За малкия доста се учудих, той даже не чете добре все още, да не говорим колко грозно пише.  Crazy

Утре ме шашнахте за това кенгуру, не знаех, че 1 клас попълват отговорите в бланка. Моят какъвто е разсеян, даже и да реши правилно задачите, не знам колко вяро ще си попълни отговорите. Дано не се обърка!

# 506
  • В офиса
Жас, нямам идея дали те ще попълват бланка. Но големите попълват. Поздравления за класирането на Оги и Софи на Любословие. Видях, че и на Пролетен Дъждец детето е само на точка от медала. Браво! Моите и двамата пасуваха. Голямата от мързел, а Стефан, щото си мислеше, че ще има диктовка, а той не блести там. Нямам идея дали е имало диктовка.

# 507
Не е имало диктовка. Имало е стихче, което трябва да прочетат и да отговорят на два въпроса. Моята това въобще не го била направила. Това е било последната задача.
Бързо оздравяване на всички!
Честита първа пролет!

# 508
Моят изобщо не помни, състезанието е било преди почти месец, на 25 февруари.

Мерси, Тинкърбел! Добре са се справили децата, от нашето училище има 2 деца на 2 място и няколко на 3-то (това за 1 клас, горните класове не ги гледах). Жалко, че не проведоха олимпиадата по БЕЛ при нас, а аз докато се начудя дали и къде да записвам каката и то свърши. А в последствие разбрах, че ако се класираш на 1, 2 или 3 място, получаваш 6,00 за НВО, имай го предвид за догодина.

Браво и на момичето на Пролетен дъждец!   bouquet

# 509
  • София
Хм, това не го знаех за кенгуруто - в единственото (май - или две ли бяха?), което намерих преди време за 1 клас сякаш имаше място за отговори?.. Забравила съм, отдавна ги бях разпечатвала, сега не съм му ги и давала - или не съм му го, не помня дали беше 1 или 2.
Но... не подозирах, че отговорите може да са на отделна бланка.

Общи условия

Активация на акаунт