ПЪРВИ клас - 7 тема

• 56 135
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
И при нас тържеството ще е без родители, ще имат театър, доколкото разбрах ще ги обличат с тоги и надявам се, че ще има и снимки. Не ми се струва, че са учили нещо специално за това, иначе имат стихчета наизуст отвреме на време, но по теми - коледни, мартенски, за мама и т.н.
От вчера са на Читанката, е, моята ще наваксва, че още покашля е и вкъщи, но мисля от петък да я пусна, все пак втора седмица се лекуваме и е по-добре.

# 571
  • София
И при нас са излезли резултатите. Само на стената на входната врата, няма ги в интернет.
Моичкият е със 75 точки, което значи че правилно съм преценила колко му е силата. Но също така значи, че се е концентрирал и е дал максимума от себе си, което ме прави истински доволна.
Освен това мистериозно е станал втори клас, ако се съди от списъка. Надявам се, да не е влязъл по този начин в протокола. Още не съм се свързала с учителката да я предупредя.

И сега да се похваля. Вчера са им казали, че вместо днес ще имат баскетбол в петък. И той се сети да звънне по телефона да каже предварително, с цел да се организираме да ходи в сряда на плуване, а не в петък, за да стане по равномерно натоварването. Не знам дали добре го обясних, но това вече ме направи наистина горда. Порасват децата. Heart Eyes

# 572
  • В светлината на слънцето
Браво на всички деца за хубавите резултати, които са изкарали.  bouquet
Нашата кака се е изложила яко, чак ме е срам да кажа. ooooh!
Нашето тържество се очертава като късно следобедно. Децата ще са сигурно много уморени. Thinking

# 573
  • София
Лу,
не се сдържах и прегледах резултатите на участвалите дечица.
Ако са преписвали, то са преписвали грешно, резултатите като цяло са доста ниски.
Две момиченца от нашия клас са се справили наистина добре. Но те си могат.

# 574
Нашата кака се яви за първи път в 125-о у-ще и като видя в списъка, че там няма никой от нейното (а беше убедена, че всички ще ходят там) се спече здраво още на влизане. После явно е била върло разсеяна (очаквах го, защото ми обяви първата страница със задачи като бебешки Rolling Eyes) и е претупала нещата. Парадоксално верни са й най-трудните задачи, понеже за тях се е наложило да мисли и да се концентрира. Което ме навежда на мисълта, че блеенето през прозореца и броенето на гарги не е приоритет само на първокласниците. Нея още я държи. Mr. Green Ааа... и друго - за математик не става, никак, ама никак не й е интересна тая математика.  Mr. Green

# 575
  • София
Нашето тържество се очертава като късно следобедно. Децата ще са сигурно много уморени. Thinking
И нашето беше така - от 18:00. Баща им успя да иде да ги вземе към 16:00, отидоха да къщи, преоблякоха се, пообиколиха малко навън и се върнаха обратно.

И нашата родителска среща е довечера.

Има проблемни деца в класа. Преди 2-3 седмици 4 деца (четири!) от класа нападнали друго дете в тоалетната и го ритали. Детето е от кротките, макар че е от най-едрите в класа, родителите му изглеждат много свестни и от тази седмица е в друга паралелка. Това са същите деца, заради които и моите хора имат проблеми и госпожата много мрънка за дисциплината, и аз съм обмисляла преместване, и с един от родителите дори имахме конфликт (разправях ви - за един мобилен телефон).
Впоследствие с мъжа ми си говорехме, че като видиш детето и веднага можеш да си направиш извод за родителя - невъзпитаните и прости деца имат невъзпитани и прости родители.

# 576
  • София
Впоследствие с мъжа ми си говорехме, че като видиш детето и веднага можеш да си направиш извод за родителя - невъзпитаните и прости деца имат невъзпитани и прости родители.
И обратното, като видях родителите, ми стана ясно, че няма да е много високо нивото на интелект в класа. Sad

# 577
Узи, аз моят не го мисля, защото той по принцип не стои в занималнята - баба му го прибира по обяд. Така че той ще си е починал и ще е свежарка. Но децата, които са по цял ден, сигурно вечерта вече ще са окапали. Thinking И нашето тържество (както казва той - шоуто  Mr. Green), ще е от 18 часа. Peace

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 14:03 от lulumba

# 578
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Tired защо ли смятат, че Враца е само ПМГ?

http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=309

Blush Blush втори е в областта  Blush Blush

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 14:07 от st. Dobri

# 579
Има проблемни деца в класа. Преди 2-3 седмици 4 деца (четири!) от класа нападнали друго дете в тоалетната и го ритали. Детето е от кротките, макар че е от най-едрите в класа, родителите му изглеждат много свестни и от тази седмица е в друга паралелка.

Това е една от причините, поради която избрах ЧУ.
Но това е безумно!!! Тези деца трябва да се разглеждат от педагогически съвет и да си понесат последствията, а не пострадалото дете да се мести в друга паралелка. И защо родителите го позволявате това???? Свикайте родителска среща,искайте обяснения, санкции...Нали утре вашето дете може да е на мястото на пострадалото!

# 580

Браво!   bouquet

При нас кой знае кога ще излязат резултатите, нито едно състезание не се проверява в училището ни, работите се пращат към организаторите за проверка. Докато ги върнат, да ни пратят резултатите в ел.дневник, минава доста време.

А да ви питам за една задача с 4 деца, които живеят на 4 различни етажа, какъв е верният отговор? Моят син нищо не помни, естествено, добре, че са форумите, да видя какви задачи се падат.

# 581
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и нашите не се проверяват в училището  Peace

Joy Joy аз съм голяма бяла птица  Joy Joy
не е втори в областта  Blush две деца са с равен резултат и той е втори, по азбучен ред  Blush

# 582
Ние сме с 80 Simple Smile супер си е Simple Smile независимо дали ще се класира
жасмин,в пчмг излязоха... ако сте там

# 583
  • София-Младост
и нашите не се проверяват в училището  Peace

Joy Joy аз съм голяма бяла птица  Joy Joy
не е втори в областта  Blush две деца са с равен резултат и той е втори, по азбучен ред  Blush
Т.е. си е на първо място детето, с 85т. нали?
Браво на всички явили се!

# 584
st Dobri, браво на момчето, страхотно постижение!   bouquet
arino, браво и на вас за хубавия резултат. Peace
Узи, това, което описваш е ужасно.  Confused Наистина трябва да се вземат мерки, но не да се местят децата, а да се направи нещо с причинителите и родителите им. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт