ПЪРВИ клас - 7 тема

• 56 134
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да 85 Simple Smile две деца са с 85 и три с 80
от нашия клас по едно с 85,  80, 70 и 65 - прекрасен резултат, като се има предвид, че никой не прави нищо допълнително  Hug

арино, за какво да се класира? май пак не съм чела достатъчно Blush
записвам го на всичко, за да не се плаши от изпитите като кака си  Blush и до сега са му давали само грамоти

# 586
жасмин,в пчмг излязоха... ако сте там

Не, в Света София са моите деца.

# 587
Нац.крът,но и аз не знам все още  Crazy
жасмин,нали по други места и затова предположих Simple Smile
за тържествата съм от вълнуващите се и за щастие при нас е с родители  Grinning

# 588
Аз сутринта се сдобих с официална покана за нашето тържество на буквите, което ще е в понеделник в Регионалната ни библиотека от 17ч. Едва се прибрах у дома и като я показах на татко й, вече ме напънаха емоциите и ревнах - явно повече вълнението е у мен, отколкото в нея.  Blush

# 589
  • Варна
Завиждам ви малко за резултатите от Кенгуруто, за Варна щели да излезат на 8 април  ooooh!
Сега моят е решил да ходи в неделя на следващото - Математика без граници.

# 590
за Враца и областта http://riobg.com/messages-students/list-messages-students/section_id/4

има грешка в списъка - за едно от децата от нашия клас е посочено друго училище  Rolling Eyes

# 591
  • София
Има проблемни деца в класа. Преди 2-3 седмици 4 деца (четири!) от класа нападнали друго дете в тоалетната и го ритали. Детето е от кротките, макар че е от най-едрите в класа, родителите му изглеждат много свестни и от тази седмица е в друга паралелка.

Това е една от причините, поради която избрах ЧУ.
Но това е безумно!!! Тези деца трябва да се разглеждат от педагогически съвет и да си понесат последствията, а не пострадалото дете да се мести в друга паралелка. И защо родителите го позволявате това???? Свикайте родителска среща,искайте обяснения, санкции...Нали утре вашето дете може да е на мястото на пострадалото!

Нм, да - едно време имаше разни неща като намалено поведение, мъмрене пред колектива, изключване от чавдарската / пионерската организация... Но сега понеже много се внимава колектив да не се създаде, чувство за общност и съпричасност в един клас да не се допуска, за военни методи - от типа на общи наказания - да не се говори, че да не био случайно някоя прилежна отличничка да отнесе допълнително контролно - ииии...

И за протокола, не бях привърженик на едновремешните методи. Много дори бях тъкмо обратното. Но знаете ли какво? Работехме. Бяхме НИЕ срещу ТЯХ. Не всеки от уж-нас срещу всеки друг от псевдо-нас. Дай на една общност истински враг - учителя, училищното ръководство - и той ще се сплоти. Ще се сработи и вероятно ще започне дори да работи по-добре. По необходимост. Като колектив, не като дифузна, механично сбрана смес, опитваща се да се разслои, по възможност на брой фракции равен на броя на членовете си.
Но като погледне човек друга една тема... и разбира защо това вече не става. Всеки за себе си - и ако някой се окаже сам, е, толкова по-зле за него, да ходи в друг клас. Или в друго училище. Или на друга планета.

# 592
Браво на всички дечица за поредните отлични резултати!
Аз сега се моля Стефи да не и избие шарка до 31.03. Брат и се ушари вчера. Сутринта г-жата казала, че празника ще е след ваканцията. Взимам я днес следобед и ми връчва поканата - за 31.03.  Close

# 593
При нас Кенгуруто беше първо състезание - нищо преди това не е посещавано и за мен беше важно да отиде и да види какво представлява това нещо. Резултатът е плачевен, но имам обяснения, доколкото я познавам и съм почти сигурна от къде идва падението на точките.
Но ми е супер щастливо, че тя вече е наясно, даже е ок за следващо и е спокойна.
Спазихме олимпийския принцип - важно е участието.

# 594
anitsa , поздравления! Така трябва да се поставят нещата- за забавление. Нищо не е важно на тази възраст, само опита, емоцията  и изводите.

Моите момчета бяха болни , първо баткото , после малкия. 3 седмици се измъчих.
Тържеството за буквите ще е на 31 март. Бях изпратила майка да пита докъде са взели материала докато отсъства и тя нещо не разбрала и ни каза, че е минало тържеството. Леле как се разстрои ученика. Много го беше яд, че не съм го завела, защото той не беше много зле и можеше спокойно да отиде за едното празненство. Беше ми сърдит известно време и като разбрахме, че баба нещо се е объркала и празника на буквите предстои... ей каква радост. Laughing
В училище много му харесва, има приятели, спокоен е, харесва си учителката. Тя е много мила, с опит, разбира децата. И аз съм спокойна.
Не очаквам да видя резултати от нашето училище преди да изнесат общите. Дано ме опровергаят де. Детето смята, че се е справило, но да видим. Не беше наясно с бланката за отговорите. Не ме интересуват точките. Важно е, че излезе весел и е ентусиазиран за следващи състезания.
Освен Великденското май няма друго за 1 клас.

# 595
  • София
И на моичкият беше първо състезание и не очаквах много от него.
Сега, като се замисля, след като му е сбъркан класът, много е вероятно и точките да са сбъркани.
И ако го оправят, ще последват разочарования.
Направо за 40 деца резултатите не могат да направят, толкова им е смотана организацията.

# 596
Браво на всички математичета!  Peace
Вчера моя син беше много нещастен - не са имали физическо, защото няколко деца бягали по коридора и директора ги видял и наказал целия клас да прави диктовка.  Rolling Eyes

# 597
  • Sofia
Много любимо това - заради един-двама-няколко, всички да опират пешкира. Справедливост брате, к'во да си говорим... и възпитателно!  ooooh!  Tired  Twisted Evil

# 598
Много любимо това - заради един-двама-няколко, всички да опират пешкира. Справедливост брате, к'во да си говорим... и възпитателно!  ooooh!  Tired  Twisted Evil

точно  Tired

така всяко дете ще разбере, че независимо дали бягаш или не - ще бъдеш наказан.  Tired
не питам къде са били дежурните учители  Tired

# 599
Здравейте, момичета,
Надявам се да ме приемете във вашата група с моя калпазанин - първокласник.
И при нас са подобни наказанията, едни и същи са провинилите се, но наказанията - за всички. Той се възмущава, родителите на тези деца се викат в училище, но резултат никакъв.
Нашето тържество не е минало още, но особен интерес у него не забелязвам. То и интерес към учене няма особен, пише, чете, но само това, което е за домашно. То, ако може и него няма да пише. На Кенгуруто има малко точки, но няма кой да чете внимателно и да блее през прозорците едновременно. Ако съм аз да му чета условията, нямаме проблеми, като ги чете той - половината условие просто не е прочетено. Колкото и да обяснявам, че трябва да се чете внимателно, засега няма кой да ме чуе. Надявам се по-нататък да се оправят нещата.
Извинявам се, че нахлувам в темата Ви, но ще ми е приятно да си споделяме.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт