Боледуване на децата ни - тема 23

• 59 416
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Не че проблемът ми е, че не мога да го изкъпя, по-скоро, дори не мога да го изкъпя. Спи по 13-14 часа

# 466
Чувала съм за такива деца...виж, моето никога не е имало здрав сън.

Незнам какво да те посъветвам просто.. Rolling Eyes

# 467
Vodena, моето момче преди няколко дни се дърпаше за следобедният сън и заспа към 18.30 та до 8.30 на следващия ден( а се вижда на колко е). Около годинка беше голям поспаланко - лягаше към 8-9 и ставаше към 10, като през деня отделно си спеше по около 2 часа.
Мен ме тръшна един вирус в неделя вечерта и съответно изкарах почти денонощие в спане. Не знам грип ли е или нещо грипоподобно, но върлува наоколо в момента - лека Т(около 37.5), зачервено гърло, мускулни болки Tired Добре, че малкият не го е лепнал засега, че както още не му е минало съвсем, не ми се мисли ooooh! Иначе пък дядовците и едната баба го прихванаха и те, та явно си е доста заразно Thinking Стана седмица, а моето гърло още ме наболява ooooh!
Малкият и той още си понакашля - вече десетина дни откакто сме изпили АБ. Ериуса засега няма ефект. Вчера го водих да го преслушат пак- гърдите са чисти, ама му изписаха АЦЦ newsm78 Май и кътници ще чакаме скоро, че от 2-3 дни е страшно лигавене Crazy

# 468
Ще ида до поликлиниката да питам, че не дигат

# 469
Палитра точно; и той е с такава Т и с гърло

# 470
Водена , нали писа, че няма Т...

Както и да е, дано не е нещо сериозно.

# 471
Ако е същият вирус като при нас, на мен малко ми просветна на 3-тия ден Thinking Тогава спадна Т и намаляха мускулните болки.  Thinking Гърлото си ме дразни още. При свекъра е по същия начин (той се разболя преди мен)

# 472
  • Варна
Ще ида до поликлиниката да питам, че не дигат

А принципно, като е буден има ли енергия или е отпаднал? Той явно пропуска и вечерята, как се чувства на сутринта? Без Т аз нямам обяснение за такова голямо спане...

# 473
Ей сега му премерих Т: 36,6..С термометър за ухо..

В поликлиниката дежурния каза, че е възможно да се унася така заради Т, беше 37-37,5. Да съм му давала т-понижаващо, ако продължава да държи такава, нищо, че не е висока. Сутрин като се събуди хленчоти, хапва малко, пие диет. Хумана, заиграва се по малко, но не е нормалния си жизнен и усмихнат себе си.

# 474
Мисля може зъбите да са виновни?

# 475
А за какво я пие тази диетична Хумана? Нещо съм изтървала, ако си споменала newsm78
Зъбите ако го тормозят, може да е по-крив от обикновено, но пък в повечето случаи се будят нощем, а не да спят повече време.

# 476
На диета профилактично за стомашно чревен вирус. Но не установен с изследвания. Предположения на дежурен пак.
Понякога и от зъби се разстройва стомах, знаете.
Отивам и аз да спя с него, че като се събуди, да мога и аз.

# 477
Мами, предстои ми да реша дали да дам детето си на ясла или да наема детегледачка. Много ме е страх от боледувания и за това не знам как да постъпя. От една страна ще се чувствам по-спокойно ако я дам на ясла, защото нещата там са по-регламентирани, но от друга страна, предполагам, че с бавачка у нас доста по-малко ще боледува. Та решила съм ако я дам на ясла да е частна и да са малко деца. Има ли сред вас майки, чиито деца посещават частни ясли? По-добре ли е ситуацията с болестите, когато групите не са с 30 деца?

# 478
  • shumen
Водена,според мен,ако няма Т и не го мъчат зъби не е нормално да спи толкова.Ние такъв период сме нямали,но и моя като на Тета никога не е имал здрав и спокоен сън.
Шани,моето не е в частна ясла,но групата им не е толкова голяма-13 деца са и пак има болести.
Момичета,сега и да не ги пускате на ясла или градина децата според мен в училище пак ще боледуват и то не по малко.Брат ми точно така след много боледувания не ходи на ясла и градина и после в пред училищната и първи клас се скъса да боледува.

# 479
Shannie... преди години бях в твоето положение. Когато отидохме да разговаряме с директорката на ДГ, жената най откровено ни каза че ако имаме възможност за детегледачка най-добре е за детето до 2,5 --  3 години да бъде гледано у дома. Наехме жена която го гледа до 2,3 години. Детето ми не е боледувало нито веднъж. Тръгна на градина - първият месец боледува 2   пъти,  2  месец изпи 2 AБ. Третия си остана у дома. Като това тръгване е в ЧДГ с мако деца и тръгна през Април. Съвет до около 3 години си вземете гледачка след това ДГ според мен е задължителна.

Общи условия

Активация на акаунт