Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 626
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • Once there was a Hushpuppy...
Магнетче за шуслеровите соли - ние ги пробвахме Ноември- 3, 7 и 6. По две таблетки сутрин , обяд и вечер в този ред . Да ти кажа имаше ефект след 20 дни чак някакъв. Но след 50 дни вече ми се загуби ефекта-малката хвана бронхит. Сега от сигурен вирус се спаси с 4-5 таблетки на ден Колактив ударно- че  роднините  на баща и  били болни като тя е ходила при тях- той прихвана от тях, но малката не   Peace

Ъъъ, бронхит мисля не се хваща newsm78
Той е следствие или от бързо развиващ се вирус или от не подходящо лечение в домашна обстановка.

# 556
  • shumen
Бронхит мисля,че не се хваща.Той е усложнение след вирус.
Хъшпъпи,и аз давам от скоро Самбикус и сега изкара по леко вируса-само с кашлица и хрема,без Т и други екстри.Затова и си мисля,че от него му се засили малко имунната система.
Аз днеска го пуснах напълно здрав на ясла и да видим сега колко ще изкара.Да се надяваме,че няма да лепне варицелата.Не знам защо са сложили,че има карантина като няма дете болно от групата,а на едната лелка детето било,но то уж нямало контакт с тях.

# 557
  • Once there was a Hushpuppy...
danaeka - ти не се притеснявай толкова от Варицелата. Хубаво е да я изкара, но не когато имунитета е паднал съвсем, на пример веднага след боледуване. Най-добре е да я хване, когато е бил по-дълго здрав, в такъв период имам предвид. Така шансовете да я прекара по-леко се увеличават.
Моя син е карал на 11 месечна възраст, то това му беше и първото в живата разболяване. Мина стандартно с повишена Т за няколко дена, но с милиарди, милиарди пъпки Crazy

# 558
  • Пловдив
Здравейте,
имам питане за бързия стрептококов тест - само в лаборатория ли се прави или има такива готови в аптеката?

Голямото ми дете е на 5+ и в много голяма част от времето го е гледала майка ми. И когато съм го водила болен/ здрав съм оставяла пари за храна. То му се готви всеки ден, яде по-наколко пъти на ден и с техните пенсийки трудно биха издържали на темпото.

# 559
  • shumen
Хъш пъпи,на мен ме притеснява варицелата,защото ни предстои операция.Иначе и аз знам,че е по добре да е изкара сега докато е малък.

# 560
дам прави сте- не си го е лепнала бронхита. Беше вирус в следствие на което се превърна в бронхит за първи път. Затова просто си ги спрях шуслеровите соли, явно не помогнаха хич.
Лисичке-коластра да , на аквасорс, че била студено извлечена и не знам какво. В сравнение с другите течни коластри изглежда в пъти по-силна май newsm78

# 561
Данаека , според мен, ако смяташ да го пазиш за операция, трябваше да го държиш още, иначе не виждам как ще го пазиш здрав така...
За бабите... според мен всеки действа според своята действителност. Майка ми е с много малка заплата, но не ми разрешава да купувам нищо, когато я гледа или пък й готви. Свеки разполага с повече възможности и пак не разрешава. Но оставянето на пари за пазаруване, не е същото като да им се плаща затова, че ги гледат. А Водена това имаше предвид според мен.
Днес ми звъня едната сестра от яслата й, за да ме пита какво й е пак. Загрижени са, защото все нея я няма.... . Като й казах, че е била с Т до вчера, днес без, ми се скара, че не съм я пуснала... Ами не мога, особено като почивам сега...

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 15:27 от Стаси_

# 562
Бронхит мисля,че не се хваща.Той е усложнение след вирус.
Хъшпъпи,и аз давам от скоро Самбикус и сега изкара по леко вируса-само с кашлица и хрема,без Т и други екстри.Затова и си мисля,че от него му се засили малко имунната система.
Аз днеска го пуснах напълно здрав на ясла и да видим сега колко ще изкара.Да се надяваме,че няма да лепне варицелата.Не знам защо са сложили,че има карантина като няма дете болно от групата,а на едната лелка детето било,но то уж нямало контакт с тях.
Защото варицелата е силно заразна и защото лелката им е била контактна най-вероятно. Спазили са изискването на ХЕИ-то.
Стаси_, мнението на вашата мед.сестра е много разпространено сред разни медицински лица. Може би има някаква истина в него, но ако детето има усложнения при изграждането на колективния имунитет, сестрата може единствено да си теоретизира.  Peace

# 563
Педиатърката ми е на същото мнение. Според нея аз много ги преживявам нещата... Но при всичките преживени боледувания до сега, съм доста нащрек и сигурно след това боледуване ще си поседи вкъщи до април... Искам да я закрепя до 1ва група от септември... А това ще се случи само, ако се лекуваме без повече АБ прием...

# 564
  • софия
 miraluba стрептококовия тест го правим два пъти вече в лаборатория от сутринта става ранния следобед, не съм чувала за такъв от аптека.
Аз да се оплача че след дъщеря ми и сина ми изкара Скарлатина, 5 дни не беше дигал темп и на 6 пак започна Shocked,10 дни АБ, и температутопонижаващи направо го отрових детето, сега гледам му е бял езика и много му пресъхва устата, това дали е от АБ Sad
Чудя се с какво да му стабилизирам малко организъма след толкова АБ, може би пробиотици да пие по дълго време. newsm78

# 565
Кремика , благодаря   bouquet

# 566
Водена, извини ме, но много неадекватни включвания имаш в темата..Не те разбирам..
Първо споделяш  за проблем с детето, не пишеш после как е, какво става..После хвърляш този въпрос за заплащането...Темата е за болести и боледувания, а не за заплащане на бабите.
Моля, придържай се към темата.

Днес баща ми гледа малкия за първи път, справил се е чудесно. Е, за половин ден, но пак е нещо. Аз звънях сигурно 3-4- пъти сутринта Mr. Green да проверям как е положението.

На детска ме е страх да го пускам.. Confused

# 567
Стаси_, и при нас е така. Аз им казвам, че не е доизлекуван, те - "пускай го". Че и педиатърът ми вика за него бил здрав, да си ходел. Да, ама на мен ми е притеснено и докато не спре да подкашля, ще си го държа вкъщи Crossing Arms Друг е въпросът, че лятото няма да има кой да го гледа и ще трябва да си ходи по-редовно Confused

Иначе сега като пие АЦЦ, кашля по-малко като че ли. Даже последните 2 нощи не се е будил да кашля, ами чак на сутринта си откашля храчките.

teta75,  давай смело с дядото, ако има възможност. Моето момче даже ги предпочита пред бабите. Нали са мъже и му е по-интересно с тях - показват му инструменти и т.н. Та...с тръгването на ясла влезнаха активно в схемата с гледането Peace

# 568
Днеска са били с баща си на лекар.Гърди,гърло ок.Сопол почти няма.Продължаваме със сиропче за кашлица,офталмосептонекс в очите(явно съм реагирала навреме,днес няма гурелчета),Ериус,капки в носа..Кашлящ бил периода,трудно минавало.Аз си давам Лимфомиозот,мед на гърдите,вкл.и Инфлуцид.Дано го овладеем това чудо.

# 569
Кашлящ не, ами... моят кашля 20тина дни вече, като е пил и АБ в началото ooooh!
Племенникът и сестра ми са прихванали и те същия вирус като моя. Какво е това чудо не знам, ама вече мина седмица и гърлото продължава да ме наболява newsm78

Общи условия

Активация на акаунт