Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 587
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • Sunshine state
И за мен не е разбираемо как някои се натоварват от гледане на собственото си внуче, но хора всякакви. Нашите семейни отношения са много топли и не познавам друго, освен отзивчивост и топлота от семейството си. Те се радват на всяка възможност да видят детето и никога не го усещат като тежест. Баба ми сега пак я зарина с подаръци- пролетно якенце,комплект гащички с потник, някакъв телефон-играчка, дето пее и свирука, и шоколадови нещица.  Heart Eyes
Едно време и родителите ми работиха на смени, че и нощни са имали. Събота и неделя бяхме у баба ми по майчина линия и много ни харесваше- водеше ни на сладкарница и на люлките,а през седмицата и другата баба,която бе на долния етаж, ни гледаше. Никога не съм усещала някаква липса от страна на родителите си и сме изградили страхотни,топли взаимоотношения. На мен пък ми писна от западния модел и от горделиви егоисти, които напук няма да дадат детето и дори ще го пратят болно, само и само да не го погледа баба му. И на кого правиш напук? На детето си! В съседния клас има едно детенце, чиято баба е детска учителка в градина и има възможност да го взема от занималня в 16:30ч. , но майката не дава и идва в 18ч.,защото искала да каже един ден, че сама си я изгледала. Много й е криво на бабата. Браво! Нека детето 4 години подред виси по час и половина отгоре само в училище,за да може тя да се бие в гърдите. Егоистично и глупаво.
Съжалявам за лирическото отклонение...  Crazy

По повод версиите за изпращане на болно дете на градина - скоро една позната майка ме втрещи с факта,че тя е болна и си взела болничен. Детето също болно и с кашлица и аз я питам "И сега какво, гледате се вкъщи?",а тя "Нее,той си ходи на градина."  Laughing

На прегледа днес й изписа АБ - Клацид, защото не й харесва как подкашля. Иначе гърдите й били чисти, но за да не се задълбочи. Та, сега от днес започва АБ.  Peace

# 616
За раздразнен нос с рани а и без,вече я мажа с Низита,около 4лв е,но стига за дълго време,а и е точно за раздразнена лигавица от хреми и за раничките около нослето! Peace Радвам ви се,като ви чета,случили сте на баби!

# 617
Месечинке, в такъв момент зарязвам салфетките и му "бърша" носа с ръка и вода. Малко е гнусничко да пипаш сополи, ама като се разрани носа и не тъпи много-много кремове, се налага Crazy

# 618
Мхммм Палитричка е права,най-добре да се духате на чешмата,не със салфетки,е когато е удобно де! Peace

# 619
  • в огледалото на живота
Ех,момичета радвайте се на гледащи баби и дядовци.Дали с финансова помощ от ваша страна или не достатъчно е да имате тяхната помощ когато има такива моменти.
Моята майка е навършила пенсионна възраст,но продължава да работи 6 дни в седмицата от 7:30 до 18 ч.Не е тежка физически работата,но пък я обременява психически /главен счетоводител във фирма е,знаете за какво иде реч/Понякога я съжалявам,но не иска да се пенсионира още.Казва ми:Какво бих правила с 200лв.?
Свекърва ми е оперирана,има и счупена опашна кост.Едвам ходи,не мога нито на нея нито на майка си да разчитам за обгрижване  на децата ми.
Дядовците вече ги   няма отдавна..... Sad
Трудно ми е,тежко ми е,защото разчитаме само един на друг със съпруга ми,но не се оплаквам.
Факт е обаче,че в моментите когато имат възможност и е наложително са до мен.
Повече  и не искам.
По въпроса за обезпечаването с пари при гледане на дете,майка ми има една много вярна поговорка:
''Кога е бозала кравата от теле''?!.... Wink
Та така,прощавайте,че и аз се отклоних малко от темата.

Мейбълин,
нищо няма да му се случи на детето ако се оближе от вазелина,споко  Hug

# 620
  • shumen
Да оздравяват скоро всички болни.
Месечинке,аз също мажа разранен нос със Низита или правен крем в аптеката и досега не сме имали проблем.Аз също понякога мия на чешмата,а не духам носа,ако е много разранен.
Аз също се радвам,че нашите ми помагат да гледам детето.Сега дори от както съм на курс и те го взимат вечер от ясла,ако аз не мога.За свекърва си докато живеехме с мъжа ми  обаче не мога да кажа същото.Тя никога не е искала да гледа детето,ако се наложи или ако се е съгласявала е било винаги със зор и само когато е заспал на обяд за малко.

# 621
Да ви попитам и вас момичета... Малката след това боледуване остана с огромни сливици. Стърчат й като кайсии от гърлото.... Днес бяхме при УНГ да я погледне, дали добре съм се справила... Та той предписа компреси в продължение на 10 вечери с риванол върху сливиците. Някоя от вас да е правила подобно нещо? Ефект?Вреда?

# 622
  • Sunshine state
Стаси,вреда не смятам, че ще има от риванола., пробвай смело.  Peace

# 623
  • София
Аз при хрема въобще бърша с мокри кърпички нослето.

# 624
  • Варна
Сега разбрах що е толкоз разранен. Уж и ние бършем с мокри кърпи, но се оказа, че вчера дядо му го е бърсал само със сухи ooooh! Дадох инструкции днес, наредих 3 крема да се мажат на всеки час и се надявам да се оправят нещата. Снощи забравих да сложа виброцил преди лягане, малее, събуди се с рев след половин час - сълзи, сополи, не дава да го бутна. Накрая повърна от зор, защото се успокоява с палеца  в устата и го набутва много навътре. Дадох панадол, след 300 циркаджийски номера сложих и виброцила. Заспа и спа цяла нощ. Довечера пак ще дам панадол, може би успокоява болката в носоглътката и гърлото от тъпите сополи.
Стаси,
как се прави този компрес? ОТвън, на гърлото ли?

# 625
Лекарката, която диагностицира и предписа лечение на щерката (10 дни АБ) ни каза да не ходи на у-ще само до края на първата седмица - след многото почивни дни. Дори и не я попитах защо, детето на АБ няма да го пусна на у-ще. Щеше да го е пила 7 дни, нямаше да го пие в у-ще, защото е на 12 часа, но предпочетох да се вкарам отново в схеми кой да я гледа цяла седмица. И не от притеснение за другите деца, защото след 7 дни АБ няма как да е заразна, но я обричам да лепне веднага нещо друго.

Btw, личната лекарка като си взимах болничен каза, че не било пневмония. Tired Днес ще ходи на контролен преглед при пулмолог и ми е много интересно той на какво мнение ще е.

# 626
Месечинке,прави се на марли отвън. След цяла нощ на гърлото са двойно по-малки. Но пък взе да ми подкашля....

# 627
момичета, да оздравяват всички болнички дечица!
miraluba, как е детенцето?
тета, благодаря за комплимента.  Laughing права си, не е от хубаво, от зор е, ама нали за това сме тук, да сме си от полза и ако може да спестим на някой друг поне малко нашето лутане сред лекари и информация.
Стаси_, полезно ми беше да науча за този компрес. аз досега само изварения бях правила. как точно го слагаш - напояваш марля, обвиваш и отгоре шалче ли?
Месечинке, ако е много зле положението, пробвай с памучни тампони за махане на грим. при моето дете това е най-щадящо за забърсване на нослето при разраняването. за раздразнението ѝ помага крем за студ, ползвам този на уриаж, а също и линола фет. иначе гледам да избягвам издухването (заради отитите) и повече действам с бейби вак.
за детската градина, малката и днес плака  Sad. купих си една книга, за безпокойството и тревожността при децата. не си падам по популярна психология, но се надявам да има някой добър съвет, който да сработи, че едва издържам дая я гледам така сутрин.

# 628

Напоява се марля, аз отгоре наслагах още няколко сухи, зада не цапа и пелена от онези бархетните. За изварения и аз го слагах, споделих с УНГто и то с усмивка каза, че майките сме склонни от желанието си да помогнем щадейки децата си, да вкарваме кулинарията в лечението на децата, което било ненужно Simple Smile

# 629
Лекарката, която диагностицира и предписа лечение на щерката (10 дни АБ) ни каза да не ходи на у-ще само до края на първата седмица - след многото почивни дни. Дори и не я попитах защо, детето на АБ няма да го пусна на у-ще. Щеше да го е пила 7 дни, нямаше да го пие в у-ще, защото е на 12 часа, но предпочетох да се вкарам отново в схеми кой да я гледа цяла седмица. И не от притеснение за другите деца, защото след 7 дни АБ няма как да е заразна, но я обричам да лепне веднага нещо друго.
Много разумно решение си взела. Особено след прекарана пневмония, каквото и да казва личната лекарка.
Понеже в други теми съм виждала къде ходи момиченцето ти в ПУ, ако не е тайна, има ли проблеми при по-продължителни отсъствия и наваскване с материала?

Общи условия

Активация на акаунт