Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 578
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
От виброцила пък на моите им теква още повече носа.
Аз всъщност ползвам Виброцил точно, за да се втечни секрета и да предотвратя отиването на тази гадна история, която едва вадя от нослето да не отиде към ушите.  Peace
wild poppy, благодаря ти за отделеното внимание да ми отговориш.
Дано да нямате нужда повече от добрия пумолог.

# 646
  • Пловдив
Силви, благодаря ти че ни мислиш.

Ушите са пълни с гной. Вчера следобед протече и другото. Днес като я гледа доктора каза, че лявото (това с което имаше проблем преди 15 дни) е пълно, буквално разджвакано с гной.
Взе да мрънка, че на толкова малко дете почистване се прави с пълна упойка, пък и в момента нямал сестра на разположение (защото аз няма да мога да я държа и ще ревем и двете). После залитна към вариант за включване на венозен антибиотик за 2-3 дни. Не ме питай как се опулих.

В крайна сметка почисти ушите. Не беше невъзможно, разбира се. Нито тя е толкова силна, нито аз не мога да я удържа.

Изписа ЗИНАТ сусп. 125mg/ 5 ml и капки за нос КСИЛОФАРМ 0,05%.
В петък пак ще я водя за проследяване.

Мернах по диагонал, че коментирате изварения компрес. У нас той е много на почит. Гърлото на голямото само с него го лекувам. На 2ри срещу 3ти март през нощта вдигна висока температура от много червено гърло. Слагахме компрес за 4-5 нощи и го оправихме.
Сега аз си слагам, че ме боли повече от всякога.

И за финал - много, много ме е страх  Sad

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 08:07 от miraluba

# 647
  • shumen
Аз от Виброцил не съм много доволна.Педи ни е изписвала и съм капала,но ефект не съм видяла.
Месечинке,и аз отказвах като теб да капя Коларгол заради цапаницата,но веднъж се престраших и останах доволна и сега при нужда ги ползвам.
Миралюба,да се опрявя скоро детенце.Дано се разминете с венозния АБ и влизането в болница,че е много лошо с толкова малко дете там.А теб от какво те е страх?

# 648
Danaeka.....от мечка я е страх miraluba Twisted Evil
Детето й е с гной в главата...та се чудя и аз от какво да я страх #Cussing out
Miraluba Hug ooooh! Hug

# 649
Бактерията си стои,сливицата е огромна.Докато не се изчисти бактерията,нямало шанс да спадне.А сега хърка по-малко.Каква ли е била преди седмица?!Изписаха Аугументин Дуо(май така беше),не сме го пили,не го намерих в 3аптеки.Утре ще го търся,макар детето освен спорадично покашляне и то един ден кашля на другия не,други симптоми няма.Искам да се оттървем вече от това чудо в носа.

# 650
  • shumen
Хоуп,попитах с добри чувства,защото тя каза,че са ходили на лекар и им е изписал лечение.Дано се оправи детенце и няма проблем с ушичките,че е още малко,а уши болят ужасно.
Уми,дано се оттървете от бактерията вече.Ние докато бяхме с Моракселата бяхме така само,че с ужасна хрема.

# 651
Хайде и аз пак да се оплача - след месеце и половина вкъщи, антибиотик и един куп капки в носа, инхалации с вентолин и пулмикорт, след една шепа хомеопатии - малката на третия ден от градината се прибра със страшна хрема и температура. Пратих я в понеделник абсолютно здрава. Беше здрава почти две седмици преди това, ама аз уж да укрепне. Какво ти укрепване в група с болни дечица. Поревах си, ами не ми издържаха нервите. Какъв е тоя бациларник не знам. Няма никакви други контакти, от градината вкъщи и обратно. Аз и баща й сме здрави ( за сега). Виках си поне седмица да изкара, ама ей го. Сега ще се консултирам какво да слагам в това носле, дето за трите си годинки е поело повече капки, отлколкото моя нос на 33.. Снощи сложих от виброцила, беше ми подръка, но и аз при нея не съм видяла да има добър ефект. Може би Коларгол, преди имаше добър ефект от него. Честно казано съм склонна да дам и от спрейчето със стероид, ако педи каже, че може. Давам шуслерови соли в изобилие и в тях ми е надеждата - аз дето на хомеопатия не вярвам..
wild poppy , не съм имала съмнения, че няма да сте недоволни, рядко вече се срещат такива лекари, с такова отношение. Дано не опирате до него отново!
Бързо оздравяване на дечицата и здрави нерви за майките пожелавам. И на себе си, че усещам как започнаха да се "клатят". Cry

# 652
  • Sunshine state
И аз съм от недоволните от Виброцил- никакъв, ама никакъв ефект. Коларгола са в пъти по-добри.  Peace
Днес е ден 3ти на АБ. В училище отсъстват вече 10 деца от класа и сума ти колежки - всички с еднакви симптоми.  Rolling Eyes

# 653
  • София
И беба е в кюпа, хърка като брат си, до дни и аз ще съм..

# 654
Здравейте аз искам да попитам някой дали е ползвал алое вера за децата си, че много ми го похвалиха , а е толкова скъп, но ако помага бих го взела.

# 655
Бързо оздравяване на всички дечица  Hug

# 656
  • Варна
miraluba,
пиши как сте днес, стегна ме шапката като те прочетох... Мъничето сладко, ще се оправи, но е мъка и за него и за теб всичко това...
Tottó,
ще вземем да си основем клуб с награда за "най-скорострелно улавяне на бацил в бациларника" Twisted Evil Close Не знам ти коя си поред, която се оплаква, че на 2-3 ден от ходенето след дълго стоене вкъщи нещата пак са отекли Tired

# 657
И моят е от тея с по 3те дни, ама сега много го провлачи това боледуване.
Тая кашлица вече ми взема акъла   Tired Направихме месец от началото на разболяването и повече от 2седмици от спирането на АБ.  Вече почвам да скубя косите  #Cussing out Като го преслушат временно се поуспокоявам и после пак ме хваща безсънието ooooh!

# 658
  • Варна
цветна палитра,
от какво кашля според лекаря? Остатъчна кашлица ли е?
И моят много кашля тази сутрин. Тъкмо се успокоих, че тази нощ спа спокойно, че и през част от времето със затворена уста и сутринта взе да кашля като дърт тютюнджия и да бълва сополи. Че го и разревах и направо изтекоха два огромни жълти потока ooooh! То кво се чудя, и аз днес кашлям храчки на поразия, макар че като цяло уж съм много по-добре от вчера.

# 659
  • Пловдив
Месечинке, много си мила.

Детето като цяло е спокойно, има своите моменти на неразположение, но тя е бебе. Понякога мрънка, че иска/ не иска нещо. В дните, в които всичко това се случва не е плакала от болка, не и е приятно и ми дърпа ръката ако и пипам ухото, но не е плакала (пак се повтарям). Не прилича на болно дете. Дори проходи, официално (да се похваля).

Вчера лекаря аспирира и почисти ушите, от тогава нищо не е излизало.
Сега сутринта му звънях да го питам трябва или не да изтича нещо от ухото. По думите му, добре че не излизало....ха дано. Утре пак ще я водя да я види.

Извода е: първият антибиотик е бил грешен. Да, пуснахме изследвания преди да започне АБ, но бърз стрептококов тест щеше да даде по-голяма яснота, да стесни кръга и да се изпише правилният антибиотик.
В тази връзка, някой знае ли коя лаборатория в Пловдив прави такъв тест?

Второ, това УНГ, което я следи в момента и още един педиатър плюха на Цилоксана, който ни беше изписан след първата перфорация.
Получих и мнение, че след първата перфорация е трябвало да се смени антибиотика.

В момента чувствам, че сме в изходна позиция и надявам се на правилен път.

Общи условия

Активация на акаунт