Боледуване на децата ни - тема 23

• 59 418
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
И ние сме слагали Цилоксан преди  Peace

# 361
  • Once there was a Hushpuppy...

Хъшпъпи,ШС ни бяха изписани от УНГ и уж му вярвам,но не помогнаха.

Това за сопол ли?
Аз също ползвам някои хомеопатични лекарства при сина ми, но тъпото в цялата работа е, че съм достигнала до верните на принципа проба-грешка.
Така съм установила, че боароновите дражета не му помагат.
За ШС нямам мнение дали спират хрема...не ми е до опити вече. Действам си промивките и тн.т.
Коризалия и Цинабсин съм му давала. Не са лекарства за всеки вид хрема. И естествено не са безобидни. Веднъж му спрях много бързо хремата с едно от двете не помня на пред и започна да тече задна..
Честно казано предпочитам да духам и бърша сополи 10-12 дена през носа, от колкото да му се стича заден секрет.
За това много да се внимава кое, защо и как се дава Peace

# 362
Благодаря, момичета  Hug
Пъпи, това е хубаво, че го сподели, но и аз за детето питах, не бих рискувала като че ли.. Не знам кой е Улевинов, ама не ще да е някой, който ги е измислил тези капки с адреналина  Laughing - -и нашият педиатър успешно ги прилага отдавна, но при жълт сопол не си спомням, по-скоро при много упорита, бистра хрема  Rolling Eyes
Аз и не съм сигурна, че е наложително да са АБ капките, защото сополите са едва-едва жълти.  Имаме час за док  17:45 и ще видим как ще се произнесе  Thinking Но тъй като отривинът този път никак не действа, си мисля, че е нещо различно този път.
Ами сега, ако си имала предвид моето дете в поста си (предполагам, защото и ти си предложила вид АБ капки, за каквито питах) - никъде не съм написала, че преди 2 седмици пак е била сополива, за да мислиш, че е недоизлекувана  Rolling Eyes Напротив - идеална си беше, днес платих първата почти пълна такса в градината - със само два отсъствени дни  Party

# 363
  • Once there was a Hushpuppy...
Рали, значи ще ви кажат кое е най-добре Peace
То, аз за това ти го сложих и в спойлер, за да се похваля аз как се излекувах от зелен сопол Laughing Не е за децата Peace Другите ти ги изброих, но и ти ги знаеш.

# 364
Да, мерси, Пъпи, ще го имам предвид за себе си, че мин. пролет такава хрема имах - няколко седмици, ужас...
 Hug

# 365
Декември последно, когато дете беше болно, болничен на мен ми издаде педиатъра. Peace , а не моят ЛЛ. Болничният лист беше за пет дена.

Да не става дума за  продължение на болничния, че тогава процедурата е друга. Нали еднократно имат право само до 5 дена ли да дават без комисия Thinking

# 366
Не е само пет дни първичният, мисля че е или 7, или 9.

# 367
  • Бургас
Имам въпрос за черната ряпа: има ли точно определено количество на меда или просто да напълня ряпата догоре?
Благодаря предварително   bouquet

И 3-4п по 1-2 сл ли е дозата?

# 368
Аз скоро правих сок от ряпа, но със захар, че мед не съм давала все още и за по-сигурно, че ми е алергичен по принцип, та тогава четох и сложих захар догоре в дупката на ряпата...

Давах по една с.л. колкото пъти се сетя през деня..

# 369
  • Sunshine state
Ами така казаха по телефона,туй то. Има,няма логика,това е. Няма да се наложи той да ползва,понеже извиках баба ми вече и утре хич няма да я пускам на градина.
Има 38.5 Т и кашлица. Иначе е весела,но казва,че е уморена-нищо чудно с тая температура..
Дадох й Панадол,давам Флудитек за кашлицата,витамин Ц,мажа с Пулмекс. Изобщо,лекуваме се.  Peace

# 370
Здравейте
Не успях да прочета всички страници на темата, за което се извинявам, но съм доста притеснена.
От 6 дни малката вдига температура 37,7 та до 38.5. Давам и Нурофен.Пет дни само по 2,5мл. веднъж на ден и се оправяше, но вчера температ. не спадна и се наложи 5 часа след това да дам 5мл. пълна доза. Нещата се оправиха до преди малко. Сега пак е с 38 почти. Иска ми се да я сложа да спи без да и давам нищо, но не знам дали става така, а нурофена вече ме е страх да и давам, да не предозира толкова много дни... Случвало ли се е на някой такова нещо и имате ли  идея как се процедира, да смъкна Т без нурофен? ЛЛ каза че гърлото е Ок и дробът също, пуснахме посявка за нос и гърло,м ама те  след 3 дни ще излязат .. Днес не е яла много и чакаме 3 зъба..Та това е общо взето Rolling Eyes

# 371
Marina  аз лично не бих държала детето си 6  дни с температура. Най вероятно е било нещо вирусно което е преминало в бактериално. Защо не пуснеш кръвни изследвания.

Относно Нурофена не разбрах притеснението ти. Но вариант половин доза за мен е странен. Тази доза е изчислена на определена база - възраст и средно кг. По същата логика дай двойна доза и не давай следващият ден.

Колкото до даването сега - дай на детето и не го мъчи. Втори ден съм с температура 37.5  и няма да ти казвам колко е ужасно.

# 372
  • около Варна
Гентамицинът в капки за нос не нанася такива вреди, както мускулни инжекции, тоест не се оглушава от това.

Нашата сага със сополите продължава, все така са обилни, гъсти и жълти, утре сме на лекар да видим какво е се изкаже.

За децата в яслена възраст и 3-4 годишни е нормално според мен честото боледуване при посещения в ДГ. Моите са на почти 7 и почти 6 и не ми се вижда нормално да изкарват 3 дена на градина. В този ред на мисли има тук майки на деца в подготвителна група.

marina1985, толкова дни с температура, за мен си е за антибиотик детето, пуснете изследвания.

# 373
  • Sunshine state
Моите са на почти 7 и почти 6 и не ми се вижда нормално да изкарват 3 дена на градина. В този ред на мисли има тук майки на деца в подготвителна група.

Моля,обясни,че наистина не разбрах това изречение.  newsm78
Ние тази зима не сме имали пълен месец. Видя ли сопол,чуя ли кашлица-спираме и викам моите баби. Напатих се от яслата и сега не искам да се стига до нещо по-сериозно. Тази година дори не е вдигала Т,сега за пръв път.
Марина,от половин доза нямаш никакъв кяр,напротив. Не правиш нищо с нея. Давай си дозата за възрастта и кг-те и не се притеснявай. Peace

# 374
На черната ряпа аз  слагам 1 ч.л мед и пак си пуска достатъчно сок. Давам като се присетя, ама ефект не видях.
Нашата кашлица си продължава и утре ще го водим да го преслуша личния, че станаха към 20дена ooooh! Носа му хърка постоянно и явно нещо се стича назад, ама дано не слиза надолу  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт