Боледуване на децата ни - тема 23

• 59 416
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Надявам се април-май да си мине по реда, че ми тежи.

Иначе за учене и занимания вкъщи става все по-трудно.... направо си е мъка.
За догодина обмислям преместване в полудневна предучилищна група към училище. Групите са малки и това ми дава надежда, че ще е в една идея по-здравословна среда.

# 406
Като казахте скарлатина, да попитам - може ли една седмица само карантина да е имало в детската градина за скарлатина?
Оня ден нали срещнахме нашите госпожи в автобуса и казаха, че имало скарлатина в др.грепа миналата седмица. Попитах вчера една майка от нашата група да провери-каза, че миналата седмица била само със скарлатина, тази седмица била чиста? newsm78

Моето диване днес на работата ми стопи нервичките.. #Crazy Крейзи станах..

# 407
По толкова е да,но нашата се върти из групите,та в корпуса все има по 2 групи с бележка!Е ние сме се амбицирали да учим азбуката,на ден по 6 букви,и ги въртим вече 2 седмици,отделно по нейно желание учим и английски-думички,цифри,частите на тялото,цветовете,ей такива,елементарните,то не може цял ден на таба,преди купувах книжки със задачи,скоро не съм,но ще се поправя!

# 408
Лили, благодаря...
Др.седмица ще ходя да плащам и ще разуча и обиколя всички групи за бележки..

# 409
Тета,за нищо,в нашата група само едно дете е с положителен секрет,не е на градина и сестрата не може нито майката,нито бащата да намери,луда работа,бива ли пък толкова безотговорни родители!

# 410

Иначе за учене и занимания вкъщи става все по-трудно.... направо си е мъка.
За догодина обмислям преместване в полудневна предучилищна група към училище. Групите са малки и това ми дава надежда, че ще е в една идея по-здравословна среда.

Това е добро решение. В най-близкото до нас училище в ПГ са  записани 19 деца, но  редовно посещават 10-11; другите си ги отлеждат вкъщи.
Аз мислех такъв вариант, но пък в същото школо, занималнията е само до обяд. Не  знам как е в Пловдив.

# 411
Да знаете, дали има в момента вирус в Пловдив със запушен нос (без сополи) и висока Т, която отшумява бавно - за 5 дни?
Сега една комшийка ме запозна с такава версия.
Малката ми е от снощи със запушен нос, а одеве имаше и Т - 38,2, която падна за 30мин.след Панадол.

# 412
Ние миналата година карахме такова чудо.Запушен нос без сополи,хъркане,темп.около 38,която падаше бързо след Панадол.Продължи 4-5 дни.И тази изкарахме нещо такова,но с еднодневна температура и запушен нос+хъркане нощем.И след няколко дни лепнахме нов вирус и още си хърка.

# 413
  • Sunshine state
Да знаете, дали има в момента вирус в Пловдив със запушен нос (без сополи) и висока Т, която отшумява бавно - за 5 дни?
Сега една комшийка ме запозна с такава версия.
Малката ми е от снощи със запушен нос, а одеве имаше и Т - 38,2, която падна за 30мин.след Панадол.

Да,сега малката е точно с такъв вирус - температура,зашушен нос без сополи или с почти никакви и кашлица,но не силна. Температурата отшумя и днес не е вдигла.но два дни си поддържаше 38-38.5. Смъквах с Панадол. Днес вече е по-добре,но мисля и другата седмица да я задържа в къщи.  Peace
Майка ми казва,че в Хасково в инфекциозно било заринато с такива случаи.

# 414
  • Варна
Много ми е странно някой като попита "има ли в момента еди какъв вирус". Вируси има постоянно и най-различни. С най-добри чувства, не искам да прозвуча заядливо Hug

# 415
  • Sunshine state
За мен необичайното при този вирус е запушеният нос без сополи. То не знаеш какво да правиш,та промивам само с натриев хлорит.  Crazy

# 416
  • Варна
Моето дете пък оня ден и вчера беше супер добре, спеше спокойно, без или с мнооого леко похъркване (не като дъскорезницата от преди 2 седмици). Тъкмо се обнадеждих и снощи в 3:30ч сутринта се събуди от едно изкашляне, изкиха се 4-5 пъти. Чистих нос с прахосмукачката посред нощ и днес цял ден му тече прозрачно сополче от едната ноздра...  Crazy Какво е това чудо, нямам обяснение. Днес ни беше контролния преглед при хомеопатката, при която ходихме за хъркането и тя не знаеше, че междувременно сме минали през тоя вирус. Така ме овика...Защо не съм й се обадила, аз заеквам там, че не съм искала да я притеснявам през празниците, тя как може такова нещо, аз го лекувам това дете. Хвана се за главата като й казах, че сме давали температуропонижаващ сироп, нарече комбинираните препарати от типа на Цинабсин и Инфлуцид "бози". Каза ми да спирам всичко и да му давам само 3х3 гранулки Барита Карбоника 30СН и да промивам със Стеримар. Наистина се упреквам, че не й се обадих и вече ще се абонирам за нейния кабинет, защото не ми се правят самолечения със стандартните истории. Забелязала съм, че на моя син добре му действат боаронските гранули. Само дето още съм в чуденка, дали да го пускам на ясла другата седмица, при положение, че мога да разчитам на помощ само за вторник и петък, а в другите дни ще трябва да работя до след полунощ за да наваксам часовете (не мога да си позволя болничен, защото фирмата е в бизи сезон)...Казаха ми, че на 17ти и 18ти ще има тържества в яслата за 8ми март и майките ще присъстват, та много ми се иска да е здрав за тогава...

Някой беше питал по-назад за ряпата с мед - аз я пълня до горе с мед и после давам по 1 супена лъж-ица, колкото пъти се присетя - 5-6-7. Това не е лекарство, а храна. Няма какво да се тревожите за предозиране.

# 417
Maybelline,аз като сме болни звъня на хомеопатката всеки ден за да докладвам състоянието,хванала съм се веднъж,за нея и няма пускане.Интересно ми е,не ти ли е казала при висока Т какво да даваш,наистина не е хубаво да се дават други лекарства,при положение,че сте на боаронска хомеопатия,щом ви действа,карайте си само на нея!Иии се радвам,че и при вас действат топченцата.  Hug

# 418
Mayballine имаш ли лекарство за детето?
С потенцията която ти дава не съм сигурна ,   че при развилата се ситуация би ти помогнала.
Панадола си се комбинира с хомеопатия без проблем.
И като кажат че Инфлуцида и т.н. били бози ми иде да ги........нашата хомеопатка каза щом му действа да го давам.

# 419
  • Варна
Лили, тя не ми е давала съвет за висока Т, защото не знаеше че е вдигнал. Аз го заведох здрав с едно нощно хъркане, а той след 3 дни го тресна вирус с Т и аз, смотаната, не се обадих на хомеопатката, ами си чакам чинно датата за контролния преглед.  ooooh!

Хоуп, в какъв смисъл дали имам лекарство? Купих Баритата и давам...
Истината е, че ето го - сега му е 7ми ден откак го тръшна и вече е в значителна степен оздравял, както става всеки път. Не се съмнявам, че за това са допринесли и Инфл. и Цин.
Сега му проверих носа - сух, спи и не хърка, само леко сумтене. Вдишва през устата, издиша през носа. Това дишане през устата имам чувството, че му е станало навик и дори с отпушен нос, пак си диша оттам, че по-лесно...

Общи условия

Активация на акаунт