Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 627
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Мдаааа, 3 дни на градина и вируса без сополи, запушен нос, хъркане при хранене, невъзможност за спане и леко кашляне, чудесно просто! Кажете бре хора, кви са тия бацили в пустите градини да опустеят дано!

# 496
И аз това се чудя,честно.Ега си вирусите...и мен ме събарят.При нас въпросният вирус продължи няколко дни.Оправи се и на 3ден на градина,сополи и хъркане на нова сметка.Или нов вирус или тоя беше с продължение.Ма още влачим храчка в гърлото и двете.

# 497
Честит 8-ми март, момичета! Пожелавам ви по-малко болести и повече спокойствие Hug

# 498
  • shumen
Честит 8 март,момичета.Да сте живи и здрави и по малко болести.
Магнитче,и аз вече се чудя какви са тия вируси.Едно време нямало ли е и как сме ходили не знам,но сега е чудо направо-от септември до сега няма пълен месец на ясла.
ООф,и аз нямам възможност за детегледачка,и не всеки можеш да пуснеш вкъщи и затова го пуснах на ясла на 2 години.Ако имах някаква възможност бих си го оставила в нас поне до 3 годинки.

# 499
Честит празник момичета! Здрави деца ви пожелавам.

# 500
  • Варна
Честит празник и от мен, бъдете здрави, че децата имат нужда от вас Simple Smile
Една приятелка от Чикаго се обади и каза, че в тамошните ясли било същото положението. Децата все болни, нейното все с ларингити...стандартните истории.
За мен, хората с най-коравия имунитет са кондукторите и шофьорите в автобусите  Laughing

# 501
  • София
Честит празник и от мен   bouquet

Шани, напълно подкрепям  това, което са написали момичетата преди мен. Дали частна или държавна ДГ, особена разлика няма – децата боледуват много. Особено първите години. Също така съм на мнение, че до към 3 годишна възраст (т.е. ясленската) детето не само, че не печели нищо от посещението на подобен вид заведения, ами по-скоро губи, имайки предвид колко и как боледуват. Относно притесненията ти за бавачката – разбирам те напълно, защото минах по този път с големия ми син и смятам, че бавачката е много по-добрия вариант и за детето, и за майката Wink Едно малко дете се чувства много по-добре в познатата ми семейна среда, въпреки че го гледа непознат човек и винаги има начин да се разберете с тази жена – какво искаш, харесваш, одобряваш или не, какви са навиците на детето ти и т.н. Моят син от 1 годишен до към 3 го гледа и токова се обичаха и разбираха, че до днес само за нея говори. Освен това до 3 годишен не беше боледувал. Сега вече е с не-знам-какви-алергии-астма....Та аз лично, съдейки от моят опит не бих пуснала детето си на ясла, но след 3 годишна възраст определно мисля, че е важно да посещава ДГ.  Относно търсенето на детегледачка – аз бях пуснала обява тук в бг мамам и се срещахме с жените, говорехме и така няколко месеца. В крайна сметка изпадна възможност и моя колежка освободи нейната бавачка и взехме нея. Сега мисля да мина по този път и с малкия си син  Peace
Стаси, дано намерите начин да задържите дъщеричката ти за по-дълго у дома.
Водена, да ти призная и аз не разбрах какво му е на детето ти – има ли Т, няма ли? Има ли разстройство или не? С какво го лекувате детето и най-важното ОТ какво? Малко е детенцето ти, ако има разстройство е напълно възмобно да се е обезводнил и за това да спи толкова, но това не е никак добре.
Даринанда, хубаво се започнали АБ. Бързо оздравяване.
Магнитче, те едно на ръка, че са мутанти – вирусите в ДГто, ами както казва Мангъров (не, че ми е любимец, де), ама като тръгнат децата ни на ДГ все едно днес са били на 30 семейства на гости, та няма начин да не прихванат нещо. Бързо оздравяване.

# 502
Децата боледуват първата година, все едно дали са на ясла или направо в детска градина. Дъщеря ми тръгна на 2г. на ясла с огромно желание и продължи да си ходи с огромно желание цяла година. Вярно, рекордът й беше три седмици от септември до март. Хреми, кашлици, но без антибиотик минаваха. Следващата година в първа група бившите ясленчета не боледуваха. Дори и по време на грипна епидемия си бяха на линия.  Освен това в нашата градина шанс без предимство по социални критерии имаха само децата, ходили на ясла.

# 503
Аз я пуснах на 3 на градина.И пак боледуваше и продължава,но да речем една идея по-леко.

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 15:46 от umi zoomi

# 504
  • Sunshine state
Определено си изгражда някакъв имунитет и не боледуват толкова често и толкова тежко,но първата година е кошмар. Сега и при нас се разминава леко,но въпреки всичко си е тревога. Нямаш ли някого,на когото да разчиташ,е направо страшно.  Rolling Eyes Тази година й давам Саностол на почивки с паузи от 10 дни м/у шишенцата и да ви кажа има ефект.  Peace

# 505
Децата боледуват първата година, все едно дали са на ясла или направо в детска градина. Дъщеря ми тръгна на 2г. на ясла с огромно желание и продължи да си ходи с огромно желание цяла година. Вярно, рекордът й беше три седмици от септември до март. Хреми, кашлици, но без антибиотик минаваха. Следващата година в първа група бившите ясленчета не боледуваха. Дори и по време на грипна епидемия си бяха на линия.  Освен това в нашата градина шанс без предимство по социални критерии имаха само децата, ходили на ясла.
Може и да си права .Но както вече е обсъждано -едно е да боледува на 1г друго е на 3 г детето .Моето в ДГ боледуваше значително по-малко .Все пак вече имат някаква имунна система .

# 506
  • София
Моето тръгна на 3 на детска директно и досега няма общо месец да е изкарал. Като не ходи не боледува, мерне ли се и макс 5 дни и е цъфнал.

# 507
И при нас е така. На 2 тръгна точно. Рекордът му е 2 седмици Tired Обикновено като го пусна в понеделник, най-късно в петък тръгват сополи и от там нататък останалите екстри. Последният път даже само 3 дни изкара и вече почти месец се възстановява. Хич не ми се пуска пак, ама в един момент пак ще се наложи Tired

# 508
Честит празник,момичета!

Желая много здрави дечица и майки !   bouquet

# 509
Имайте предвид основно 2 неща: Тук публикуват 5 потребители на кръст, а има толкова родители с деца в ясла; Ако ситуацията с яслите и болестите беше толкова зле, защо този наплив и ежегодно оплакване от липса на места? Ако на всеки му изнасяше да си гледа детето вкъщи или да му вземе гледачка, защо са тия нерви по време на прием в ясла, защо са тези частни ясли.

Да съветваш някого да не пуска детето си на ясла е като да съветваш да не го ражда, или да ражда само ако има осигурени лични грижи за него до 7-8 годишно. Едва тогава имунитетът е достатъчно стабилен. Но и тогава не е сигурно, че няма да боледува в у-ще. Или най-добре и домашно обучение. Още по-екстра един изолиращ балон (имаше такъв филм, с трагични последствия за детето в изолиращия балон).

Така че не очаквайте със съвети оттук да си решите проблемите

Общи условия

Активация на акаунт