Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 623
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Будико,аз давам според килограмите.Така ми каза лекар.

# 526
Будико, имай предвид, че има два вида Нурофен-с различна концентрация са. По единия за моето дете се дават 3,5мл, по другия-5 мл. На външен вид опаковките са почти идентични, но отзад на схемата са различни мл. Концентрацията е различна.

Детето ми е на 4г. 2 месеца, 20 кг е - давам му по 5 мл. Нурофен /от втория вид имам/;

Според мен 5 мл да дадеш...

# 527
И аз дозирам по килограмите Peace

# 528
  • Варна
Месец и половина не ходи, беше болен януари и чак сега го пуснах и за три дни се докара, еми не е нормално това, заведохме чисто здраво дете!
Точно. Чувствам се виновна направо, сигурна бях, че така ще стане и въпреки това го пратих в бацилника. Е*аси. И май и той вдига лека Т, не съм я мерила, но му е топло челото. Не ще да яде, не ще и да пие... Сравнително жизнен, но... притеснява ме.

# 529
Месечинке, вирус ще да е...Измери му Т.
Бързо да минава.

Направо ме отказахте- мислех на 16-ти да го пускам обратно, но...чудя се сега.
Един месец направи вкъщи.
След ФГ го пуснах на 2.02 и на 08.02 беше с Т. Оттогава го държа вкъщи.

Май още две седмици да устискам някак си и чак към 30-ти март да го пусна. То не че има гаранция, че тогава пак няма да втаса...

Сега ми е трудно - отпуски, влачене с мен на работа, но поне ми е спокойно на душичката..

# 530
  • Варна
Мерих 2-3 минути, не можах да го удържа повече - 37.5.  Значи освен че се притеснявам се и ядосвам - не ще да яде, не ще вода, не ще сок, не ще чай, не ще да мерим Т, да духам носа, да слагам капки... Абе за всичко е контра! е как да му помогна, м*мка му, преди няколко часа повърна от истеричен рев щото му отхапах от банана, дето не го щеше ooooh! Та и насила да действам не става.
Тетко,
моят като седя 3 месеца и кво - за 2 дни ми го разболяха. Реве ми се и съм бясна на целия свят. И си спомням кво ми беше хубаво - здраво дете, сухо носле, хладно челце - да, душата ти е отпусната. А сега? Знам, че всички деца боледуват, знам, че е нормално, банално и т.н., но не искам моето да е като всички, бе, искам си го здраво!Уфффф...

# 531
  • Sunshine state
Искрено съжалявам за боледуващите... И ние сме с вас - днес вдигна температура отново 38 градуса и й дадох доза Панадол. Мина за минути и стана отново жизнена и игрива, но ще можем чак във вторник да я заведем на лекар. Друго няма, кашлицата поотминава и почти не кашля. Нослето не е запушено, но тази температура ме тревожи.  Confused Искам вече да е топло, да е лято, и да излизам в отпуска, за да си е до мен здравичка.

# 532
  • Пловдив
teta взела съм от този с по-малката концентрация.Сега четох по 1мл на кг за 24 часа,разделено на 3 приема .
Месечинке и моя син беше такъв когато беше на 3 г,все на контра.Когато вдигнеше Т -не иска да го пие Панадола,и от нежелание го повръща,и бях почнала все с свещички и то само ако е висока,антибиотик -повръща го от инат.Не даваше да меря Т.

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 22:14 от budiko

# 533
Бабите ви и другите роднини безплатно ли гледат децата ви??

# 534
Бабите ви и другите роднини безплатно ли гледат децата ви??
Що за въпрос пък е това ?Коя баба ,ще гледа внучето си срещу заплащане  Crazy.
Vodena ,как е детето ти ?

# 535
Мен ми е неудобно без пари, точка. Мои си криви разбирания. И понеже не искат да взимат, ограничавам до минимум. Но например девер ми плаща на майка си. Детето ми днес е по-добре , знам ли. По-живичко. Щом не рева да ви тормоза, горе-долу добре сме Simple Smile

# 536
  • Варна
За пръв път чувам баба или дядо да гледат собственото си внуче срещу заплащане. Не мога да възприема такава идея.

# 537
А ако е свързано с пътуване и престой в чужбина, за което бабата зарязва всичките си платени ангажименти? И тогава ли без пари. Пък дори и да са пенсионери без работа, пак искам да оставя поне 20лв на ден, ако е с тях.

# 538
Аз не мога да си преставя да платя на майка ми или на свекърва ми да гледат малката  newsm78 Случвало се е заради нашите схеми с гледането майка ми да взима болничен, което дори й намалява заплатата, но тя ми е майка, баба на единственото си внуче... Свекърва ми пък дори оставя пари всеки път, като си тръгва, когато е гледала детето...
Моята маймуна цял ден е скърпичка на носа... Не се спря да тече... Снощи с баща си са борили Т, но днес  се събуди от обедния сън с 37.7, свали я сама и повече не е вдигала за сега.  Мен ме тръшва мисля същото... ще се гледаме болни вкъщи. Лошото е, че при нея всичко тръгва от сопол и прави или ангина, или ларингит...
ММ е бесен на яслата и чак някакви конспирации започна да мисли, едвали не, че нарочно ги разболяват...

# 539
  • София
Абсурд да плащам на бабата да гледа детето, самата тя ще ме попита какво ми става ако й предложа! Та тя умира за тези деца, залъка си ще даде.

Общи условия

Активация на акаунт