Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 597
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм така.Боли ме а не е червено,сутрин съм задръстена от храчки,запушен нос,поне ушите не ме болят вече. Sad

# 571
  • около Варна
Момичета, много съжалявам да видя толкова болнички дечица, бързо да оздравяват всички Hug

За яслата съм категорично против, тя е необходимост единствено за родителите, всички знаем как е, трябва да се работи. Ако родителите имат възможност да си гледат детето, да ползват баби или бавачка, за мен е по-добрия вариант. И не е само до разболяването, като цяло децата в тази възраст се чувстват много по-добре в домашна среда и имат много по-голяма потребност от обгрижване, за разлика от едно 4-годишно дете, което вече има потребност да общува с други деца.

Да са ми живи и здрави бабите, те ме спасяват, че имаше да си стоя безработна докато станат 2 клас, с нашия темп на разболявания и с две деца с малка разлика, за заплащане не е ставало на въпрос, ако имах възможности бих ги подпомагала финансово, но нямам. Майка ми една година беше назначена за детегледачка на малкия по една програма към Бюрото по труда, плащаха и, но за съжаление програмата я спряха.

Водена, тук сме се събрали да си споделяме, да се съветваме, да се оплакваме, ако щеш, мнението на нито една от нас не е миродавно. Острия ти тон не ми харесва никак. Всеки има глава на раменете си, достатъчно интелигентни хора сме, за да претеглим плюсовете и минусите и да вземем най-доброто решение за нашето дете.

# 572
Ние при две свободни баби,си се гледаме,майка ми няма как да я нагърбя,а свеки ми е далечко!Още имам гадни спомени от това как,като малка ме подмятаха насам-натам,то лели,то баби,луда работа,майка ми винаги е работила на смени,баща ми също,не можаха да ни обърнат достатъчно внимание,та в този ред на мисли,аз правя това,което тя не превеше за мен!Нищо лично към никой,това са си мои чувства и мисли!

# 573
  • около Варна
Liliq_Zlatna, по-добре да ги гледат баби, отколкото да ходят сополиви и кашлящи на градина, защото два месеца болничен и три работни дни няма как да стане. Аз не се оплаквам, защото работя от 11 до 17, на пет минути от вкъщи, трябва ми гледач само за този часови диапазон, но пък ми е мъчно, че децата вместо да са с приятелчетата си в градината, да учат нови неща и да се забавляват, си седят вкъщи, нооооо здрави да сме Simple Smile

# 574
О естественно,спор няма,то ако всяко имаше баба,дето да го гледа,нямаше да е пълно с тия болни дечица,пратени по принуда на градина,да си боледуват там! Hug

# 575
И аз да се оплача, че моята предучилищна госпожица е пак болна. Аз също не я пращам на градина дори при най малък сопол ,но ефект няма. Пратя я и три дни и сме със сопол,а тя толкова и харесва и иска да ходи ще се гръмна вече. Как ще се ходи на училище септември не знам. Това не е градина това е инфекциозна болница край нямат тези вируси.

# 576
  • Варна
Леле, много е прегракнал моят ooooh! Гласът му един дрезгав, едва излиза, такова нещо не е било. Ходихме на лекар, вирус било, гърлото съвсем леко зачервено. Що е толкоз прегракнал тогава? Следобед имал малко Т - 37.5, но докато се прибера беше спаднала и в момента няма. Жизнен и игрив е, пие си водичка днес, изяде си супата, само този запушен нос и този глас... А мен ме тресна хремата яко. Егати ясленския бацил братче, натръшка ни. Само баща му се държи засега.

# 577
Пробвай хомеовокс за прегракналия глас и кашлица ако има поуспокоява.

# 578
Wiwi , напълно съм съгласна с всичко написано от теб! Моята девойка много обича да ходи на ясла, но освен, че боледува, забелязвам много тревожни неща само от 3 дни ходене. Като се ядоса, изпада в някаква истерия и започва да се удря сама страшно силно... А и отказва да седне на гърнето. Стиска се с часове наред и не иска да пишка...
Майка ми и баща ми ни пращаха при баба всяка една ваканция с брат ми. Това са ми най-прекрасните детски спомени. Малката обожава да е с бабите си. Те идват вкъщи, не я праща,е с дни при тях, защото всички удобства са й вкъщи. За сега й е добре така, ана тях още повече.

# 579
  • вече Пловдив
Леле, много е прегракнал моят ooooh! Гласът му един дрезгав, едва излиза, такова нещо не е било. Ходихме на лекар, вирус било, гърлото съвсем леко зачервено. Що е толкоз прегракнал тогава? Следобед имал малко Т - 37.5, но докато се прибера беше спаднала и в момента няма. Жизнен и игрив е, пие си водичка днес, изяде си супата, само този запушен нос и този глас... А мен ме тресна хремата яко. Егати ясленския бацил братче, натръшка ни. Само баща му се държи засега.

Много помага тонзилотрен или както по-горе писаха - хомеовокс.  Peace

# 580
  • shumen
Стаси,за операцията още не се знае кога ще е и дали ще се прави и затова чакам другата седмица да чуя мнението на хирурга и ако трябва пак се спираме докато мине и позакрепне.
Уми,точно както си го написала е.Тази вечер доста си поговорихме с госпожата за варицелата и каза,че е точно за това карантината,защото лелката е имала контакт с детето.Нищо,че тя е била карала спазили изискванията на РИОКОЗ.За сега каза,че няма болно дете от групата.
Моя също обича да е с баба си и дядо си и преди докато живеехме в Търново те идваха да го гледат,ако се наложи,но никога не съм го пращала при тях и то не за друго,а защото всичките му удобства бяха там.Сега живеем при тях както знаете и пак помагат когато могат.

# 581
Месечинке и аз съм меко казано бясна, трябваше да им го заведа днес на градина да зарази ако случайно има някое здраво дете там! Оная сестрата освен за въшки за друго не гледа и пределно добре знае,че ходят болни деца! #Cussing out направо ми иде да орева света, направо не се побирам в кожата си от бяс. #2gunfire Другата седмица празник щели да имат,празник ли...ще ги и у празника! Ако го чуете как грухти и свисти..направо още повече откачам като го слушам. Rolling Eyes
Извинете ме за ОФФ-а.

Проблемат е че родителите отиват при личния взимат бележка клинично здрав и мед сестрата нищо неможе да направи. Tired

# 582
И да не вземат бележка,критерият в градините е силно занижен.

# 583
  • София
Аз ако съм сестра  в градина и дойде видимо болно дете( каквито има), но носи бележка, че е здраво ще се обадя веднагически на педиатъра му, ще го заведа при директорката, ако трябва ще алармирам риокоз и общината. Даване на бележка на болно дете,че е здраво е умишлено заразяване на другите деца!
Но това аз... сестрите им е по- лесно да вдигнат рамене и да приемат болния в групата и да се оправдаят с тъпата бележка.
Един случай от по - миналата седмица: на една селянка детето й повръщало и я викат да го вземе и на другия ден го води с бележка, че е ОК и е бил със сополи?! Чак нашата сестра се възмутила на бележката, но това е положението, същия ден пак повръщал върху децата... освен, че въпросния ги и бие. Детето не е виновно, родителите са главни действащи лица и докато им се позволява да си развяват коня, така ще е.
Ето аз в момента мога да гледам и двете си деца, защото съм в майчинство, но както са тръгнали нещата ще се пускам неплатена за да избутаме трудностите с адаптацията и на малката в ясла или градина.

Много хърка момчето ми, не може да диша нормално и да спи. Слагам му тобрекс, давам самбукус, шуслерови соли 3, тонзилотрен.. Моля се да не го хванем и ние с бебето.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 23:49 от magnet_for_happiness

# 584
  • Sunshine state
Ние скоро имахме родителска среща и повдигнахме въпроса за болните деца, понеже има 2 майки, които редовно карат болните си чада на градина. И госпожите, и сестрата са с вързани ръце - не могат да връщат деца с бележка и това е. Разчита се на съвестта на родителите. Напълно съм наясно, че в днешно време работодателите не толерират болничен, а бабите и те са на работа, или са далеч, за да помагат, но в край на сметка си поел ангажимент с това, че си дал живот и би трябвало да си си дал сметка, че и това го има. Всеки си намира начините. И ние въртим схеми, трудно е, но не мога да си представя да оставя детето цял ден болно на градина.
От вчера я гледа баба ми- малката била фея на Уинкс,а баба ми - Тританус. Laughing
Определено е по-добре, не е вдигала температура. Приключихме с Флудитека и сега откашля вече. Днес мъжът ми ще я заведе на лекар следобед, за да каже трябва ли да пие нещо друго, или не. Давам витамин С 3 пъти дневно по 1 хапченце и капя натриев хлорид, макар да няма много сополи. Няма особен апетит, но тя си е злояда и това не ме притеснява. Хайде да се затопля вече, че времето не ни улеснява особено.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт