Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 544
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Самбукус за какво даваш? Нали даваш и Умкалор?

Едното е с черен бъз, другото с африканско мушкато. Общо взето като да пие чай от лайка и чай от липа. Ако действат едва ли могат да се неутрализират.

Аз от африканското мушкато съм доволна де, но не на Умкалор.

# 691
Фелисити, благодаря, че попита Simple Smile Ние нито сме болни, нито сме здрави. Остри симптоми нямаме, изчаквам понеделника да разбера кога ще влизаме за изследвания за глутена. Ако от там не излезе нищо,  пак започвам серия изследвания, защото поддържаме субфебрилна температура (около 37.2) Урокултура, ДКК , чревни - чисти, без особености. Другите боцкания ще почакат, защото глутеновите изследвания са много тежки, а и положителен резултат от тях може да обясни тази никаква температура. Чакам с  нетърпение и април - тогава сме на контролно ЕЕГ.
Дива77, и аз давам течности с мерителна спринцовка, ако не иска. За яденето не се тревожи. Течности са много важни обаче. Не съм съгласна, че само от повръщане се обезводняват децата. Ако не пие вода, най -малкото с урината се обезводнява. Температурата също оказва влияние. Освен това, сигурна съм, че знаеш, водата спомага да се изхвърлят токсините. И покрай другите лекарства не забравяй пробиотици.  Желая бързо оздравяване Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 15:06 от a_hamdieva

# 692
 wild poppy знам кое какво е....ама са чудя от какъв зор натоварват черния дроб на това дете. Затова питам за какво ги дава. Щото нищо че са шумки и билки , нещата не са безвредни.

Вярно е , че децата могат и да се обезводнят не само от повръщане. Но не мисля, че майка на дете на година и половина може да го допусне затова не го коментирам.

# 693
  • shumen
Силве,и аз се учудих,че ми сподели,ама то май е защото нямаше как да ме излъже,понеже снощи е видях,че го взема,а днеска пред поликлиниката.Попитах е защо не са на ясла и тя си каза всичко.Сега само може да се надяваме,че няма да се натръшка половината група,защото са имали контакт с него.

# 694
wild poppy знам кое какво е....ама са чудя от какъв зор натоварват черния дроб на това дете. Затова питам за какво ги дава. Щото нищо че са шумки и билки , нещата не са безвредни.

Имаш ли информация, че натоварват черния дроб или предполагаш?

# 695
  • Once there was a Hushpuppy...
привет отново! ние се влошихме
за носа и ушите едвам успявам да капна Гентазон- редно ли е кортикостеоридни капка на дете година и половина?
умкалор, ериус, самбукус- едвам давам, не ги иска
полудявам вече, нищо не пие не яде- усещам че и гърлото я стяга здраво, сополите са по-леки вече както и температурата, но тя е много отпаднала
докога трябва да чакам да не се обезводни? по какво да разбера?

Не се притеснявай толкова.
Сваляй Т, ако има и така ще започне да пие по малко течности.
Давай да смуче за гърло нещо, явно я боли и за това отказва да пие.

Не виждам какво толкова са ти предписали, че чак да се пита дали лекар ги е дал тези неща Thinking
На право - нищо не ви е дал!
Какво лекува Самбукус? - Нищо!!
Какво лекува Умкалор - също Нищо!!
Единствено Ериус, но тук не знайно защо....както и да е, то не е някакво много сериозно лекарство.
И капките Гентазон, освен тях аз други лекарства не виждам.

Попитай лекаря си за нещо за гърлото.
Фокусирай се там.
Давай нещо от хомеопатичните, ако не може да смуче ги стрий в лъжица и разреди с малко водичка и изсипвай под езика.
Свари малко лайка, охлади я, и давай подсладена по малко да преглъща.

# 696
 wild poppy за Умкалора си го пише в листовката. Като нежелана реакция - Чернодробно-жлъчни смущения: Честота неизвестна.

# 697
Hushpuppy затова всички питаме дали лекар ги е изписал.
Ако е изписал капките  Гентазон, е предценил че са за възрастта на детето.
Другата част на лечението за мен е боза....

# 698
  • Once there was a Hushpuppy...
То, погледнато реално всичко изброено мога и аз да й го предпиша Laughing
Не знам кой ги е изписал, сигурно е лекар, но проблема е че нищо не й е дал.
А, аз разбрах, че някои се възмутиха от съчетанието на лекарствата, за това и коментирам.
Не виждам да е дадено нещо за гърло, нещата с Т и обезводняване първо тръгват от там.
Като имаща опит с обезводнено дете, горещо препоръчвам да се оправи първо гърлото Peace

# 699
Дива, наблюдавай цвета на урината - ако е много наситен, също е признак на обезводняване. Както и това, че детето е отпаднало.
Има ли Т? Може и от нея да е отпаднало..

Ако те притеснява нещо, заведи детенце на лекар или извикай вкъщи. Аз така правя, не рискувам, но съм страхлива доста, та затова.

Каква ви е диагнозата всъщност? Не всички АБ капки са със кортикостероиди-само Макситрол, Гентазон, ТОБРАДЕКс. Без са Тобрекс и други има.

Но щом казваш, че е отпаднало, може и да е обезводнено наистина...Пиши как сте

# 700
  • София
Дива, не се тревожи за кортикостероида. В този вид капки концентрацията е много малка. Промивай често нослето с физиологичен разтвор. Тавай температуропонижаващи, ако има нужда. Хомеопатични лекарства има достатъчно, от който би могла да избереш, ако си фен  Wink – и против вируси, гърлобол, хрема, т.н. Много течности и витамини. С Умкалор опит нямам. Самбукус съм давала уж за повишаване на имунитетеа, но предпочитам Имуномикс. Нормално е да е отпаднало детето – болно е, не се храни, явно, казваш, го боли и гърло. Наблюдавай го, ако нещо те притеснява или недай Боже се влоши – на лекар. Бързо оздравяване.
а_hamdieva, радвам се, че поне изследванията са чисти  Hug Тази Т е много неприятна, дано откриете от какво е. Стискам палци да минават и заминават и другите изследвания и най-вече ЕЕГто.

# 701
a_hamdieva , съжалявам да чуя , че още се лутате Tired
Този тест за глутена какво ще доказва - че имате глутенова непоносимост ли? От нея може ли да се поддържа такава Т?

Пожелавам ви от сърце в най-скоро време да се открие от какво е Т, пък дано да няма нищо. Успех и прегръдки на ЕЕГ-то.

/Аз засега се отказах да ходим на ЕЕГ Embarassed/

# 702
a_hamdieva , съжалявам да чуя , че още се лутате Tired
Този тест за глутена какво ще доказва - че имате глутенова непоносимост ли? От нея може ли да се поддържа такава Т?

Пожелавам ви от сърце в най-скоро време да се открие от какво е Т, пък дано да няма нищо. Успех и прегръдки на ЕЕГ-то.

/Аз засега се отказах да ходим на ЕЕГ Embarassed/

Да, съмняват се за глутенова непоносимост при малкия. Възможно е от това да е температурата, но може и да не е. Сигурна съм, че има някакъв проблем. Надявам се да не е много сериозен.
Тета, а защо се отказа от ЕЕГ? За вас това първи или втори гърч беше? Извинявай, не помня вече от тревогите.

Благодаря, Фелисити. Всички да са здрави вече!

# 703
Фел,практически нищо и няма.Подкашля единично.Носът хърхори,но хърка докато спи и според УНГ стафилококът не е овладян и сливицата пак е трета степен С АБ иска да мори бактерията.Аз не вярвам да я изтребим,но ме притеснява да не се усложни и да слезе в дробовете.Тя и без това се мъчи май в очите да се насади.Всичко според мен ще мине с правилни АБ капки,но тук не изписват капки за очи при хрема.Имат 2ВИДА и ги въртят Sad

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 16:35 от umi zoomi

# 704
  • shumen
А Хамдиева,дано разберете скоро от какво е тази Т,пък дано да няма нищо.
Тета,ти защо се отказа от ЕЕГ?
Уми,ти какво реши.Даде ли АБ или не си?

Общи условия

Активация на акаунт