Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 574
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Нашия абокат не го смениха 6 дена!

Не бих оставила детето си само за нищо на света...На тях така им е по-лесно, но истината е, че нямат право да гонят майките.
Ама и да имат право, ми е все тая...пак ще стоя до него.

# 676
  • Варна
Sylviana, не съм сигурна защо се поставя абокат, но примерно ние седяхме 11 дни. Ако трябваше 22 пъти да я дупчат за венозния антибиотик сигурно нямаше да ѝ остане здрава вена.
Точно затова се слага абокат. Абсурд е да се боде детето всеки път, за всяка инжекция. А разтворът естествено се затопля преди поставяне, не го бухат във вената директно от хладилника. Ваксините също се държат в хладилник, но се затоплят преди поставяне.

# 677
Зависи от болестта и лечението. Както писах, на 1 година стояхме пет дена в болницата, АБ беше по един път на ден, мускулно в крачето. И тогава имахме право на избор дали да е венозно с абокат, или мускулно с инжекция.

# 678
Купих АБ,но сега съм в чуденка да го почвам ли...Нещо не ми се ще да и разбутвам имунитета,тя къде го няма...И ме е яд ,че в аптеката питаха да го разредят ли и аз казах "Да".Пък сега го гледам 2пъти се прокашля 3часа и то единично закашляне,сопол няма,само леко хърхори отзад...Не съм сигурна,не видях антибиограма и ми е свито да не сбъркам Sad Знам,че не може да ми помогнете,просто съм във вътрешна борба със себе си.И мъжа ми ще има да натиска да давам...Той е фен на АБ.Даже вчера вика,да махаме сливицата...да се свършвало вече с тия сополи..ама хабер няма,че гаранция никаква няма,нито след АБ,нито след операция:(

# 679
  • shumen
Тета,ако не е подуто мястото и не боли е нямало защо да сменят абоката.
ООф,ние като лежахме моя беше бебе,ама на една година как се удържа мирно не ми е ясно.Сега на пролет ни предстои операция и от сега съм в паника как ще го удържам да стои мирно след нея,а и преди това,за да му сложат упойката.То моето диване е на 2,6 и каквото е буйно е страхливо сигурно ще пищи и реве и аз със него.
Уми,не знам какво да ти кажа.Аз бих дала АБ при нужда.
Аз днеска разчиствах лекарствата на малкия и изхвърлих едно шишенце Аугументин останало на половина.Нямам спомен как е останало обаче след като давам АБ докато е изписан и после изхвърлям каквото остане.

# 680
уми, не знам какво да ти кажа. ти как си усещаш детето? според теб задава ли се нещо по-сериозно или и друг път е била така и се е подобрявала без аб? ако много те притеснява дали е правилно, имаш ли възможност за второ мнение?
момичета, за малките деца ми направи впечатление, че в болницата питаха за режима и гледат да нагласят така, че най-дългите вливания да са когато детето ще заспива. също мъкнехме по болниците играчки, книжки, таблети, имаше и кабелна. някои мами си хранеха дечицата по време на по-дълго вливане, за да му отвличат вниманието. въобще, всякакви пинизи, за да се задържат малчовците на едно място.
също са ни давали да се разхождаме из болницата, с онези подвижните стойки за системи.
абокат не са ни сменяли и по 14 дни, но преди всяко вливане ни правиха промивка с фр и хепарин, за да не се задръства.
и аз мисля, че нямат право да не пускат майката при манипулациите, а и не е редно при такъв стрес за децата. аз винаги влизам, не са ми отказвали до сега. приятелка ми се оплака днес, че вчера в токуда са ѝ измъкнали мъничето от ръцете за манипулация и ѝ казали, че с майките децата много се лигавели и ставало по-трудно да се справят.

# 681
и аз мисля, че нямат право да не пускат майката при манипулациите, а и не е редно при такъв стрес за децата. аз винаги влизам, не са ми отказвали до сега. приятелка ми се оплака днес, че вчера в токуда са ѝ измъкнали мъничето от ръцете за манипулация и ѝ казали, че с майките децата много се лигавели и ставало по-трудно да се справят.

За там говорех и аз. На мен ми казаха, че правилата на болницата са такива и ще ги накажат. Но е честно да кажа, че като изключим този момент отношението на всеки един от персонала беше на много високо ниво. Освен случаката със смяната на абоката, когато останах, никой не си позволи един кофти поглед, реплика или действие.

# 682
Много хубаво, че в някои болници се съобразяват с режима на малките. Личното ми мнение е,че тези неща зависят от персонала, който е на смяна. А това да държат майките извън манипулационната... нямам думи за това. Колко пъти съм чувала майчетата да реват отвън. Мисля, че децата така или иначе си реват,но поне не се чувстват изоставени, ако майките са вътре и са до главичките им.

# 683
Wild poppy, не ми се вярва да имат такива правила черно на бяло. По -скоро на тях им е по -удобно и не се притесняват, че някоя строга майка ги наблюдава Simple Smile Има ги всякакви сестри и всякакви майки.

# 684
  • София
Уми, извинявай (не съм много на себе си последните дни, имам грижи разни и ви чета, но изпускам подробности), но не разбрах защо искаш да даваш АБ на Габи – заради подкашлянията ли? Моят големия нали декември уж изкара пневмония. След това продължи да си подкашля до средата на януари, когато се запуши ухото и в крайна сметка се оказа, че е увеличена третата сливица и оттам идват нещата – досега не беше имал проблем и с нея. Започнахме лечение изписано от УНГ – кортикостероиден спрей за алергична хрема през носа. И на 3тия ден спря да кашля. Мисълта ми е, ако не се чува нищо на слушалка, няма съмнения за нещо в дробовете изискващо АБ лечение, защо да се дава АБ?
Относно абоката, доколкото знам, това често си е практика при прием в болница, защото ако недай Боже се наложи бързо да се реагира да се влее нещо имат вече път. Малкия като направи гърча му сложиха абокат, за да вливат разни разтвори (издържа ½ ден вързан на система и общо 3 дни с абокат, а беше на 1,5 месеца). Иначе и мен изгониха от стаята при слагането на абоката.
а_hamdieva, как са при вас нещата

# 685
привет отново! ние се влошихме
за носа и ушите едвам успявам да капна Гентазон- редно ли е кортикостеоридни капка на дете година и половина?
умкалор, ериус, самбукус- едвам давам, не ги иска
полудявам вече, нищо не пие не яде- усещам че и гърлото я стяга здраво, сополите са по-леки вече както и температурата, но тя е много отпаднала
докога трябва да чакам да не се обезводни? по какво да разбера?

# 686
привет отново! ние се влошихме
за носа и ушите едвам успявам да капна Гентазон- редно ли е кортикостеоридни капка на дете година и половина?
умкалор, ериус, самбукус- едвам давам, не ги иска
полудявам вече, нищо не пие не яде- усещам че и гърлото я стяга здраво, сополите са по-леки вече както и температурата, но тя е много отпаднала
докога трябва да чакам да не се обезводни? по какво да разбера?
Самбукус, Умкалор? Лекар ли е изписал тези неща? На лекар се ходи ако трябва и всеки ден.  Peace
Вода - с мерителната спринцовка от Панадол или каквато ви се намира давайте. ако не иска вода - любими сокчета.

# 687
дива77 Гентазон предполагам че лекар ви го е изписал. Така, че той знае на колко години е детето. Почти всички АБ капки имат в съдържанието и кортико препарат. Не е нищо толкова страшно.

Самбукус за какво даваш? Нали даваш и Умкалор?
Дете на 1,5 години трябва яко да повръща да за да се обезводни. От температура няма да се обезводни. Все пак можеш да купиш прахчета...хидрасек, рехидрин или някакви такива и да й даваш.

# 688
  • shumen
Дива,предполагам,че лекар Ви е изписал това лечение.Според мен няма нужда от Самбукус щом даваш Умкалор.
Аз днеска срещнах една майка от нашата група и каза,че в събота и неделя са били със разстройство и до сряда уж добре,пуснала го на ясла и снощи с Т 39,5.Водила го на лекар и им казали уж,че тази Т е  от гърлото.Да се надяваме,че вчера след като са имали другите деца контакт с него,днеска няма да има и други заразени.

# 689
ох, дани, хубаво е, че майката ти е споделила, ама самата информация не е хубава. дано не са се заразили други дечица.
дива, и аз ще питам дали това е лечение от лекар. иначе сиропите, които си изброила, са сравнително сладки, моего дете ги пие. кортикостероиди дават и на бебета, но се преценява дозировката и ползите.

Общи условия

Активация на акаунт