Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 565
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
цветна палитра,
от какво кашля според лекаря? Остатъчна кашлица ли е?
И моят много кашля тази сутрин. Тъкмо се успокоих, че тази нощ спа спокойно, че и през част от времето със затворена уста и сутринта взе да кашля като дърт тютюнджия и да бълва сополи. Че го и разревах и направо изтекоха два огромни жълти потока ooooh! То кво се чудя, и аз днес кашлям храчки на поразия, макар че като цяло уж съм много по-добре от вчера.

Казва от уголемена трета сливица и стичащи се назад секрети.
Иначе пък легне ли да спи и си диша предимно през носа, макар и с похъркващ нос. Ама сутрин се буди и почва да кашля докато не откашля някоя храчка. През деня пак си покашля предимно сухо..някои дни по-малко, някои дни повече. Вече 2 седмици пие Ериус(той и за толкова е изписан и утре го спирам), 1 седмица и АЦЦ. АЦЦ не ни е казал колко време да го пие, ама се чудя дали да не го спра и него утре, че то и от него кой знае каква полза не виждам. Пък може и да го заведа пак да го преслуша да мирясам малко Whistling

Миралюба, стискам ти палци да минава по-бързо това премеждие Hug

# 661
miraluba, така ми се сви сърцето като те прочетох снощи през телефона.
зинат е много ефикасен аб, широкоспектърен е, каквато и да е бактерията, е почти 100% сигурно, че ще я избие. на унг това им е тежката артилерия, т.к. действа, но лесно се развива резистентност към него.
ако нищо не изтича от ухото, значи е почистено много добре, а аб е започнал да действа. как ви го изписаха - на 8 или на 12 часа?
не знам защо си се уплашила от венозния аб. аз на твое място сигурно бих се съгласила, но ти си знаеш. вливането не означава престой в болница. детските абокати са малки, слагат се от горната страна на ръчичката, не се усещат след правилно поставяне. закрепва се хубаво с бинт. абокатът се покрива с бинт след вливането, става нещо като малка боксьорска ръкавичка. моето дете си играе и пипа съвсем спокойто с "ръкавичката". ходи се в болницата по график - 2 или 3 пъти на ден, само за вливането, което е 1/3 - 1/2 банка и отнема около 20-30 минути. заедно с аб се вливат и укрепващи организма разтвори (глюкоза, рингер). най-често изписват уназин, също широкоспектърен аб. прави се тест за алергия и е по-сигурно, че аб няма да даде страничен ефект. подобрението настъпва много по-бързо отколкото при прием през устата. понякога ми дават късното вливане за вкъщи, но аз претръпнах и мога да слагам системата сама (не е от хубаво, разбира се).
обяснавам ти всичко това не за да ти кажа, че правиш грешка, а за да имаш представа и да не те плаши.  Peace
тези състояние са тежки и сериозни, но са познати, лекуват се сравнително бързо и след тях настъпва пълно подобрение. най-страшното при отитите се оказа, че не е самият отит, а честотата, с която се появяват. като мине зорът, имай предвид, че отитът често повтаря. наблюдавай детето и при най-малки симпотим - безпокойство, мятане на сън, проплакване, подръпвания на ухото, често притискане на одеялце/играчка към ухото - прави консултация с унг. за съжаление, профилактика на тези състояния няма. единственият съвет, който може да получиш е, че трябва да работиш в посока засилване на имунитета.
дано кукличката се оправи бързо!
месечинке, Tottó, май и ние се борим за място в клуба, при нас бистрият секрет тръгна.  Confused промивам и чистя с бейби вак, започнах и цинабсин.
danaeka, моята днес а-ха да зареве на входа на детската и видя, че ще имат готварство, ухили се и влезе  Simple Smile явно прихванахме малко от куража на твоето детенце вчера, на късмет сте ми, така да се каже.

# 662
  • Пловдив
Силве  Hug
Уплаших се от венозния АБ, защото не съм информирана и защото нищо не ми беше обяснено така, както ти ми го обясняваш. Да си представя да бодат детето, то с дни да е с абокат и тем подобни ми беше ужасна гледка.

АБ предпочитам да давам на 12 часа, с оглед на това, че ако е на 8 часа единият прием се пада по нощите. А както забелязах вчера тя не прие новия АБ с охотата с която приемаше Аугументина. В тази връзка, коя схема според теб е по-добрата - на 8 или 12 ч?

Благодаря ти от сърце за включването, за подробно поднесената и смляна до абсолютно разбиране информация   bouquet На вас желая преди всичко здраве  Heart Eyes

Ще пиша утре след прегледа!

# 663
  • Варна
Абе аз не мога да си представя моят да седи вързан за система половин час... Дребосъче на годинка пък съвсем не го виждам. Това при положение, че са в добра обща кондиция, разбира се. Може и да бъркам де.

# 664
Венозният АБ не се влива чрез система, а със спринцовка през абоката. Отнема някакви секунди дори и бавно да се влива. Първо се прокарва с физиологичен разтвор и после се слага антибиотика.

# 665
  • Варна
А, така вече по става.

# 666
Миралюба ,дано всичко е наред при вас   bouquet

# 667
  • shumen
Миралюба,да се оправя скоро детенце.Моя беше на 40 дни когато се разболя от бронхеолит и лежахме в болница за пръв и последен път.Няма да ти казвам какво чудо изживях аз,за да не те плаша.Толкова малко дете да го бодат,макар и през абокат,а и в болниците са много груби и не ги изчакват и да се събудят дори сутрин,а още влизат и бързат да им сложат АБ.Дано не се налага нито на Вас,нито на никой да влиза в болница.
Силве,браво на твоята кукла,че не е заплакала днеска.Нали все пак е кака на моя и трябва да му дава кураж.При нас пък днеска беше обратното и взе да реве и ме дърпа към люлките още от входната врата на яслата,но докато влезнахме при шкафчетата към групата беше забравил за какво реве и влезе с усмивка.
Месечинке,Цветна Палитра,за кашлицата пробвали ли сте мед с джинджифил или черна ряпа с мед.Аз пак казвам от първото останах много доволна.

# 668
На нас също в болницата ни вливаха АБ чрез спринцовка през абоката..

Споделям казанато от Данаека, че влизането в болница е ужасно изживяване..няма такава гадост просто. Ако има вариант, аз бих си го спестила определено.

# 669
  • Варна
джинджифил не съм спирала да давам, поне от месец му давам... Ама докато не го преболедува тоя вирус няма да се оправи явно... Сополите си ги има, разкашля се... всичко върви по план-график засега, да му се не види Tired Ще видя за черна ряпа, но ми се струва, че сезонът им минава, дали ще има на магазина Rolling Eyes

# 670
wild poppy, тета, а имате ли идея защо поставят абокат, ако е само за слагането на аб? питам от любопитство, защото не съм виждала при престоите ни в болницата (в унг отделение) да слагат венозен аб на децата със спринцовка. то сигурно е и супер гадно, защото се съхранявт в хладилника и впръскването на леден разтвор във вените е ужас. доколкото знам, идеята на вливането е да се направят и другите вливания, не само аб, за да се закрепи по-бързо организма на детето.
ако е само за вливане със спринцовка и аз бих се замислила дали си заслужава поставянето на абокат.
промивката при нас пък не беше с чист фр, а с разтвор на хепарин, за да се предотврати калцирането на веничките и за да се осигури проходимост на абоката.
оф, гадно е, при всички положения. дано на никой не се налага. за дечицата боледуванията и манипулациите са голям стрес . на мен за тях ми е най-жал, ние майките все ще го преодолеем, все ще ги мислим, но те миличките какви страхотии изживяват.

# 671
Силве, абокат винаги поставят при постъпване в болница-не само за АБ, но при нужда да се влива нещо друго, да не се губи време. На нас освен АБ-уназин, ни вливаха и нещо друго на система първия ден.

Иначе АБ го разреждаха с ФР май и ставаше две спринцовки, които бавно ни вливаха.

А когато беше на 15 месеца, при първия ФГ когато ни приеха в болница, ме питаха дали искам абокат или АБ да го бият мускулно един път на ден. Избрах мускулно да му го поставят, защото на едногодишно дете, да го опазиш да не си пипа абоката и да не го размести, е почти невъзможно.

Сестра ми когато лежаха в Пирогов с племенника, той беше тогава на 1г., беше буквално полудяла от нерви милата, да го опази да стои мирно, когато му вливаха неща , които течаха по час и кусур. Представи си едногодишно дете да стои мирно и да не мърда един час как става....

Абе не ща да си спомням и помислям за болници направо Tired

# 672
Sylviana, не съм сигурна защо се поставя абокат, но примерно ние седяхме 11 дни. Ако трябваше 22 пъти да я дупчат за венозния антибиотик сигурно нямаше да ѝ остане здрава вена. Абокатът се сменя на 3 дни и за целия престой не повториха вена. Само при постъпването ѝ вляха една банка глюкоза, защото беше в доста отпаднало състояние. А венозният антибиотик, който ѝ беше изписан, няма аналог за през устата. Мисля, че не го съхраняваха в хладилник. Не знам защо бях останала с впечатление, че АБ беше на ампули, но сега го намирам в нета на прах за инжекционен разтвор.

Всъщност на манипулациите за поставяне и смяна на абокат най-тежкото за нас беше, че не ми позволяваха да присъствам на манипулацията. А детето ми се молеше да не го оставям. Tired Хем е болезнено, хем не позволяват мама да дава кураж. Един от пътите не издържах и не излезнах. Разсърдиха се сестрите много, но не можах да устоя да ме моли да не я оставям.

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 18:43 от wild poppy

# 673
Понеже прочетох за кашлица от сливицата...При вашите деца,като се увеличи сливицата после свива ли се от самосебе си?

# 674
Ами друг път след като е боледувал, постепенно си му се отпушваше носа и спираше хъркането( без да сме давали нещо с тази цел). То и затова не са ни насочвали към УНГ, защото бил малък и това увеличаване по време на боледуване било нормално. Ама тоя път има и кашлица, и се позадържа, и май ще трябва на своя глава да го водим някъде  newsm78 Малко се съмнявам дали не се и застъпиха 2 боледувания в тоя период, защото почти цялата фамилия ни натръшка някакъв грипоподобен вирус, ама пък не съм го усетила да е имал някаква промяна през това време. Та не знам и аз какво да го правя. Според педиатъра нищо му нямало, ама той там и не кашля Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт