ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали - тема 10

• 67 457
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Привет, привет  

Аз ли съм станала по-чувствителна или темата е такава, пропита с болката на милиони, а тези които са живата й памет остават все по-малко и по-малко, но и този филм ме разплака - Сочинение ко Дню Победы (1998) на режисьора Сергей Урсуляк.

Съчинение за Деня на победата, написано от пра-пра-правнучката на ветерани, срещнали се след 25 години в навечерието на празника, някъде в края на 20 век. 

Ирония, гротеска, смешно-тъжна картинка на днешния ден показана от трима ветерани на киното Олег Ефремов, Вячеслав Тихонов и Михаил Ульянов.

и някои днешни любимци

Он-лайн на руски http://kinomaza.com/drama/17674-Sochinenie-ko-Dnyu-Pobedy-1998.html
Струва си отделеното време!

# 706
Натали, разбирам те. Много хубави филми, но много тъжни.

Аз стигнах до 4 серия на Курсантите. Много ми харесват Мерзликин, Вдовиченков, Игорь Петренко (а той не ми е любимец). Калашников и Лиховол. И младежите.

Пее Алексей Горбунов

# 707
момичета, аз съм готова да пусна новата тема, приготвила съм я , но ако все пак някой друг иска да се включи - казвайте ))))

знаете щафетния принцип, така че най-добре би било някой от новите посетители на темата да направи следващата. аз се сещам колко се притеснявах като правих тема за пръв път. на практика никак не е сложно...

при всички положения, каквото и да изберете, аз съм готова като резервен вариант.
...има още 2-3 страници и достатъчно време да се реши  Wink Wink

# 708
хахахах...понеже много гледаме Петербург напоследък - вижте на какво попаднах -

речник за превод от петрбургски на московски  Joy Joy Joy  - може да ни е от полза като гледаме

http://www.balkans.kp.ru/daily/26374.4/3254970/

# 709
след Склиф всичко ми бледнее ...каквото и да захвана от най-новите излезли все ми се вижда постно ..

изгледах Женщина в беде - язък, дето се е хАбил Максим Щёголев...такава безвкусица и безсмислица..

изгледах и Наводчица с Игорь Лифанов - скучно, предсказуемо...

загледах един миналогодишен филм с Владимир Жеребцов - 'Уйти чтобы вернуться' - актьорите готини - Разумовская, Зубков, Юлия Галкина, като цяло идеята не лоша, но така безумно разтеглено в цели 16 серии, че едва до средата издържах

за жалост и с филмографията на Барило приключих и вече направо се чудя какво да захвана

не мога да се настроя на военната вълна...

# 710
Привет, привет  

Като по поръчка вече е качен Битва за Севастополь (2015) на Сергей Мокрицкий. В главните роли  Юлия Пересильд и Евгений Цыганов.

Реалната история на легендарната снайперистка Людмила Павличенко. На бойното поле е видяла и смъртта, и страданието, но най-сериозното й изпитание е била любовта. Любовта, която войната всеки момент е можела да й отнеме...

Он-лайн на руски http://bigcinema.tv/movie/bitva-za-sevastopol.html

Отивам да го гледам, след това ще споделя  Laughing Laughing Laughing

Полина Гагарина - Кукушка (саундтрак на Битва за Севастополь)

# 711
Привет!

Разгледах речника, май най-често срещаме "глухарь" и "висяк". За другите думи поне разбрах, че разликата е само в това, дали филмът е сниман в Москва или Петербург. Няма смислови нюанси.
Лор, благодаря за интересното четиво!

Продължавам с Курсанти, сърцето ме боли за всички. Тази песен запяха в строй. Отчайващо е че няма да видят морето, няма да изживеят нормалните човешки радости. Погубени младост, красота, и много чисти души.

# 712
утре - премиера на филм с Дмитрий Пчела  Wink

Вместо неё

Актеры: Евгения Осипова, Вероника Пляшкевич, Дмитрий Пчела, Олег Алмазов, Андрей Сенькин, Светлана Кожемякина

Подруги Настя и Ира с самого детства вместе. А потом Настя потеряла родителей и стала Ире сестрой – ее взяли к себе сердобольные родители Иры. И вот уже надо делить родительскую любовь, а потом и чувства молодого человека на двоих. И, конечно, единственное стоящее место после института достанется не Ире, а ее сестре Насте. А ведь от любви до ненависти – один шаг.

премиерата ще е на РТР, а онлайн

http://bigcinema.tv/series/vmesto-nee.html

# 713
Привет!

Разгледах речника, май най-често срещаме "глухарь" и "висяк". За другите думи поне разбрах, че разликата е само в това, дали филмът е сниман в Москва или Петербург. Няма смислови нюанси.
Лор, благодаря за интересното четиво!

точно в предпоследната серия обаче на Такая работа употребиха няколко пъти 'висяк', така че явно все пак е относително...но нищо де...ние да знаем и двете значения  Laughing Laughing

това за аквариума също ме изненада   като синоним на обезьянник Laughing Laughing

# 714
Още една песен от Битва за Севастополь изпълнена от Океан эльзы

Хубав филм, но на места го усещах накъсан. Като че ли отделиха по-голямо внимание на познанството между Павличенко и Елеонор Рузвелт, камо ли на самата защита на Севастопол.

newsm78 Май вече е традиция да се залага на името на популярен актьор и зрителя да го чака ли, чака. И тук останаха верни на традицията. Евгений Цыганов, късно се появи и много бързо го убиха.

Много добър беше Никита Тарасов в ролята на одеситския лекар евреин Борис Чопак. Любов до смърт.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 21:09 от nataly_gr

# 715
в първия момент не можах да повярвам на очите си, че във филма има музика на Океан Ельзи, чак после стоплих, че това е клип с музиката на О.Е. и кадри от филма... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

О.Е. едва ли ще са много приятно изненадани  Laughing

те така са са вкарали във филма за Майдана и цялата простотия, дето се случва в Украйна, че не е за вярване че техните песни звучат в ' Мы из будущего '

колкото до Цыганов - то има ли изобщо филм, в който той да не мълчи предимно... Laughing

Фарца беше черешката на немите му участия  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 716
в първия момент не можах да повярвам на очите си, че във филма има музика на Океан Ельзи, чак после стоплих, че това е клип с музиката на О.Е. и кадри от филма... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

О.Е. едва ли ще са много приятно изненадани  Laughing

те така са са вкарали във филма за Майдана и цялата простотия, дето се случва в Украйна, че не е за вярване че техните песни звучат в ' Мы из будущего '

колкото до Цыганов - то има ли изобщо филм, в който той да не мълчи предимно... Laughing

Фарца беше черешката на немите му участия  hahaha hahaha hahaha hahaha

Не, във филма има музика от окен Ельзи и това е песента от филма

# 717
наистина не е за вярване...едва ли без тяхно съгласие е използвана музиката, така че ми е необяснимо newsm78

лично аз ги обожавам...няма такъв глас и такъв стил като на Святослав Вакарчук

от време на време като пусна някоя тяхна песен във ФБ обаче всичките ми руски приятели направо подскачат - намразили са ги тотално  Mr. Green

# 718
# 719
наистина не е за вярване...едва ли без тяхно съгласие е използвана музиката, така че ми е необяснимо newsm78

Скрит текст:
лично аз ги обожавам...няма такъв глас и такъв стил като на Святослав Вакарчук

от време на време като пусна някоя тяхна песен във ФБ обаче всичките ми руски приятели направо подскачат - намразили са ги тотално  Mr. Green

Все пак, Битката е за Севастопол. Людмила Павличенко е украинка, а режисьорът Сергей Мокрицкий е украински евреин, роден в Житомирска област (западна Украина), защо да не дадат съгласие

Сергей Мокрицкий: “Не хочу стабильности, а то пошел бы на завод” - интервю за филма http://gigamir.net/news/kyiv/pub765057

Общи условия

Активация на акаунт