Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 217
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 910
  • София
Относно потниците и от първа ръка. Момичета от класа на дъщеря ми бяха коментирали зайчетата-байчета и мечета по потниците й в първи-втори клас. Не й беше станало приятно, но и не беше трагедия. Взех си бележка, че ако тя и аз не сме много в час с модата в бельото, то поне минава в друга възраст. Започнах да купувам бельо без детски картинки - шарено, раирано, едноцветно, ярко, пастелно - каквото и да е, но без картинки, за да не объркам нещо  Embarassed. С момичетата е дружка и сега, а в момента е с момчешката група на непланирано гости след училище в една шумна и весела къща. Не мисля, че изобщо помни случката, голямото станало...

Нищо страшно няма понякога средата да ти подскаже, че изоставаш или избързваш. Ама няма да тръгна да настоявам, че трябва до 12-ти клас да ходи с мечета на потника и да игнорира подигравките, защото всички други бъркат.

# 2 911
Подигравките в училище понякога ми спестяват много мъки във възпитанието.
Голямата ми дъщеря  като я доближавах с гребена и не ми даваше хич. Сама щяла да се реши.  Решне малко отпред, където е рехава косицата, а отзад остава гнездото на оси.
След като я подиграха няколко пъти училищните кокони и ти да видиш как стиска зъби и реше косата пред огледалото...Даже почна и прически да си прави. Laughing

# 2 912
  • София
Че вземи му една нормална четка на детето, Гери.

Пълни глупости са тва за подигравките заради липса на бельо с уинкс.
Гив ми ъ брейк, дет' се вика, Мамасита.
Подобни безумия купувам на санитарния минимум, даже почти никак, предимно са подарени. И не съм ги засилила към кофата, за да не ме обявят за Хер Флик от Гестапо.

# 2 913
Абе вашите деца гащите ли си гледат? ooooh!
Дори не съм се замисляла с какви картинки са им гащите, вярно, че потници никога не са носили, ама гащи носят. Може и на уинкс да са имали, че и още да имат. Тези гащи не водят до балконинг, спокойно.

# 2 914
 Е, децата се хвалят едно на друго с нещата си, това не може да се отрече. Още са малки да почнат да си мерят гаджетата или броя на дипломите, така че им остават гащите.

Моята замина днес вдъхновена, че единствена от някои си там, има всички суперстикери от албума за изобретенията. Не се съмнявам, че ще се фука безжалостно.

# 2 915
Това има, с това ще се изфука. Няма лошо да имат доза самочувствие за нещо. Моите дори не знаят за съществуването на подобен албум, ще си намерят друга тема за фукня под някаква форма в отговор. Laughing Peace

# 2 916
  • София
То хората странни неща си мерят, че и намират за основателни за фукня понякога, като се замислиш... hahaha Crazy

# 2 917
И кое му е смислено на Великдена.
Без шарени яйца, козунаци и кифлички за радост на децата какво има да му се празнува?
Да обикалям църкви и да паля свещи?
Егати фъна, няма що...
+1. Само да добавя. Франсетата имат един много хубав лаф- joie de vivre. "Радостта от живота" е буквален, но не особено точен превод. Та, без joie de vivre смисъл няма. И е добре да не бъркаме joie de vivre с токсичен фън.

# 2 918
А каките и батковците не се ли "фукат" с многото си братя и сестри? Голямата ми дъщеря определено си носи гордост от това, че е голямата сестра на цели две деца, едното от които доста по-малко от нея и за което се грижи. Гот й е като й се възложи задача за него и даже взима приятели

# 2 919
 Имаш късмет, защото някои много мразят да пасат по-малките си братчета или сестричета. Grinning

# 2 920
Тя може и да го намрази пасенето по-натам, сега й е още пресно. Но тогава ще почнем да й плащаме - вместо на гледачка - и пак ще й е гот Simple Smile (надявам се)

# 2 921
Тя може и да го намрази пасенето по-натам, сега й е още пресно. Но тогава ще почнем да й плащаме - вместо на гледачка - и пак ще й е гот Simple Smile (надявам се)

Ооооо, да! Подкупността на големите братя и сестри е велик фактор в отглеждането на най-малкото. Само че при мен баткото е с 14 години по-голям от сестра си и въпреки заплащането, което приемаше с охота, детегледачеството му наби твърдо в главата идеята, че поне до 40 години не иска никакви деца. hahaha

# 2 922
И веднага давам пример с истинска случка (да не кажете, че нямам досег с реалността): Момиченца в детска градина (държавна) се подиграват на едно от децата, че не носи бельо с Уинкс, ами просто обикновени гащички и потниче.

Да, да, знам, вие такова нещо не сте виждали и вашата реалност и мнение са по-други...

Ами, случват се, защо да не се случват ?! На моя племенник му се подигравали, че нямал някаква смотана играчка от известна детска анимация.

Да купувам неща, само защото всички други купуват, как ли пък не. И на мен са ми се подигравали за какво ли не, но самочувствието не са успели да го стъпчат. Ако едно дете още от малко изцяло се съобразява с мнението и вкуса на съучениците си, то винаги ще е в подчинена позиция.

# 2 923
  • София
Интересно ми е какво обяснявате на детето - защо не сте му купили всеизвестната играчка, която всички имат. Или разговора се приключва с "Защото аз така казвам"

# 2 924
Защото вече имат достатъчно играчки с които да си играят Peace и защото едно дете не може да притежава всички играчки, както аз не мога да притежавам всички червила, и обувки на света.

Общи условия

Активация на акаунт