Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 368
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 475
  • София
Герри, с  Индия улучи най-големия ми страх...никога не бих си я причинила.

# 2 476
Не ми дреме на мен от миризми ако става въпрос за места като Индия. За там няма да тръгна с настройка като за СПА. От много хора съм чувала, че е най-голямата циганска махала на света, вкръчитерно и от въжа ви, но аз бих искала да я видя. Мисля си, че има чар. Виж Тайланд например не искам да го виждам повече. Цигания, но без чар. Капан за определен вид туристи.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 22:02 от Анонимен

# 2 477

Най-голямата циганска махала на света-абсолютно вярно.

# 2 478
Знам, че е така, друго и не очаквам.

# 2 479
Определено. С деца не бихме предприели дестинации като Индия, Тайланд , Мароко и т.н.
Добре е наистина да се подбират местата с оглед на санитарни условия, ваксинации ,които неизбежно се налагат , близост до болници и качествена мед. помощ .

Но виж както Герри каза Европа е супер за родители с деца , както и Америка  bowuu

# 2 480
За Индия съм чувала само лоши неща. Като например, че кой където му се допикае и кляка и пикае, независимо, че е на улицата примерно. Че ако крава легне на пътя и всички автомобили чакат кравата с часове да й кефне да стане, та да се отмести. Че в ресторантите и въобще навсякъде е такава мръсотия, като готвели, падали разни продукти на земята, вдигали ги и бам - в чинията. Затова пък готвели много люто, да се борят със стомашните проблеми, свързани с мръсотията. Водата - само минерална, без минерална си се гътнал... Не бих отишла в Индия нито с деца, ни без деца.

# 2 481
Гоа е едно от най - красивите кътчета на планетата. Дори само заради това да отидеш, си заслужава.

Въобще, внимателно с хора, които разказват само лошо за една цяла държава/ култура.

# 2 482
За мен децата няма как да са в центъра. Други неща са в центъра, градим един свят и битие, а децата живеят в него и попиват. Това им е обучението- другото е маниакално организиране на "обогатяващи" дейности. За мен в центъра на нещата сме възрастните.

Децата получават това, от което имат нужда- но невинаги това, което искат. Така има ресурс за повече от едно.

Относно детските рождени дни: бих го водила, но забелязвам, че децата вече толкова са свикнали на такава стимулация, че не им е въобще специално. Приемат го за даденост. Един-два пъти отказах, нямаше абс. никакъв ефект. Просто на това поколение вече не му пука. А аз няма да водя децата си на неща, които създават привикване към все по-голяма стимулация, за да се развеселят.

Иначе докато беше единствено дете, и аз съм тичала насам-натам по всякакви атракции, но сега ще има един период, в който нещата ще са по-кротки.

# 2 483
Моля да не обобщаваш за децата. Можеш да кажеш-за твоите деца. Но на моите деца им пука за някои неща, не е да не им пука. Да си социален, да имаш контакти и приятелите ти да те търсят и канят-това не е нещо, което е даденост и никога не е било.

# 2 484
Мога да обобщя за цели групи деца- вече всичко им е даденост и не им пука. А оттам идва и идеята, че на детето му трябва много- непрестанен фън, дейности...

# 2 485
От кое точно не им пука?

# 2 486
Не им пука например дали някое дете ще дойде или няма да дойде. Наличието на детски центрове означава, че децата се канят масово, без да се познават родителите. Просто ей така- да има деца и фън. Съответно самите деца не се радват на срещата, както например аз съм се радвала на рождени дни, защото сме били една тайфа, познаващи се отдавна, истински приятели всеки ден. А не просто поканени на рожден ден, за да има бройка.

А иначе колкото повече растат децата, следва да имат повече "празни часове"- без учене, без родителски подсказки, ей така- да полудее от скука. Ако в това положение измисли нещо конструктивно, това е много добър знак. Дори бих казала, че е задължително децата да могат това.

Другото тревожно нещо е, че започва да става неблагодарен- излизания, които за мен като дете биха били невероятно специални, за него са минимум. И понеже не искам да става така, понякога нарочно намалявам дозата фън, за да оценява какво има. Но какво ли знам, аз явно съм имала "бедно детство"...

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 10:53 от Mamacita Bandida

# 2 487
Мамасита абсолютно права си, че на децата не им пука. но чудя се дали ако искрено се разстройват пак е добра идея.?

# 2 488
  • София
Какви са тези обобщения? На моите деца например им пука за доста неща. Дори и за такова наглед дребно нещо, че една от приятелките им  няма да дойде на организирания от тях неделен филмов маратон у нас с почерпка. Пуснаха в действие всички средства да я убедят да промени мнението си. От сега ги тресе и емоцията как ще се забавляват на престоящия ежегоден фашинг (карнавал), организиран от  по-големи ученици в гимназията. И никак не гледат на забавленията като на  даденост... Самият факт как после ентусиазирано споделят  и разказват кое как е било говори не за непукизъм...

# 2 489
 Рождените дни на които сме ходили винаги се чакат  с нетърпение и са забавни.

Общи условия

Активация на акаунт