Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 527
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 775
  • Пловдив
В интерес на истината, ако нямаш други срокове и ангажименти и ако ти е приоритет, организирането на парти може и да е приятно. Обаче ако е поредната задача, ако отнема време точно когато нямаш време- някак си спира да е забавно и си казваш, абе аз какво си давам зор заради едните глупости.

Да не говорим, че ако детето е свикнало на по-впечатляващи партита, може да не успееш да минеш с пет дечица и пица.
Добре де, на теб какви са ти толкова задълженията в момента?!?! Имаш бебе и едно дете на 6 години, което ходи на градина.

# 2 776
  • Куциндрел
Какви впечетляващи партита?
Децата не искат ли просто да се съберат и да играят?

# 2 777

Да не говорим, че ако детето е свикнало на по-впечатляващи партита, може да не успееш да минеш с пет дечица и пица.

Глупости са това.
Моите са празнували и с 15 и с 2 еднакво весело.

# 2 778
В интерес на истината, ако нямаш други срокове и ангажименти и ако ти е приоритет, организирането на парти може и да е приятно. Обаче ако е поредната задача, ако отнема време точно когато нямаш време- някак си спира да е забавно и си казваш, абе аз какво си давам зор заради едните глупости.

Ся ако нямаш време и си уморена от бебето какво пък толкова ще се случи ако рождения ден е в къщи с три поканени кротки деца? Че това може и да е най-готиния му рожден ден-тамън дъртите няма да са изнервени от приготовления..

Аз не обичам големите празненства. Само мисълта за тях ме уморява. Гледам да мина с минимален зор от моя страна.

# 2 779
  • където ми харесва

И аз все това съм си мислила, че децата просто искат да се забавляват заедно.
Но, явно мамасита го вижда като гигантско парти за минимум 5 бона, което ще й отнеме крайно много време и е просто една глупост. Cry

# 2 780
Добре де, на теб какви са ти толкова задълженията в момента?!?! Имаш бебе и едно дете на 6 години, което ходи на градина.

А какви трябва да ми бъдат задълженията? А правата? Правото просто да ми е спокойно, за да имам ресурс, когато трябва да реша, организирам и комбинирам нещо наистина належащо?

Ей за тоя натиск говоря. Че трябва да правиш неща. Да си продуктивна, сръчна, истинска жена и майка... Ами може просто да не искам.

Както казах, ще има веселие с деца, торта, може би пътуване и ще дойде на ресторант с възрастните, което в неговия случай е забавно, защото обича и храната, и ресторанта. Ако ви се вижда недостатъчно, може да препоръчате с какво още да се заема, за да ми се зачита:)

# 2 781
Не бе мамасита, не трябва да правиш нищо.
Ама не казвай на другите, които го правят, защо да не го правят. Всъщност останалите се чувстват притиснати повече от теб май, край, 20 страници обяснения как ако му организираш купон е равно на презадоволяване, фън, лудост някаква, неудобство, всички негативни неща тук бяха изброени от теб, дори и балконинга. Хората бяха притиснати от теб , защото всъщност тези неща не се случват точно така, както са в твоята глава.
Била съм на твоето място, с бебе на месеци, когато си в нищото. Аз висях навън, ти не харесваш навън, висиш във форума. Мен ме дразнеха наставлителните реплики навън, теб те дразнят наставлителните реплики във форума. Само дето ти си по-зле от всички ни взети на куп тук с натиска си.

# 2 782
Мамасита, ами, като не искаш, недей.
Просто не го правиш и толкова.

# 2 783
  • Куциндрел

И аз все това съм си мислила, че децата просто искат да се забавляват заедно.
Но, явно мамасита го вижда като гигантско парти за минимум 5 бона, което ще й отнеме крайно много време и е просто една глупост. Cry
Около мен няма подобни партита, които описва Мамасита и едва ли аз ще се емна да правя уауаа парти за детето ми. За сега партитата му са скромни, но весели. Повече от 300-400 лева не съм давала. Това за 10-на деца с родителите им като не ограничавам бройката придружители на детето.
За 5 бона ще мога да заведа приятелчетата на детето и родителите им на парти в планината като поема И пътните им разноски.

Възрастни роднини не каня, те без това са в другия край на БГ. Само майка ми, ама без нея не може, ще ям боя. Mr. Green

# 2 784
Явно доста си навлязла в хай чалга средите, за да търсиш хиляда оправдания, да не направиш рожден ден. Казват ти хората - като не искаш, недей.

# 2 785
  • sofia

Ей за тоя натиск говоря. Че трябва да правиш неща. Да си продуктивна, сръчна, истинска жена и майка... Ами може просто да не искам.
И аз мразя да готвя, ама няма искам-не искам  Mr. Green Натискат ме отвсякъде, минимум по три пъти на ден си искат яденето.

# 2 786
  • Пловдив
Явно доста си навлязла в хай чалга средите, за да търсиш хиляда оправдания, да не направиш рожден ден. Казват ти хората - като не искаш, недей.
Ама да спре да задава етикети на майките, които организират. Ако ще да прави, но да спре да залива с помия останалите.

# 2 787
Нали виждаш разлика между обичайните ежедневни неща и натиска да правиш специални организации?

# 2 788
 Тържество с деца плюс торта е напълно достатъчно, няма значение къде е  - у вас, в клуб, в градината.
 Важното е детето да се забавлява и да има свещи на тортата и подаръци от приятелчетата. Или от когото там.
 Айде не се коси толкова, че в тази чалга градина явно голяма надпревара пада.

# 2 789
  • Куциндрел
Може да не е до не искане, а до не можене. Т.е. не може да направи нещо, ако не копира някой друг, в случая майките в частната градина.

Общи условия

Активация на акаунт