Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 559
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 760
Някой вече попита, но да попитам и аз: защо трябва да се докарват и откарват гостите от родителите на рожденика? По мое време родителите сами си довеждаха децата и после ги отвеждаха.

# 2 761
Не трябва.
Само при извънредни уговорки и условия и желание и обстоятелства евентуално.
Например-ако се познават и са решили да е нетрадиционен рожден ден, извън града, и всички са съгласни и са се организирали.
В обикновената, тривиална ситуация-празнуване в кварталния клуб-родителя води детето, често не остава, и идва след 2 часа да си го прибере.

# 2 762

Сравненията на реалността в чужбина и у нас са смешни.

Що па да са смешни? На мен ми е интересно. Интересувам се от детски рождени дни и празници.
 Доста е комплексарско да виждаш във всичко мерене и сравняване.

# 2 763
И аз така си помислих, Иванула. Другото ми се вижда малко неоправдан зор.

# 2 764
  • sofia
А пък това, че детето е родено на 12.09 и нам си ко имало за това не му се прави парти... направо изби рибоците.
Цеце, това е положението! Не е случил на родители  Mr. Green
Живеем на село. Верно, че е на 12 км. от Орлов мост, но хората си мислят, че е много далеч. Иначе има условия за купон на открито. Повечето му приятели са в София и не ми се организира транспорт. Да ги влача по мероприятия също не ме влече.
От гребането си правиха пикник баш същия ден, то пък и още един рожденик имало и стана парти без мое участие (освен бърз пазар за пикника).
Тази година ще му възложа, ако иска сам да мисли организацията и да преценява какво да прави.

ПП: Другарчета от махалата има две и те ходят на въпросното гребане. Иначе и аз имам само 2-3 другарчета от махалата.

# 2 765
Директорът на музея. Те малко по малко се усещат. В природонаучния отскоро има направени интерактивни инсталации за деца. То това е и музеят, който е най-детски, защото разбира се, децата си умират за гадини. Но чак рождени дни не правят. А и сигурно повечето деца са го посещавали 58 пъти вече.

Ceca, трети път сменям махалата. Чак тук започна да се заформя някаква блоково-дворна тайфа. Освен това не вися по градинки, така че не сме се запознавали с майки и деца. Ще видим след година-две, може да почнат да се събират на пица.

То и аз имам отлични условия за рождени дни сред природа, ама пак трябва да има разкарване, плюс следене и отговорност. А баткото е роден в такъв месец, че може да е и като лято, и като зима- не се знае на какво време ще уцеля.

Малката ще има шанс за летен рожден ден, в който да събере дечурлига от съседните вили. Е това вече мога да го организирам.

# 2 766
Иванула, вината е последното, което бих изпитала по подобен повод.  Simple Smile

Софи, то музеите ги има, но няма организация за представяне на експонатите по интересен за децата начин. А за празнуване си трябва още по-добра организация.

Някой може да се хване и да го направи. Защо не? Не е голяма философия. Според мен е въпрос на промяна в мисленето (знам, много е лесно Laughing).

Хора, дадох ви и линк напред. Направено е, има го.

# 2 767
  Към музеите има творчески ателиета за деца. Ние сме доволни от рисуването в Националната галерия и в Историческия също нещо правихме - плъст ли беше, грънци ли...

# 2 768
  • Куциндрел
Къде е това село на 12 км от Орлов мост?
/питам, щото не съм коренчка и не знам.../

vesi1, като не става точно на 12-ти може да го направите след това.

За мен РД-то на човек му е най-големия празник. Понеже моят РД си го тача и си правя каквото искам и ми уважават желанията (даже отхвърлих детето ми да носи определено име, защото именния му ден съвпада с РД-то ми), то и за РД-то на детето правя празник. Сега аз дирижирам нещата, след време детето ще започне да казва какво точно иска. Даже си мисля, че ще е още тази година.

Мамамсита, сега си с 2 деца вече, започвай да висиш. Да ти кажа има и готини майки, ей на сега си имам няколко, които с кеф си ги търся за общуване, че и децата са им готини, че и са на близка възраст с моето, че и в една ДГ са, но не и в една група.
Не е толкова лошо. Чак аз се изненадах колко добре може да бъде.

# 2 769
Оф, прекалено задълбахте в тези рожденни дни, не виждам смисъл от това. Кой как иска да празнува, мързеливите ко щат и да не празнуват. Важното е, че начина на организиране и протичане на РД на малките деца, не води до балконинг. Пфууу...

# 2 770

Освен това не вися по градинки, така че не сме се запознавали с майки и деца. Ще видим след година-две, може да почнат да се събират на пица.

Чакай сега, нали до преди малко утвърждаваше покрайблоковото отглеждане.

# 2 771
Ами то другите майка са майки като майки, като всички останали, като нас самите реално. Не са много по-различни. Grinning

Трещерица, от две седмици мамасита май не е излизала. Преди валеше сняг, сега не знам каква е причината.  Hug Та нито извън Пловдив, нито в Пловдив е малко.

# 2 772
Казах, че не вися по градинки. Разхождам се. Толкова ли е трудно да си го представиш?

Говоря за децата, които играят в двора тук. Те няма как да не се сближат. Просто делят едно пространство.

Всъщност излизам почти всеки ден.

# 2 773
  • sofia
Къде е това село на 12 км от Орлов мост?
/питам, щото не съм коренчка и не знам.../

vesi1, като не става точно на 12-ти може да го направите след това.

Герман. По Цариградско до нас е толкова. БГ мапс-а го дава 14, GPS -12, с малко разлика в маршрута.

Няма шанс. Мразя 15.09, преди тази дата не спя добре, откакто големия стана първи клас. Това е. Като беше по-малък имаше партита, сега няма.

# 2 774
В интерес на истината, ако нямаш други срокове и ангажименти и ако ти е приоритет, организирането на парти може и да е приятно. Обаче ако е поредната задача, ако отнема време точно когато нямаш време- някак си спира да е забавно и си казваш, абе аз какво си давам зор заради едните глупости.

Да не говорим, че ако детето е свикнало на по-впечатляващи партита, може да не успееш да минеш с пет дечица и пица.

Общи условия

Активация на акаунт