Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 516
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 790
А кой те натиска.  Майките го правят, защото им е приятно, да зарадват децата си, а не под натиск.

# 2 791
  • sofia
Честно казано, натискът на ежедневните неща ми е много по-тежък и има монети, в които съм го преживявала (приемала) много трудно. Там няма опция да не го направиш, докато при специалните организации винаги има тази опция.

Трещи е много права, че когато ти е приятно да правиш нещо, то не ти тежи. Четох в готварския, нахъсвах се, пробвах да е с кеф....ми не става, бе  Crazy

# 2 792
Натискът идва И от очакванията на децата. Просто вече дори на ранна възраст са чувствителни към моди и правилен и неправилен начин.

Всъщност като питах сина си къде и как да празнува, каза- един път в градината, един път тука с децата от двора, после с големите, после с още едни приятели.

Не е и до креативност, по-скоро е до идеята да предпазя доколкото мога детето си от усещането, че е лишен от нещо, ако не прави като другите и няма скачане точно в оня клуб със 110-те децибела Зайченцето Бяло...

# 2 793
Нали виждаш разлика между обичайните ежедневни неща и натиска да правиш специални организации?

Няма натиск за социални организации. Това е в твоята глава само.  
Ох, ужасно ми напомня за мен самата преди сто години. Това е класически синдром. Tired
Аз пък намирах за натиск именно в ежедневните изхвърляния - да е преоблечено по 3 пъти детето, да е нахранено само с домашно пюре, по мое време прохождаше агитацията за кърмене отново, имаше невероятен натиск в стил-а ти защо точно не кърмиш? и лекции, и хиляди такива, точно в ежедневието. Ами не е било точно натиск, аз го приемах така. като отсвирих дразнителите всичко си дойде на място.

От децата също няма натиск, и аз така си мислех едно време, че щом иска, трябва да се осигури и щом е модно и т.н. Ами не, като не осигурих модно прекарване на съботата и неделята не се случи нищо, напротив. Аз самата се излекувах от това да виждам натиск от чужд мироглед и действия и ми е доста по-лежерно и спокойно.

# 2 794
Нямало натиск? че точно в тази тема като казах, че отказвам да го водя на рождени дни въпреки поканата ми казаха, че това било...как беше...префинено зло.

# 2 795
  • Пловдив
Нямало натиск? че точно в тази тема като казах, че отказвам да го водя на рождени дни въпреки поканата ми казаха, че това било...как беше...префинено зло.
Аз ти казах, че повечето деца биха предпочели да си прекарат рожденния ден не с възрастни на маса. И това твърдо го вярвам.

# 2 796
Това, ако е казано, е в отговор по-скоро на твоя натиск, че партитата повсеместно са нещо зло. Т.е. натиска тръгна от теб изначално. Последва отговор просто. Първо се опитаха да ти кажат, че има различни партита, но ти допълни с балконинг. Та пресата дойде от теб.

# 2 797
 Наистина е зло да не водиш детето си на рождени дни на които е поканено, защото не ти е приятно там.

# 2 798

Ей за тоя натиск говоря. Че трябва да правиш неща. Да си продуктивна, сръчна, истинска жена и майка... Ами може просто да не искам.
И аз мразя да готвя, ама няма искам-не искам  Mr. Green Натискат ме отвсякъде, минимум по три пъти на ден си искат яденето.
И аз така. А ако довтаса и някой и друг зет да затропа и той с лъжицата по масата направо ще се обеся на полюлея...

# 2 799
Наистина е зло да не водиш детето си на рождени дни на които е поканено, защото не ти е приятно там.

Еми значи съм зла. Да цитирам, за протокола.

Щото нямало натиск.

# 2 800
 Еми това е положението. Детето е поканено - не ти. То иска да отиде, приятелчетата са негови, забавлението също е за него. Аргументите ти против се свеждат до твое неудобство. Не са уважителни. Зло е.

# 2 801
Ми бъди си зла, мен какво ми пука. Опитваш се да убедиш себе си, мен не можеш.

# 2 802
  • sofia
На 6 е достатъчно голямо, за да не стоиш при него по време на РД, щом ти е неприятно. Може друг да го заведе, просто може да потърсиш друг вариант.
Щом поставяш въпроса, явно не се чувстваш ок със ситуацията да не го водиш. newsm78

# 2 803
Ами и моето дете като го попитах как иска да празнува, изреди 5 партита, на всяко с различна розова рокля искаше да бъде. Иска си детето. Негово право е да си фантазира. Накрая пак си беше щастливо с едно парти и с една розова рокля.

Кофти е да не заведеш детето от каприз.

# 2 804
Нали като го заведе, после и тя трябва да покани. Затова ни залива с тонове глупости. Явно се е набутала в среда, която не й е по възможностите

Общи условия

Активация на акаунт