Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 641
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 805
  А, такива пък скрупули въобще нямам. Знаеш ли на какви места са ни канили? Едни ни замъкнаха в едно като замък и децата плуваха, че понита, че балон - нисколетящ слава богу.
 Нямам никакво намерение да меря мегдан с подобия на братя Диневи.

# 2 806
За моите възможности не се тревожи.

А критиката ми не е към майките, по-скоро към цялата тая индустрия, насочена към децата, която им е създала тия усещания, че всичко трябва да е мега хипер ултра...майките просто правят това, което виждат пред себе си.

Не заведох детето, защото това дори не му е приятелче, а е просто дете от градината, което дори не се сещам как изглежда. Обаче е получил покана. Не го прие много навътре, знае, че ако не може, значи не може.

На партито на някои по-близки деца го закара друг, но и там трябва да стоиш и да чакаш 2 часа. Аз самата няма как да чакам 2 часа, защото трябва да оставя бебето на някой. Или трябва да взема бебето, което също е абсурд.

А и някак не съм свикнала да си оставя детето ей така при непознати и да изчезна нанякъде. Хич няма да ми е спокойно.

# 2 807
 Е, да, така е, но в следващите години ще свикнеш.

# 2 808
Индустрията работи много добре Simple Smile. Нали това е целта на бизнеса - да печели. Мен даже ме е яд, че не съм в този бизнес Simple Smile))

# 2 809

Никога не свиквам с гадости. Ще продължа да бойкотирам.

# 2 810
Ами не и харесва или на детето не му харесва, не ходи. Синът ми също не ходи на всички места, на който е поканен, но то е защото той не иска.
Аз правя няколко РД - един в клуб/музей/парк ( в зависимост от темата, която той си е избрал), след това коктейл в къщи и един в детската градина. Кеф му е на детето, мога да си го позволя, защо да не го направя. На мен ми доставя удоволствие да го правя.

# 2 811
  • където ми харесва

А какво бойкотираш по-конкретно?
Хайде, разбирам-на познато дете, ако детето ти няма желание да отиде на рожден ден е едно, но "нае, че ако не може, значи не може", а то иска...дали е редно, според теб?
Или е важно, детето ти да свикне да се съобразява с твоите желания?
Между другото, за едно дете е важно да "има фън", независимо дали ще е у дома си, с още 10 хлапетии, или в детски клуб.

# 2 812
  • Куциндрел
Нещо започнах да се обърквам вече с Мамситените приказки.

Оглеждам се наоколо, чета Мамасита.... обърквам се.

# 2 813
Мисля, че е важно да науча детето си, че и аз съм човек и ако съм уморена или не мога- значи не мога. Мисля, че е много, много правилно да има такъв тип уважение към възрастните. Аз не съм шофьор, изпълнител на желания и асистент, аз съм му майка. Това включва и фактът, че до една възраст моите желания и виждания имат тежест.

Мисля, че е напълно нормално да не получава всичко, което иска. И че нямам нужда от супер сериозна и уважителна причина. Последния път си поговорихме- има ли смисъл изобщо да го водя в център Х- само ще се въргаля и ще писка, може да направим нещо по-интересно. И не го закарахме. Дори не се сещам кое беше детето, което го е поканило.

В крайна сметка ако ми се заема уикенд, предвиден за друго, си го запазвам за другото и няма да си променя плановете.

Изобщо откога възрастните станахме такива длъжници на съвсем малки деца, че да не смеем да кажем "не"?

# 2 814
  • Куциндрел
Нали говорим за РД на детето ти? Баш удобен момент мама да се умори. hahaha hahaha hahaha

# 2 815
Да, ако очакването е, че ще има 3-4 партита и специални изненади и организации.

# 2 816
  • Куциндрел
 newsm78
Явно ти е изтекъл акъла от някъде.  Whistling

# 2 817
Аз пък ако не заведа детето на детски рожден ден то ще си помисли, че го наказвам и ако не е сгафило никъде, ще се обърка възпитателния ефект. Защото му обяснявам че има места за деца и такива за възрастни и детският рожден ден определено е за деца. Иначе проблем да го оставя в клуба и да дойда след два часа да си го взема нямам. На осем е, но и когато беше на шест пак го пусках сам.
Тази година взехме няколко деца от домовете им извозихме с организиран транспорт и после ги върнахме по къщите им. Така хем спестихме от почерпката на възрастни, хем освободихме родителите от задължението да водят досадни разговори.
Миналата година на седмия рожден ден също децата бяха у дома без родители - а имаше и едно съседско дете на четири.
Ама аз съм малко немърлива майка и не му треперя много много.
Някак си най ми е противна картинката мъж залепен до мама.

# 2 818

Не бе, ще свикнеш да оставяш детето все повече без тебе.

Иначе аз детските паркове и центрове за забавления не ги намирам за гадости, винаги съм обичала и  като дете, и сега ми харесват.

Мислех, че шестгодишните момченца обичат да се въргалят и да пискат newsm78

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 16:31 от Iris04

# 2 819
Детето отдавна го оставям, но на роднини. Но ей така в другия край на града, а аз да се разхождам някъде...странно е.

Иначе големият изкарва достатъчно време без мен, не е залепен. Но малката все още не може.

Общи условия

Активация на акаунт