Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 312
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 165
  • До хладилника, който обичам
"Раждай, мама, да не работиш!"  4470

# 6 166
  • София
Бууу  Joy Joy

# 6 167
Просто това с половината майка се приема твърде лично. А всъщност е прозаично- отнася се главно до логистиката и възможностите след това пак да излезеш сред хората и да отделяш време за занаята си. Повечето писателки са с по едно дете. Така че откъм емоции и грижа си е цялата работа, но в житейски и организационен план (и сама го усещаш, Контеса, и много пъти си писала- работа и логистика) с едно дете ангажиментът е много по-малък.

С две вече направо няма измъкване. С три и нагоре вече имаш извинение ако не искаш да се занимаваш с друго и до 10 години. Но с едно...ако си останеш у дома като мама на пълен работен ден и това продължи много време, вече е странно и изглежда несериозно.
Именно .
Но това не прави жените с едно дете половин майки ,а само майки на едно дете .
Знам ,че е трудно с повече от едно и съм го написала откъде съдя ,затова адмирирам жените ,които си познават лимитациите и не създават деца заради въображаема приемлива бройка ,но без оглед как ще се гледат тези деца .Това извън темата  Peace

Явно искаш да си останеш у дома с извинение ,че е заради броя на децата .Нищо лошо, щом ви устройва. Поне децата ще са гледани  и приоритетни . Действай  bowuu

# 6 168
Бааа...
А да не остана после излъгано камилче?  Blush

# 6 169
  • София
О, фигурата на Сирената/Мамасита - легендата на Форума!
Чак вчера на басейна се замислих за нея. И се сетих, че вероятно не съществува, тъй като никой не я е виждал. smile3534

Аз пък кифлея и пускам постове във ФБ от басейна. Grinning

Хаха, че аз целия август и половината юли се скъсах да пускам плажни снимки, начи съм кифла и 3/4-ти  Laughing Контесата може да потвърди, виждала ги е  Flutter
Потвърждавам .Нека все кифлите да са като теб и светът ще е едно по-добро място  Hug

И Сирен съм виждала и има добро тяло ,но аз не съдя само по тялото на някого .Важни са ми думи, постъпки, човечност, мироглед . А и давам доста дълго време за да опозная някого и все още не мога категорично да се изказвам .

Доста от схващанията на Сирен ги споделям ,но някои от тях оспорвам и дискутирам като несъгласна с тях . Това за половината майка е доста нелицеприятно и грубо и реагирах на него .

Другото...всеки си подрежда живота както му е угодно или както обстоятелствата му позволяват. Важното е да е щастлив , да има баланс и да не прави децата си нещастни  Peace

Контеса,  Hug   bouquet

Сирена, ти за това ли се бориш тайно - да имаш оправдание да си седиш у дома  Laughing

# 6 170
  • До хладилника, който обичам
Бааа...
А да не остана после излъгано камилче?  Blush

Не  Naughty
Освен това ще бъдеш майка и три четвърти.
Само ти е в плюс.

# 6 171
  • sofia
Скрит текст:
Просто това с половината майка се приема твърде лично. А всъщност е прозаично- отнася се главно до логистиката и възможностите след това пак да излезеш сред хората и да отделяш време за занаята си. Повечето писателки са с по едно дете. Така че откъм емоции и грижа си е цялата работа, но в житейски и организационен план (и сама го усещаш, Контеса, и много пъти си писала- работа и логистика) с едно дете ангажиментът е много по-малък.

С две вече направо няма измъкване. С три и нагоре вече имаш извинение ако не искаш да се занимаваш с друго и до 10 години. Но с едно...ако си останеш у дома като мама на пълен работен ден и това продължи много време, вече е странно и изглежда несериозно.
Именно .

Следвайки логиката на математиката: тези с едно дете са пълноценни майки - единица; тези с две 1/2, а тези с три 1/3 майки Wink

# 6 172
Скрит текст:

Именно .

Следвайки логиката на математиката: тези с едно дете са пълноценни майки - единица; тези с две 1/2, а тези с три 1/3 майки Wink
Абе и на мен така ми се струва. Добавяйки още едно дете в семейството определено АЗ ще имам повече, но първото ми дете - по-малко /от моето внимание/. Ще коменсира това с братска или сестринска обич, надявам се.  Grinning
Искам много второ дете, но си давам сметка, че желанието ми е чисто егоистично. Освен някакво мъгляво "детето ми няма да остане само на света един ден, когато ме няма". Искам второ дете, защото разбрах, че много ми харесва да давам обич на детето си и имам много по много за раздаване.

# 6 173

Явно искаш да си останеш у дома с извинение ,че е заради броя на децата .Нищо лошо, щом ви устройва. Поне децата ще са гледани  и приоритетни . Действай  bowuu

Откъде е явното?

Всъщност въобще не съм от типа, който си седи у дома, дори и с първото само поради обстоятелства издържах, докато стана на 2.5 години, което си е доста. Даже се дразня на идеята, че щом имаш повече деца, значи задължително трябва "да си ги гледаш", тоест да не делегираш, да не записваш по градини и изобщо да си станеш SAHM. Но всъщност дори и с две не виждам с какво стоенето ми у дома ще помогне. Нито пък безкрайно стоене с три, докато трепетно очаквам момента за кандидатстване след 7 клас, за да излея в него всичката си енергия и неврози.

То и сега като си стоя у дома с детето, да не мислиш, че й правя гурме кашички от киноа и био мъфини, плюс Монтесори материали за 13-месечни...да, яде домашна храна и има занимавки, но изобщо не усещам да е призвание. Просто за момента така на всички ни е хем удобно, хем финансово изгодно.

# 6 174

То и сега като си стоя у дома с детето, да не мислиш, че й правя гурме кашички от киноа и био мъфини, плюс Монтесори материали за 13-месечни...

Знаем, нали виждаме, че си постоянно на компютъра и във всички теми.

# 6 175
Нито съм постоянно, нито във всички теми. Но от друга страна може би трябва да храня детето с детска кухня и да вися в градинката, докато си цъкам някой смартфон и пуша. Гледам, че доста майки са си тренирали децата да стоят като залепнали в количката, за да не им пречат на мохабета. И те не правят био мъфини, явно. Но пък не висят във форума, а във Viber...

# 6 176
  • Куциндрел
Мамасите страшни сметки праска.
1 майка + 1 дете = 0.5 майка.
1 майка + 3 деца = 2.5 деца.
Чудя се на задачата 1 майка + 2 деца какъ ще е отговора?
А - 1 майка и 1,5 деца.
Б - 0.5 майка и 2 деца.
В - Друго.

# 6 177
Нито съм постоянно, нито във всички теми. Но от друга страна може би трябва да храня детето с детска кухня и да вися в градинката, докато си цъкам някой смартфон и пуша. Гледам, че доста майки са си тренирали децата да стоят като залепнали в количката, за да не им пречат на мохабета. И те не правят био мъфини, явно. Но пък не висят във форума, а във Viber...
Но пък твърде вероятно и нямат големите ти претенции.

Знаем, нали виждаме, че си постоянно на компютъра и във всички теми.
  Joy
Право в десятката.

# 6 178
Ми смятай и татковците де...може и да ти излезе сметката и да се сетиш защо е така. Защото трябва да имам общо 3 деца, за да съм сигурна, че ако едното реши да не живее с мен, ще имам 2. Иначе ей така изведнъж мога и да остана само с 1. И това е съвсем реална възможност, с немалка вероятност.

# 6 179
Но пък твърде вероятно и нямат големите ти претенции.

Повярвай ми, всяка мама, записала детето си на частна кухня, има претенциите, че то се храни най-добре и най-разнообразно, че е най-умното и красиво. И че тя е най-голямата мацка на света, с милион лайкове...

Общи условия

Активация на акаунт