Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 403
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 225
Ами чакай сега, защо всъщност трябва да си разкъсам ризата, ако синът ми реши, че иска да живее другаде някой ден, или да не е пределно близък с мен? Това не са неща изцяло под мой контрол. Най-голямата грешка като майка на син ще е да се опитвам да го държа близо до себе си, когато иска независимост. Това убива духа на момчетата. Нито ще го приемам като бягство или предателство, ако не ми е до полата.

Но иначе- дори и при животните понякога потомството остава до тях, понякога си заминава в нови територии. Не е гарантирано, че и 8 деца няма да те оставят сам, но има по-голяма вероятност да не е така.

Бърди, парадокс на форума е, точно, защото аз подавам първото мнение и доста често нарочно няколко човека сервират точно обратното. Особено ако признаеш, че да, някои въпроси са проблемни. Но хайде да си сложим розовите очила и да кажем, че е немислимо и не може да се говори за това. Както и да си мислим, че това, което важи за дъщерите, важи и за синовете с пълна сила.

# 6 226
  • Куциндрел
Мамасита, ти с мъжа си общуваш ли?

# 6 227
Разбира се, общувам с мъжа си всеки ден. Понякога и интимно.

Виж бившият ми мъж е друг въпрос. Той вече не е "мъжът ми".

# 6 228
  • София
Никакви розови очила не съм си сложила, в живота на човек и на децата му могат да се случат хиляди неща и това е факт.
Вероятността обаче да се случи това със съдията и бащата, е толкова пренебрежимо малка, че е безумно да се използва като довод за каквото и да било.
Много по-голяма е вероятността, както каза Кафе, да отиде да учи някъде извън дома.

Иначе и аз не бих желала децата ми да не могат да ми се отлепят от полата. Близост, любов и уважение - винаги. Да му пера чорапите и да му правя закуска след 20-тата година, не, мерси.

# 6 229
  • Куциндрел
Това пък изобщо не е по темата и не те интересува. Нали нямаше да говорим за моите лични проблеми- защо се занимаваш да питаш?
А темата, че сина ти ще потърси мъжкия пример извън вашето семейство обсъдихте ли я?

П.П. При три деца много вероятно е едното да остане с мама и тате до края.

# 6 230
  • София

Божке, това пък защо?

# 6 231
Това пък изобщо не е по темата и не те интересува. Нали нямаше да говорим за моите лични проблеми- защо се занимаваш да питаш?
А темата, че сина ти ще потърси мъжкия пример извън вашето семейство обсъдихте ли я?

Да, разбира се. Мъжкият пример не значи примерът само на един мъж. Както писах- може да е биологичен баща, втори баща, учител, шеф, ментор, треньор. Но е факт, че синът ми ще търси такъв пример, а аз ще съм по-малко релевантна.

# 6 232
мен пък най ме е страх децата ми да си стоят залепени до полата ми, вместо да си гледат живота. Около мен все ергени и моми, живеещи с родителите си на преклонна възраст. И им се готви, чисти и дондурка.

А, защо ще те е страх, като то това от тебе си зависи.  Ако сте здрави, прави и работоспособни не виждам какво би те накарало да обгрижваш по този начин възрастни хора с нежелание.

Случаите, които аз знам на "ергени и моми" живеещи с родителите си до преклонна възраст са твърде тежки, за да ни служат като дъвка  в устите, защото обикновено са свързани със заболявания и друг вид нещастия, поради които хората не могат да си устроят отделно живота. Уважавам ги много заради това.

# 6 233

Божке, това пък защо?

за да ги гледа, като остареят. знам, че ССФ ще се гледа сама до гроб, но останалите възрастни хора имат нужда от всекидневна помощ, грижа или поне наглеждане.

# 6 234
  • Куциндрел

Божке, това пък защо?
Защото все се получава, че едното все е заето да помага на родителите си. И така неусетно си остава при тях.
/не говоря за всички семейства с 3 деца.../

# 6 235
  • Куциндрел

Да, разбира се. Мъжкият пример не значи примерът само на един мъж. Както писах- може да е биологичен баща, втори баща, учител, шеф, ментор, треньор. Но е факт, че синът ми ще търси такъв пример, а аз ще съм по-малко релевантна.
И той е съгласен сина ти като стане на 10 да отиде при баща си да живее?

# 6 236
  • София
Е, какво сега, при едно, и при две деца няма да има кой да гледа родителите ли? Никаква връзка няма с трите деца. Ние сме две, мъжът ми е едно, нито той, нито аз смятаме да се скатаем от гледане на родителите си като остареят.

# 6 237
  • София - Рим и обратно

Но е факт, че синът ми ще търси такъв пример, а аз ще съм по-малко релевантна.
Абсолютно нормално. Мъжкото дете има малко общо с майка си след 3 год. възраст. Не говорим за привързаност и обич, тях си ги има, но просто нуждите, интересите, разсъжденията, цялата природа ако щеш, са от две планети. Аз затова, /напълно осъзнавам, че е егоцентрично/, но се радвам, че имам 2 дъщери Twisted Evil. И трета бих си родила, ако можех.

# 6 238

И той е съгласен сина ти като стане на 10 да отиде при баща си да живее?
Още е твърде рано за съгласие или несъгласие, но въпросът не е табу. Дали ще е на 10 или на 18, има вероятност да вземе и да стане. Но на хипотетично ниво се обсъжда въпросът.

За момчетата- не точно след 3, майката може все пак да прави "момчешки" неща още няколко годинки, но да кажем около ранния пубертет вече не може да му обясняваш някои момчешки въпроси, нито да заместил мъжкото присъствие.

Не е въпросът за скатаване от гледане, а за това колко ще ти е реалистично. Щото като си едно дете, всички очаквания падат върху теб: и кариера, и снабдяване с внуци, и гледане. Не че ще се скатаеш, но ще ти дойде доста нанагорно.

# 6 239
  • Куциндрел
Говорихме за дете тийн, не за пълнолетно дете.
Щом хипотетично вече изпратихте непълнолетния ти син при баща му, то и двамата сте "търкулнало се гърнето и си намерило похлупака" Crazy Tired

Общи условия

Активация на акаунт