През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 990
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Мале с каква скорост пишете, не мога да ви насмогна.  Joy

Аз сега си чета заявлението за раждане за болницата и в него има цени за изследвания за бебчо, които са по-желание. Някоя мама с предишен опит или по-информирана да каже какво мисли за следните изследвания и дали са необходими всички:

Ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става при новородените и преглед от ортопед за бебето
Трансфонтанелна ехография за новороденото
Неонатологичен скрининг
Абдоминална ехография
Офталмоскопия

# 316
Моника, в Токуда ли ще раждаш?

# 317
  • Бургас
Васето що така с тия болнични?
Аз си взех мъж,който от 18-годишен живее сам и бременна или не почти не готвя,не мия баня и прозорци. Малкият кърлеж сега е лепнат за него -той я облича и съблича,той стои с нея докато се храни,той мие дупето. Аз лишперя

# 318
  • София
Васе я се обади в работа и кажи да го проследят от НОИ, моя хем се оказа занесен късно хем с грешка в някаква декларация. Са всеки ден им досаждам. То аз получих само за 14 дни сега, дължат ми за 35 дни.

Тази 6 валентната май може да се отлага до 24 месеца. Та ще поговорим с педито поне да е по- късно

# 319
Като ви чета за тия мъже установих, че аз моя мноооого съм го разглезила. Чак ме хвана яд на него. Само пуска прахосмукачка и къпе детето, два пъти в месеца може да измие чиниите. Да работи много, да изкарва пари ама и вашите го правят аааааааа Преди малко ми звъни и ми вика защо не съм завела детето на плуване след ските, домързяло ли ме е  #Cussing out Какво го чака като се прибере хихихихихи май ще ми спрат интернета да знаете  Joy
За ваксините, и аз не ги обичам, но избор нямаме. Аз давах на малкия хомеопатични капки преди и след ваксина, уж да неутрализират страничните ефекти. Не знам дали от тях, но никога не е реагирал на ваксина.

# 320
  • Бургас
Моника, на ЛЛ си ми даде направление за изследване на ставите. Водих я при ортопед. Тогава беше в Св. София,сега е в Лайф Хоспитъл -д-р Колев. Излезе ми без пари. Прегледа я и с ехограф. За това изследване имаме право по ЗК,само дано лекарите не се правят на три и половина и да не ви го пуснат.

# 321
  • София
Ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става, преглед от ортопед и ултразвуково изследване - това се прави след 40 ден и прегледа от ортопед се поема от ЗК, ултразвука се доплаща. Ние с Филип ходихме при Драганов във ВМА.

Филип има всички ваксини. Реакции, слава, Богу, не е имал.

Аз само този въпрос си задавам: ако утре вие и децата ви, трябва да заминете за Африка или Азия и знаете, че там има холера, ебола, шарки, чума и малария, бихте ли си направили ваксини или щяхте да махнете с ръка и да кажете, ооо в тях има живак и още какво ли не, я да се оставя на съдбата.

# 322
Хубаво е,че почнахте темата за помощта от мъжете,че да си сверя часовника Grinning Моят мъж пуска прахосмукачка,понякога простира и мие чиниите, сутрин оправя леглото,хвърля боклука и те това е. Пазаруваме заедно. Но пък ходи почивните дни на новия апартамент,който е в ремонт и там се уморява,та не смея да искам повече.

# 323
Оле, Pepit0, съвсем ме заби с поста си за 6-валентната. На практика нашите деца се превръщат в опитни зайчета... Пак ще треперим, ако трябва ще отлагаме......

А, ако откажеш ваксините в болницата си плащаш пътеката и раждането. Това обаче ми се струва странно  newsm78 Къде си го чула? Мен днес доктора, който ще ме изражда, ме пита дали искам ваксина.

ММ не е на нормиран работен ден, така че мога да го експлоатирам малко повече. Не се косете, сигурна съм, че и вашите мъже правят каквото могат.

# 324
А, ако откажеш ваксините в болницата си плащаш пътеката и раждането.
Само да кажа, че това не е вярно. Преди имаше изискване, да си ползвал всичко по пътеката, за да бъде изплатена, но дори и тогава ваксините в повечето болници не беше проблем да ги откажеш, без да се заядат с пътеките. Сега обаче това изискване падна, след като се съдиха. Така че не е никакъв проблем да се откажат ваксините в родилното и нямат никакво правово основание, да искат сами да си плащате пътеката. Трябва само да се пита предварително конкретната болница какви документи искат за отказа, защото някои искат само декларация от майката, други от двамата родители, трети искат нотариално заверено. След това вече ЛЛ на детето може да ги бие, когато се провери, че детето е напълно здраво. Неслучайно в повечето европейски държави ваксините (които в повечето случаи там са препоръчителни, а не задължителни, всички или една част), се започват от трети месец. При нас оправданието за този ранен старт, е че иначе после не можели да хванат определен контингент...

Ваксината за Хепатит Б беше и преди промяната на календара задължителна, но с въвеждането на шествалентанта тихомълком увеличиха приемите и с един. Преди бяха общо 3 - един в родилното и после още 2 приема. Сега са 4 - този в родилното и след това вместо 2 приемите са 3 (толкова бяха на Пентаксима, толкова са и на Хексацимата).

# 325
Ако правилно съм разбрала само първото изследване се поема по ЗК?

Pepit0, ще раждам в Дева Мария в Бургас.
lina_bs, благодаря! Тези дни ще мина през ЛЛ и ще питам и нея.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 19:42 от Monicaaa

# 326
За пътеката в болниците, може да е стара  информация. Така бяха заплашили моя позната преди обаче 2 години, за да сложи ваксините. Та тя го сподели.
А то да бяхме опитни зайчета само за ваксините щеше да е добре.

# 327
За ваксините съм за, сега за тази 6 валентната не ми харесва, че не е правено проучване на сходен на нашия генотип и не се дава избор дали да е тя или друга, ако човек има възможност да си закупи примерно 5 валентната, която е доказана към момента.

За милото - ами, от както ходя на работа вкъщи чистим заедно, той си има задължения в неделното почистване, аз също. Сега поркай бременността пое миенето на пода от мен, но иначе праха и банята не си ги давам Wink Чиниите от вечерята са негово задължение. Сутрин като стана печката ми е заредена, чиниите са ми измити, боклука ми е изхвърлен. Торби не разнасям. Като цяло нямам сериозно оплаквания от него на този етап. Възнамерявам като се роди малкия да се включва във всяко задължение - памперси, песнички, приказки, хранене когато вече не е само на кърма, къпане и всичко свързано с отглеждането. Не мога да си представя,че ако аз не съм до детето, то ще усеща липса на нещо. Баща му трябва да е напълно адекватен да се грижи за него, както и майка му.

# 328
За пътеката в болниците, може да е стара  информация. Така бяха заплашили моя позната преди обаче 2 години, за да сложи ваксините. Та тя го сподели.
Промяната в закона е от преди по-малко от 2 години, да.

# 329
  • Пловдив
Яяя моя какъв е глезльо Joy В тях мете, мие си съдовете ала бала. Май аз го разглезих, докато обеснявах, че мрязя някой да ми се бърка из домакинството. Снощи го помолих да измие 2 чинии...а сутринта заварих 2те чинии все още в мивката и бомба останала след правене на кафе  Tired Трябва да се поправя! Joy

Общи условия

Активация на акаунт