През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 872
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Аз пия разтворим Biolectra 2*1 на ден. Когато смених АГ я питах да го сменям ли или да продължа с него и тя каза, че е добър  да продължавам. Има с вкус на лимон или портокал, като мултивитамин е горе долу

# 616
  • Под кленовите дървета
Прочетохте ви вие като дявола Евангелието за дензифектанта и калцуните ooooh!

Има определени вируси които сапуна не убива. По принцип има техники за миене на ръце, които съм сигурна, че освен Калитарка, тук никой не ползва и само претъркването с топла вода и сапун се явява недостатъчно. Освен това за ето това става дума:
https://www.google.ca/search?q=personal+hand+sanitizer&es_sm … 25166%3B500%3B500

Да речем, слагате така тубичка в хола и всеки минава, натиска помпичката и ръцете са повече от чисти, нещо като Детол е. Вие ще се сещате ли на всеки гост, след като излезе да пуши цигара, да го молите пак да мие ръцете? Когато има такава туба на видно място, хората сами се сещат. Аз полозвам подобен гел от години, с бебето още повече.

Калцуните бяха предложение ако не може да осигурите чехли. Ние така правихме, защото няма как да купя 20 чифта чехли. И ми беше супер удобно.

и да, бебето не е играчка, че да го мачкат и гушкат и целуват навсякъде. Познавам майки, които от "Много съм ларж, аз моето в стерилна среда няма да го гледам" стигнаха до антибиотици на 40 ден, защото бебето завъди някакви бактериални инфекции от много ...стерилност, нали ooooh!

Те тук дават изключителни препоръки точно за това - първите два месеца да сте си само вие, гости ограничени и ако идват, да носят нещо за ядене или да ви помагат в домакинството. Не повече от едно късо кафе за тях.

Аз абсолютно не виждам, как ще дадете на една 65 годишна баба да целуне ръцете на детето, после то да си ги завре в устата Sick Бебето, дето досега е стояло в корема ви, в амниотична течност, изведнъж си вкарва бактериите от слюнката на някаква баба...

# 617
Е как така ви идват неканени гости?!

# 618
  • София
Жасминче много те харесвам, повечето ти мнения съвпадат с моите виждания, но тук малко си крайна. Според мен естествено, права си сигурно за себе си, и аз за мен си. И майка ми и свекървата ми са интелегентни жени и много добре знаят как да се отнасят около новородено, няма да тръгнат да го слюнчат естествено. Аз пък познавам братовчедка ми която от прекалено стерилна среда докара много големи бели в имунната система на детето си докато не го остави да бута всичко в устата детето не спря да боледува. Тъй че има истории и истории. Друга пък мъжа и докара вирус вкъщи.Ако седим и се чудим от къде дебне заразата ще истерясаме. Нито в една бебешка книга не прочетох да се забранява докосване и целуване от роднини. Wink елем пък от свекърви ахахах

# 619
  • София
О, у нас това много често се случва - даже в момента Simple Smile Звъни някой, пита "вкъщи ли сте, удобно ли е да мина да ви видя" и зависи в какво настроение сме.
Но аз така съм свикнала и осъзнавам, че с мъж ми сме се намерили и в това отношение.

Виж, по въпроса с чехлите за 20 човека - ние сме научили нашите приятели, че в нас ако не си оставят чехли, си идват с такива или си ходят боси. И да видите на Нова Година какъв купон - кой с терлички, кой с домашни чорапи, пада едно преобуване. Ама после на всеки му е удобно.
На мен лично не ми е комфортно да съм в дома на някой с обувки. Заради самата обувка, не ми позволява да се отпусна някак си...

# 620
Ами именно - винаги можете да кажете, че не е удобно или удачно и ще се видите по-натам. Пък едва ли ще дойде някой непознат, не вярвам да имате несъобразителни близки роднини и приятели. Peace Ако пък имате, явно ви трябва отсявка.  Joy

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 19:10 от Vaseto29

# 621
  • софия
Аз нямам проблем да ми гушкат бебето.Така съм процедирала и със сина ми. Вече е ясно ще раждам секцио,остана само дата да ми кажат.

# 622
Аз уважавам на всеки мнението и не си налагам моето, нито пък се дразня, че друг има различно от моето.  Peace Напротив дори тук много се кефя да чета всичко в добрия тон. Пък и аз вече си казах, че съм пълна откачалка на тема чистене и подреждане.  hahaha
А за калцуните, аз ще кажа от къде ми дойде идеята. Идва ЛЛ на бебето след там кой ден беше на домашно посещение и като слушам майки почти никой лекар не се събува. А и аз предпочитам да не си свалят обувките, слага педиатъра едни калцуни и готово.
А за съобразителността, да ви кажа друга случка. На лекция за бременни една майка си води по-голямото дете, което ми кашля и подсмърча във врата. Има хора и хора.  Peace

# 623
  • София
Абе хора и хора, чакам аз на ЖК декември, дойде майка с детнце, подсмърчащо, сложи му маска жената веднага.

# 624
Аз калцуни имам  Twisted Evil в наща градина с обувки не се влиза, та съм заредена Simple Smile Ама на гостите не съм тръгнала да предлагам.  Whistling Имам 3-4 чифта резервни чехли ( в левчетата има такива за по 2лв), та не е проблем да има човек такива за гости.

# 625
А какво ще кажете - на отворени врати в Шейново ( пълно с родилки, освен бременните обикалящи) и една бременна не спря да кашля, съдра се направо... ooooh!

# 626
Здравейте,

Вчера и днес са ми прекрасни дни - бебко е обърнат главично newsm44 (миналата седмица бях на ЖК , която ми беше само за направления и бабата, която се изявява като АГ няма апаратура, но установи с напипване, че бил седалищно и понеже е леко злобничка, много се израдва да ми го съобщи  Shocked). Вече е около 2800 гр. и док ми препоръча да започвам упражнения за улесняване на нормалното раждане. Искам да посетя някакъв курс или йога специално за подготовка за нормално, активно раждане. Моля, ако някой може да препоръча. "Естествено" май имат някакъв курс средата на март, но той не е така практически насочен, а по-скоро е теоретичен.
Ако някой все още търси офталмолог в София, мога да препоръчам клиника Зора в 20 ДКЦ - д-р Телбизова. Клиниката е специализирана за очни дейности. Работят с направления. Днес бях на преглед. Разшириха ми зениците с някакви по-леки капки следобяд и вече съм ОК. Гледаха ме на три различни апарата (за установяване на диоптъра, налягането и ретината). За ретината използва някаква призма, но не Голдман, а безконтактна.

# 627
  • София
SUN.,имам домашен любимец една специална катеричка,а живея в гарсониера.

# 628
  • София
Ами именно - винаги можете да кажете, че не е удобно или удачно и ще се видите по-натам.

Е, да. Пък и ние сме със сто чипа на входа и шансът някой недоброжелател да ти цъфне на вратата направо е нулев. Но и нямам такива хора в обкръжението си.....

Тепърва ще ни се разминават на всички вижданията по въпросите с гушкането и отглеждането. Аз хем съм на мнение като Мацето - че гушкане трябва да има, хем някои неща са ми прекалени и тъй като ми е за пръв път, нямам идея как ще реагират останалите, кой къде ще тръгне да целува бебето и аз дали ще трябва да правя забележки...

pokita - страхотни новини!!! Браво!

# 629
 swampi супер, като порасне детенце ще я мачка  Laughing И да я покажеш някой път на снимка, че ми стана интересно

Общи условия

Активация на акаунт