През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 827
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, добро утро   bouquet аз пак да питам - има ли някой инфо, дали ако извикам фирма за почистване да изпере матрака и несвалящите се части на количката и столчето за кола ще има негативен ефект. Питам, защото все пак тези препарати сигурно са по-агресивни.

Здравейте отново (да се намуша отново в темичката ви Simple Smile ) Гледам, че коментирате прането на колички и матрачета. Една приятелка на скоро роди и беше с количка втора употреба, на която не и се сваляха повечето части. Та умувахме с нея и я занесохме на автомивка срещу някаква скромна цена. За ден два изсъхна и стана като нова. (носихме си бебешки перилен препарат)

# 631
Vaseto29 благодаря  за съвета. Те ми предложиха някакъв вариант, но той не съдържа  антибиотика,който има в Т-на.

# 632
  • Под кленовите дървета
Жасминче много те харесвам, повечето ти мнения съвпадат с моите виждания, но тук малко си крайна. Според мен естествено, права си сигурно за себе си, и аз за мен си. И майка ми и свекървата ми са интелегентни жени и много добре знаят как да се отнасят около новородено, няма да тръгнат да го слюнчат естествено.

Те твоите явно са свестни Simple Smile След определен период и да искаш, няма стерилна среда. Ники е изял 1 кило пясък по площадките Laughing Но има някои мноого...несъобразителни хора, повярвай ми.

# 633
Щастливки сте вие с такива тактични хора около вас. Сериозно говоря  Mr. Green. Свекърите ми определено не са от хората, които ще се сетят, особено свекър ми  #2gunfire. Голям зор ще видя с това. А и пушат, което за мен е  Sick.
РaKris, да такъв е дезинфектантът, не се отмива, но си мисля, че като видят, че и аз си дезинфекцирам ръцете, няма да се обидят. За калцуните точно за лекари и не толкова близки хора имам предвид. Не мога да им кажа - събуйте се, всеки си знае - на някой може да му миришат краката например  Mr. Green, друг да са му скъсани чорапите  Joy.
Не искам да изпадам в крайности и преди лекциите даже не се бях замисляла, но след като толкова много доктори и акушерки ми го набиха в главата, все си мисля, че може да има нещо вярно. Пак подчертавам, че става въпрос за първите дни.

# 634
Браво Покита, чудесни новини Grinning

Swampi, много яко Joy може ли да ни я пуснеш на снимка  bouquet

До мамите от Пловдив, нужда от съвет.

Скрит текст:
Имам супер чувствителна кожа и се замисля за кола маска преди секциото, не съм й привърженик ама в случая....Моля да ми препоръчате козметичка, която да е по внимателна Praynig и да си върши работата качествено...Благодаря  bouquet, може и на ЛС

# 635
  • София
А за съобразителността, да ви кажа друга случка. На лекция за бременни една майка си води по-голямото дете, което ми кашля и подсмърча във врата. Има хора и хора.  Peace
Monicaa лекциите за бременни са публични мероприятия и в по-голямата си част се провеждат в молове или в аули в болници. Не мисля, че на такива места едно кашлящо дете е проблем, тъй като там влизат и излизат хиляди хора всеки ден. Все едно да кажеш, болни да не се качват в метрото или в рейса.
Маце, твойте близки могат да са съобразителни, но представи си някой братовчед на мъжа ти, който цял ден е работил в склад например, после се е возил в метрото и 88 за да стигне до Вас, влиза и от вратата без да се събуе влиза при бебето и почва да го гушка и целува. Много ли ще ти е кеф? Питам от личен опит имам подобен случай в практиката Simple Smile
Pokita чудесна новина. В youtube има клипчета, можеш да потърсиш.

# 636
ek_velika, аз не бих си завела болното дете в зала с 20-30 бременни. Затова казах, има и хора, и хора. Въпрос на разбиране е! Аз нищо не казвам, дадох го като пример за несъобразителни хора.  Peace

# 637
  • София
Да разчупя темата за несъобразителността -
Скрит текст:
имам една позната, която вече трети път ме пита "страх ли те е от раждането". Аз всеки път и отговарям с "не" и тя още по-изумена ми казва "ама как така" и аз започвам да к обяснявам, че няма от какво да ме е страх - това е най-естественото нещо за една жена, а и ако ме е било страх - няма да го направя. Но то никой като прави бебе не мисли дали ще го е страх после от раждането, знам ли:) И следва "ама то сигурно ще боли", на което отвръщам с "може да боли, може и нищо да не усетя. Можеда е 1 час, може и 10". И така;) Ама тя е супер паника и се надявам с моя непукизъм да й се отразя добре, понеже и те ще бебеправят скоро:)

Някой писа за македонското кремче, че не го намира. Идея от къде можем да го намерим? И аз минах през две аптеки и не го бяха чували....

# 638
  • София
Аз съм ЗА калцуните, ако идват повече хора / погача например/, предпочитам да си обуят калцуни, отколкото целия коридор да ми стане в кал и да е пълно с обувки  Peace  А и верно на доста хора им миришат краката  Sick  Няма да ми е приятно да си разкарват потните крака навсякъде  Sick   Laughing

Момичета, тия киселини почнаха и през деня, досега бяха само като легна.. И да кажа, че май от всичко излизат. Преди малко ядох вкусни, сладки ягоди и пак имам киселини.. Но пък преди час и нещо пих малко нат сок, може и от него да е..
П.С. Сори, че споменах за ягодите, ако на някой му се дояде  Blush

# 639
  • Sofia
И аз съм съгласна с Мацето, не виждам нищо лошо в това най-близките ви роднини, говорим за семейството - родителите ви, братя и сестри, да се радват на вашите деца, да ги гушнат, да ги милват. Радвам се, че около себе си имам разумни и съобразителни хора. Нямам намерение и да дебна всеки дали е с чехли и по колко пъти си мие ръцете. Родителите ми са пушачи и на мен не ми е приятно, но много добре знаят, че идват ли да видят бебето живот и здраве - никакви цигари  Naughty Просто съм потресена, че има чак такива крайни случай на несъобразителност и разбирам тези от вас, които искат да се презастраховат.

А иначе и ние сме долу с чип, Рози Joy Шегата настрана, ама освен нашите и по-близки приятели нямаме намерение да каним други хора да виждат бебето в началото. Все пак и аз ще имам нужда от почивка.

Pepit0, това е много неприятно и аз се дразня. Ми като знаеш, че си болен/болна, стой си вкъщи. Онзи ден моят приятел ми се оплаква как шефът кашля и киха и няколко пъти го е направил, докато е до него без да се съобрази...

Pokita, браво за добрите новини.

Swampi, дай насам да я видим тази катеричка  Laughing

# 640
Македонското кремче го купих от Вис Виталис на Симеоновско, сигурно го има и на други места. Отделно от това в аптеката на Шейново също го има.

А като говорим за несъобразителни хора, сутринта влизам в една пекарна да купя сладки, а продавачката се изкиха върху тавата без да си сложи ръка...ами тръгнах си, казах че не искам сладки с вируси, а тя ми обяснява, че било алергична хрема, а кихала от брашното... Sick #2gunfire

# 641
На павловича мас ли казвате, македонско кремче? Има го в Хиполенд 3 различни опаковки ми се видяха.

# 642
  • София
македонския крем го има и в едни розови кутийки казва се Детска витаминска мас

http://www.bambino.bg/galafarm-krem-vitaminska-mas-50ml-p-2862.html

жълта кутийка е павличева мас, по скъпи са, едно и също е Simple Smile

# 643
Добър вечер, момичета! Снощи малката вдигна t, и днес цял ден се суетим около нея. Лекарят ни, и хомеопатката се бяха стегнали да почиват па случай 3 март, и трябвяше да отидем при педиатърката. Тя веднага изписала атибиотик, и пак се заядждала с мъжа ми и му правила намеци. Пуснахме на своя глава кръвна картина - перфектна! Сега сме още по-объркани. Вярвам й, че е чула хрипове, но при полжение, че с-реактивен протеин е в норма, как да дам антибиотик? А и предния път го обърка! Оплаках се, всеки съвет от вас е добре дошъл!

# 644
Привет! Включвам се и ще мрънкам  hahaha
 Днес бях за 45 дневния. Док го нямаше на работа, но им бил звъннал да даде инструкции какво да правят. Забравиха половината изследвания и след час ме викнаха обратно за кръв и урина. Не бях яла все още и успяха да вземат кръв само защото онези кретени от здравната каса ме мотаха 20 мин,за да им дам копие от болничния(+ 6 етажа тесни стълби). И когато има казах,че за последен път ме разкарват за копие от болничния 30 км и че с новородено аз няма да идвам 30 км вместо да го изпратя електронно или да го дам в клона с нашия град, те ми се зазъбиха.  #Cussing out
 Не можахме да се разберем за вид на раждане, анестезия, дата и т .н. и ще съм в неведение поне до 4ти.Не е краят на света, но се бях настроила за яснота.  Cry
 Бях споменала за проблем с НОИ. Болничният ми в сайта им до днес излизаше като ПРОдължение и затова го върнаха. Днес обаче изненадващо са го поправили и излиза нормално-при мен и в болницата листът е изряден(това след 3 дни мрънкане). Да, ама... статусът е, че е с грешка. Пак звънене, те там си ме прехвърлят от отдел на отдел и накрая подадох жалба. Не знаели има ли проблем на този етап. Имало софтуерна грешка, която отстранили,но зависело на кой етап от обработката на болничния са ме поправили. НЕ знаели кой можел да ми каже какво трябва да се прави ..... #Crazy #Crazy #Crazy
 Никога не съм смятала, че някой е длъжен да ме пусне на опашка,защото съм с корем,но днес ме прередиха на няколко... Аз не обичам да стоя близо и да си обменяме миризми с тия отпред(вбесявам се и когато янкой ми се лепне зад гърба) и тия кво ли си викат: "Тая сигурно не е за опашката или не бърза" Много нагли хора има. И много невъзпитани.
 Олекна ми...извинявам се за надуването на глави. Simple Smile  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 23:18 от kalitarka

Общи условия

Активация на акаунт