Отговори
# 285
  • по пътя
За пишлетата , без да влизам в конфликт, преди време бях пуснала една статия, че нищо не се забелва.Това  е насилие над детето и не се прави в цивилизованите страни.Остаряло е, който иска да го прави, просто информирам. Има тема и тук във форума подробна, ама явно някои лекари и до сега упорстват с това.
Ето я и темата, а вече всеки да решава:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=594027.0

Ето и още една статия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

Иначе аз чета сега на Маги Пашова книгата,не давам каша, пюрето плодовото е сутрин. Притесняват ме тези сладки картофи, онзи ден ги гледам в Кауфланд, ами те са американски, а съм скептична към такива стоки? Трябва да търся био.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 08:25 от Lunno momi4e

# 286
  • Точно където трябва
Иначе аз чета сега на Маги Пашова книгата,не давам каша, пюрето плодовото е сутрин. Притесняват ме тези сладки картофи, онзи ден ги гледам в Кауфланд, ами те са американски, а съм скептична към такива стоки? Трябва да търся био.
И аз ги загледах, но се спрях точно щото са американски.
Мадамата не ще пюре. Вчера само поомазахме с пащърнак/ а беше тооолкова вкусно/ и следобед малко насила хапна ябълка. На пюре. Иначе, като подам плода, така настървено настъргва със венци. Може ли да е от зъби? Че вече наистина по-различно и изглежда венеца и май скоро ще излизат.
И цяла нощ се въртя и не се укротява по  2часа. Егати неспането! От няколко дни си пипа много ушенцето. Някъде май четох, че и това е от зъби. То откакто спряха коликите за всичко вече обвиняваме зъбите.
Нещо напоследък не мога да я разбера какво прави. Гледам я дъъълго и внимателно и не се премества. За секунда да се обърна, и като я погледна пак си е променила позата. Твърдо излиза от килимчето за игра, онзи ден дърпаше дръжката на едно чекмедже. Скоро няма да плаче като се врътна да излизам, а ще тръгва след мен.  Crazy

# 287
  • София
И при нас е "егати неспането"...  #Cussing out Ходя като ранен гълъб. Предполагам е от коремчето. Тя явно госпоицата ще има чувствителен корем. Преди не спяхме заради прекаляването ми с шоколада. Вече не ям шоколад, спяхме до момента на захранването. Ама пък не пръцка нощем, както преди. Но се върти, събужда се и примрънква. Трябва да я взема да я кърмя, иначе не заспива. И така много пъти. Уф...  #2gunfire Накрая финишираме в 5 ч. или 5,30 и това е. След това заспива в 8 и спи към един час. Чудя се какво да предприема.
И вода не иска да пие. Уж запека би трябвало да се регулира с приема на течности. Също така почти не суче денем откакто се захранихме. Суче си пълноценно нощем, сутрин и вечер. На останалите хранения цоква и това е. А аз не слагам в пюрето мляко и това ме притеснява, защото не знам дали млякото й е достатъчно при това положение...  newsm78

За столчетата за кола ме хвърлихте в чуденка... На предна седалка до кога можеше да се возят, че съм забравила? Аз ако я сложа с гръб към движението на задната седалка и шофирам тя ще опищи света. Тя и без това приревава на всяко спиране, хем е до мен на предната.

# 288
  • София
Абе и аз знаех, че не се пипат пишлетата, но сега съм много доволна, че е забелен без никакви проблеми и болка. Надявам се, че няма как да залепне пак, а и аз всяка вечер заголвам главичката и почиствам. Какво да кажа.....може би и ако не го бяхме пипали пак щеше да се забели от само себе си ама не се знае......моя ММ си е бил голям, като са го водили на хирург и после си е топкал пишето в разтвор с калиев перманганат....еми колкото и да го поготвяш не е приятно според мен.....не ми допада това което попрочетох в темите (не съм се задълбочавала), че уж естествено да се случат нещата, а накрая масово до хирург стигат....еми предпочитам сега да забели от колкото после хирург да оправя нещата.....

в никакъв случай не влизам в спор, а напротив, просто разсъждавам, защото ако моята лекарка не беше го забелила и аз щях да съм като вас. И като коментирахме цивилизованите държави и че там не пипат....дали не забравяте, че в доста от тях вече се обрязва.....което си е баш яко пипане Simple Smile

Така вчера въведох елда Simple Smile към ориза сложих...днес повечко ще сложа спрямо ориза.....купих вчера и рапично олио и добавих.....реших, че няма нужда да въвеждам, като нова храна предвид, че масово е в готовите пюрета. Мисля, че заради него след половин един час се изака..не че сме имали проблеми с това, но не очаквах по него време и беше не толкова пластелинчесто, а по-мекичко Simple Smile леле какво описание пак правя.....тази сутрин също беше по-мекичко....просто вчера погледнах инстантните каши и пишеше, че може да им се добави и затова реших, че и на моите домашно приготвени пюрета и каши ще им е ОК да добавям Simple Smile

# 289
Въпроса за пишока го повдигнах отново защото навсякъде пише да се подръпва малко - толкова колкото позволява и да се почиства. Това не било забелване, а само почистване. Е, аз не мога да дръпна нищо. Не само, че не оголвам нищо, а само някак леко опъвам кожата, ами и тя даже като че се затваря май. Струв ми се че няма никакъв смисъл от интервенцията. То аз няма какво да почистя, не се стига до момент, в  който нещо да се подаде през дупчицата. Както й да е. Оставям го така и само ще гледам да не се слепи съвсем за сега. Да си го дърпа сам Simple Smile Иначе напоследък като го съблека и веднага си сграбчва целия пакет и така си стои стиснал го Simple Smile
Фиона аз споменах уолкъра. Ние имаме на Чико
Скрит текст:
Дъщеря ми много си играеше с него, не се сгъва. Свети и свири, когато топчетата се спускат по улеите. Иначе за бутане не е ползван много Simple Smile Спомням си, че го взех за 20 лв от продавалника. Беше ползвано малко и само вътре и нямаше и дразкотина по него. Само сменихме батериите. Ново беше 75лв. или 85лв. Вече е доста амортизирно, че бая е разхождано по парковете, даже и племенничката го разхождаше по двора, но още става и ще си го ползваме.
Да се похваля и аз за (не)спането. Тая вечер се буди първо в някоколко си часа (нмямах часовник под ръка да погледна, после в 2.30, 3.30, 3.55 като тук обилно наакан и заспа отново към 4.30. Окончателното ставане беше  в 7.30) Не е нервен, не плаче, но се буди. Ще обвиня зъбите Simple Smile
Да ви опиша находката в устата му, пък вие кажете как ви се струва. Подути са му два горе и един долу.Като този долу всъщност е втория в дясно. Негово дясно. На дъщеря ми първо се показа втори горен, та ми се струва в реда на нещата и тук да пукне някое второ. Та напипва, а и виждм на мястото на зъбчето като празна торбичка на мехурче. Това как ви се струва? Не белее, не боде. Зъб се не подава, но е точно като някаква кожичка отгоре.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 10:37 от ymemansi

# 290
Аз в устата виждам долу в средата две неща, леко подути, точно като все едно има зъби отдолу. Леееко беличко в средата, иначе цялото е повдигнато някак си  newsm78. Според майка ми моите първи са излезнали на 8 месеца, така че ще ги чакам още няколко седмици.
Искам да благодаря сега на Пипи   bouquet за идеята с акането над тоалетната. От една седмица го практикуваме, само като го чуя да се напъва свалям памперса и го държа над гърнето, за 10 секунди сме готови, без напъни и трудности  Joy. Май е време да търся детско гърне  newsm78, дано и там има същия ефект.
А навън става все по-грозно, вече си мислех, че зимата свърши, а то като гледам какво става, все едно сега идва  #Crazy. Няма да се излиза днес, май ще си пием заедно кафето тука  lalalala

# 291
На мен пък ми е едно уютно и приятно като гледам снега навън. Много обичам да вали на големи парцали. То е ясно, че няма да има раазходки, но през прозореца, с чаша чай ми е много красиво. Ние сме на висок етаж и аз виждам само покриви, то грозотата на улиците остава за като изляза. Simple Smile
Уж сега трябваше да обядва моя човек, обаче докато си приказваме с баща му той взе да нервничи и аз машинално люш-люш, поглеждам го той отнесъл плувката Simple Smile  Безпорядния ни режим от вечерта продължава Simple Smile

# 292
  • Пловдив/София
Искам да благодаря сега на Пипи   bouquet за идеята с акането над тоалетната. От една седмица го практикуваме, само като го чуя да се напъва свалям памперса и го държа над гърнето, за 10 секунди сме готови, без напъни и трудности  Joy. Май е време да търся детско гърне  newsm78, дано и там има същия ефект.

Хихи, мерси, радвам се, че съм помогнала. Днес ми е толкова потиснато, че и нещо такова дребно върши работа да ме освежи  Grinning Някак съм в някакво примирение вече. Спрях да търся причини за това или онова, за постоянното мрънкане, за неспането. Стискам зъби и чакам уж да порасне. И тайничко завиждам на хората с бебета по учебник, които се будят гукайки (а не с рев), играят си в кошарите (а не оревават света, ако ги оставиш там за 1 мин да идеш до тоалетна), спят нощем, денем под режим, ядат точни количества...Как пък едно нещо няма да е ок при нас. Откриха ни и проблем при нефролога- двоен бъбрек. Още от бременността имаше подозрение. Четох някакви ужасии за постоянни инфекции, опрации и направо...а се радвах доскоро, че поне ми е здраво детето, сега и това не мога да кажа с леко сърце.

А, има едно нещо,което му признавам на Бебс- досега май не е изпитвал страх към нищо. На всякакви места му е интересно, колкото по-нови и шумни, по-добре. И се усмихва все така на непознати, уж трябвало да стане срамежлив към шести месец. Добавям тези редове, за да не мине постът ми изцяло към мрънкащите  Laughing

# 293
Пипи, двойният бъбрек не е толкова страшно нещо. Първоначално е голям шок, но като свикнеш с мисълта ще го разбереш. Аз съм го писала, но като не ти дойде го главата може да не обърнеш внимание. Дъщеря ми беше с вероятност за двойни бъбреци. Даже бяха сигурни, че е с такива. Изчетох всичко и дори се бях свързала с някакъв австрийски лекар, който ми отговори (но не знам къде ми е мейла сега) и ми каза да не се притеснявам, че много хора живечт съвсем нормално с такива бъбреци. АГ-то ми каза, че на майка му са й го открили на дърти години при стандартна бъбречна криза, а цял живот не е имала никакъв проблем. После и педиатъра ми каза, че той или някойнегов познат (мина време и не помня вече) е с такова нещо. Всичко е наред.  На дъщеря ми бъбреците след като се роди се оказаха двойно по-големи, но все пак единични. В тях обаче има по едно стълбче, което не е аномалия а сред допустимите различия на все пак нормални бъбреци. Но, преди това се бях филмирала яко, и то докато ми беше още в корема. Когато родих бях в ужасен страх какво ще се случи и дали е добре. Всяка година я водим на нефролог и за сега всичко е наред. Хигиена, профилактика и винаги ще си имаш едно на ум. Това е.
Аз всъщност май бях изчела повече успокоителни статии и коментари отколкото притеснителни  newsm78

# 294
ymemansi, благодаря за мнението за уокъра! То, ако няма подходящи сгъваеми и аз ще взимам цели. Но ми се искаше да мога да ги сгъна и да ги пъхна в кошницата на количката, нали ми трябват 2 броя  Crazy

За пишките-
Скрит текст:
и аз също в началото смятах нищо да не пипам. И уж на теория се бях подготвила. Имам пък позната, която е с две момчета. СЛед прибиране от болницата директно заголва до края и поддържа всяка вечер стриктна хигиена.  От всичко, което изчетох стигам до извода, че все пак си има риск от повторно затваряне на ципата дори и след напълно заголване. Затова трябва постоянство. Другите проблеми идваха(от четените споделени истории от майки, както и някои чути от близки и познати) от възпаления при незабелени изобщо пишлета, като майките твърдят, че децата спазват стриктна хигиена. Има една възраст след която не бих си позволила да се занимавам с пакетите на синовете ми, та ще трябва да разчитам на тяхната добра вола и на навиците, които съм създала до този момент. И да уточня още нещо, има различни пишки все пак. Някои са податливи към забелване съвсем лесно и почти нямат ципа и те съответно по естествен начин ще се случат нещата незабележимо. При други нещата са по-сложни. И като виждам, че при момчетата нещата не стават толкова лесно предпочитам да придърпвам леко всяка вечер и някак да подготвя нещата да се случат по-лесно. Преди не бях запозната изобщо с обрязването, но от това, което четох всъщност това си е много по-сериозна травма в далечен план, отколкото рязкото забелване на пишлето в първите месеци. Та това е много деликатна тема и в никой случай не бива да се прави нещо, само защото така трябва. Родителите трябва да направят сами своя избор за това как да отгледат детето в тон с техните възгледи. Не смятам, че е насилие над детето, стига да не се стига до драматични сцени, че и това четох!  ooooh! Същото ми е като избор както дали да направя детето вегетарианец, дали да го пусна на ясла от 1 година и т.н. Все решения, които определят съзнанието на детето по един или друг начин.

Поздравления за пълзящото дете на Астинед и за акащите над тоалетната деца на Пипи и г-жа Петрова!

Пипи, надявам се цялото притеснение за бебо да е само в главата ти и да не произлезе нищо сериозно от тази диагноза! (Нали занеш онзи мъжки лаф- по-добре да му се е случило онова, от което се притеснява жена му, отколкото онова от което се притеснява майка му! Та децата винаги ще си ги мислим и филмите в главите ни ще ставатт все по-страшни, няма как просто, такива сме майките! )

И нещо, което се сетих онзи ден. След има-няма 2-3 месеца ще имаме първите рожденици в темата!

Момчетата също имат безпоряден режим от вчера, през нощта се събудиха едновременно и после цяла нощ и до обяд е хаос. Пиша този пост по малко от сутринта.

Забелязвам, че понякога започват да мрънкат и след като аз им сменя позите, примерно да ги завъртя от корем по гръб, спират и се заиграват. Та си мисля, че понякога просто им е гадно и не знаят все още, че ако променят нещо ще се почустват по-добре. Това е същото както и при мрънкането преди заспиване. Мрънкат, защото им е некомфортно и не осъзнават все още, че като заспят всичко ще се оправи.

За зъбите- както описвате, подути, напипвам буквално твърдия зъб под венеца, чесане, лигавене и всичко останало го имат вече не-помня-от-кога. И още не са се подали зъби. Сякаш бързо стигна положението до това да напипвам зъбите съвсем, но минаха в застой и сега си останаха в това положение. И при двамата се подават горните два, като единия е по-изпъкнал от другия. На щерката пак горните и избиха първи, после първи тях смени. И аз съм мила с гумен напръстник с релеф и някаква бебешка паста. На тях сега ще им е приятно. После може да чешете и венеца с нея, като избиват другите зъби.

Перчемите на момчетата започнаха да им влизат в очите вече. А пък при мен на мясотот на опадалата коса ми се подава нова и веднага след като си изсуша косата и се погледна отблизо в огледалото сякаш имам пухкава топка по цялата глава при корените. Донякъде ме устройва, защото подобрява обемчИто на косицата ми.  Laughing

# 295
  • по пътя
 ymemansi, много се разсмях и моят юнак като го съблека и се стиска за пакета, чудя се не го ли боли, ама Simple Smile  нашето педи не ме кара нищо да забелвам, така че и аз засега нищо не пипам. Такава лудница е с тия неща, както и с храненето, сто теории-направо да те заболи главата.Аз като започна да чета и направо се потискам и спирам, направо ни побъркват.

# 296
И за възпитанието като цяло пак е така. 100 теории и всяка претендира да е по-по-най правилна. За съжаление разбираме дали сме се справили като родители чак когато вече е късно за корекции.
И винаги си припомням шегата от един комедиен сериал-не си добър родител, ако детето ти поне веднъж не ти каже, че те мрази. Когато се роди дъщеря ми осъзнах много от нещата, които са направили родителите ми за мен.

# 297
Фиона благодаря за поздравленията за акането над тоалетна, но аз го приемам не като постижение, а по-скоро като решение на проблема  Grinning. Но от друга страна пък  newsm78 май наистина порастнаха децата.
Днес реших да направя експеримент - пуснах щорите като слагах малкия за сутрешната дрямка - вместо 30 мин., час и трийсет  Shocked. Може да е случайно, но сега легнах с него за следобеден сън и пак ги пуснах  Joy
А от три дни обедното пюре е кошмар - само като го види и почва да бръмчи, цялата стая, стола и той, са в точки. И аз също. А на плодовото пюре даже устата му не се цапа - яде го безотпадно  hahaha. Днес дадох грах за първи път, добре стана, пасира се хубаво.
Мисля да дам тези дни и авокадо, че не съм давала скоро нов плод, а още не са дошли пюретата от мама. Само едно ме притеснява в тях - имат малко захар. Но майка ми каза, че без захар не стават - надували се капачките. Как тогава на Гербер например има без захар  newsm78. Започвам да се съмнявам...
И накрая да го похваля моя мъник - ама много говори бе  Party. По цял ден мама, баба, тата и други странни думи. Мнооого е яко  Heart Eyes

# 298
  • Точно където трябва
Един бърз въпрос, може ли да потече носа от никнене на зъби? Вече втори път я хващам еднократно за деня. Просто водичка.

# 299
Един бърз въпрос, може ли да потече носа от никнене на зъби? Вече втори път я хващам еднократно за деня. Просто водичка.
Едно бързо ДА Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт