Отговори
# 375
Coming to life, моето педи даде един добър съвет  и аз се чувствам длъжна да го споделя  Laughing при нас крема за под пелени не подейства  и тч ни каза за витамерфен-а.много съм доволна   Peace
ПС: Аз пак да попитам - всеки ден ли давате каша?

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 18:58 от Espresso

# 376
  • по пътя
Замислям се и аз за проходилка. newsm78 Ще пробвам да му дам банан, че нещо пюрето не го хареса, не знам. Утре ще му приготвя и сладък картоф на пара с кокосово масло малко, дано го хареса.

# 377
  • София
Ижинка бананите не само в БГ ги пръскат, за да узреят. Но и не винаги ги пръскат. Те винаги пристигат зелени....
Тези ябълки чудеса правят - и плодове зреят с тях, и меденките омекват Crazy То, ако бананите узряват в досег с ябълки, нямам проблем. А ти на кои марки купуваш - никога не съм обръщала внимание дали бананите имат марка, а може би трябва.
Espresso, давах каша всеки ден до миналата седмица - тогава често бяхме навън следобед и ми е голяма мъка там да го храня с каша, че се омазва, затова и спрях да му давам всеки ден. И се оказа, че не е драма - вече му давам през ден-два, тъкмо и няма да пълнее много Wink

# 378
Благодаря,ижинка!  Wink А в дните без каша даваш ли плодово и по колко?

# 379
Аз давам каша с плод всеки ден, като само в неделя ако баща ми го взима не давам, защото надали ще се справят с яденето Simple Smile правя му 100 гр каша и 50 гр плод.

Добре, че се похвалих за неподвижността. Диването магически измина за броени минутки повече от метър разстояние в противоположна на посоката, в която беше оставен, докато му миех бутилките. Добре, че бутна една играчка на земята и отидох да проверя, защото нямаше как да я бутне от мястото, на което беше! Тъкмо се беше нагласил в позиция за избягване на възглавницата-барикада в посока пода Simple Smile)

# 380
  • София
Имаме си проходилка (№2 й вика "крокодилка") - от втората минута се задвижи първо назад, после и настрани и много се кефи, но по малко стои.
Хаха, единият ни батко ме питаше дали ще купуваме на Миа крокодилка. Така съм се смяла. Обясних му как се казва и защо се казва така, но скоро пак ме зашлеви с подобен въпрос, явно така си му звучи на детето...  Joy

# 381
Ижинка - Доле предпочитам  Sunglasses. Да, и бананите имат марка  Joy

# 382
Ябълките изпускат зреещ газ. Май и доматите също или пък беше някой друг плод  Wink
Аз съм станала от 6.00 тази сутрин и съм се разшетала, ама диваненцето дава газ от шезлонга вече и трябва да се позанимавам малко с него.
Изядохме си запасите от приготвена храна. Днес ще се готви - тиква, моркови и пащърнак.
После ако ми остане време ще кача някоя и друга снимчица в албума. Приканям и вас Simple Smile да ви видим крокодилките Simple Smile

# 383
  • София
Добро утро!
Ето за узряването на откъснатите вече плодове: http://www.edna.bg/vkusno/tehniki/kak-da-douzreiat-otkysnatite-p … elenchuci-4633283. Знаех за киви и ябълка, но не знаех, че и при другите действа. А се чудя защо бананите вкъщи узряват много бързо, мислех че е от климатика, а то вероятно е заради ябълките, до които ги слагам.

# 384
  • София
Изядохме си запасите от приготвена храна. Днес ще се готви - тиква, моркови и пащърнак.
И нашето меню днес е същото.   chef

# 385
Здравейте! Чета ви редовно,но не остава време за писане.
Искам да ви поздравя по случай отминалия празник и да ви пожелая да бъдете много щастливи!
Иначе моята малка маймуна напоследък спи ужасно зле- между 01:00 и 03:00 часа не спира да се върти в леглото, да примрънква  я за биберон, я за вода, а и за храна се случва. Имах съмнения, че е от ябълката и крушата, който давам, но и след като ги спрях среднощната ни одисея продължава. Може и от зъбките да е, че очаквам тези дни съвсем да се покаже единия от вторите горни резци, а другия белее вече под венеца. Както и да е, ще продължавам да търся причината за неспането, а ако имате или сте имали такива проблеми, моля дайте някакви насоки.
Mrs, Petrova - освен, че Доле, са най-известната марка банани, са и най-сладките, та според мен това ги прави и най-подходящи за бебоците на този етап, според мен:)
По препоръка на педи от две седмици давам по четвърт жълтък два пъти седмично- е моето дете явно е от яшните- помръщи се, помръщи се на всеки нов вкус, пък вземе, че си го хапне Shocked Grinning. И да я похваля- определено забелязвам, че вече е свикнала да се храни с лъжичка и с такова удоволствие отваря устичка и храненето е далеч по-лесно.
А,и за кашите- и аз давам всеки ден каша- добавям различен плод за разнообразие, но до кога ще предлагаме каша за следобедна закуска? Вероятно като въведа и други каши ще постигна някакво разнообразие, но въпроса ми е какво друго мога да предлагам по-нататък?
За подсичането на гънките, аз ползвам само Судокрем и като видя зачервяване винаги мацвам.

# 386
  • Пловдив/София
Аз май съм най-смелата (или безотговорна) майка тук- слагам си Бебс на земята на една много тънка настилка. Оградата я махнах и сега пълзи извън килимчето директно по ламината- ами оставям си го, не е чак толкова студено според мен. А и някак си много му харесва да е на твърдо, на пъзела не се кефи толкова да пълзи. Вярно, че удря главата понякога, ама и с това претръпнахме...И вече го оставям да мачка кучето и да се гледат отблизо, като омагьосан е- зазяпва го и му се хили и знам, че имам поне 5 мин спокойствие Simple Smile) Има косми по някои играчки, макар и да пускам почти всеки ден прахосмук + един ден седмично основно почистване. Ама трябва да е свикнал вече с космите, от малък живее с животно. Като се стопли навън мисля да го пускам да пълзи и по площадките- четох, че било много полезно за опознаване на света и не бивало майките постоянно да треперят от миркоби. Пълзенето ни се удава само назад, но пък е много дОбър вече. Напред вдига дупе, ама не успява да се мръдне нещо. Вчера ММ каза, че бил паднал от дивана, но не се ударил, като свличане било..но си поревал. Малко тъпо ми стана, аз по цял ден го гледам и не е падал, а при ММ за 1 час. С което изобщо не го обвинявам, по-скоро ми е едно такова гузно, че съм изпуснала първото падане, защото ми е ясно, че не може без нито едно.

И от банановата каша май пак е запечен, не знамкакво да давам вече, не може само разхлабващи, от месец се захранваме и сме само на разхлабващи по няколко лъжички. Така никога няма да се захраним истински. Но пък му беше вкусна. Втора нощ се буди през 20-30 минути първите 3 часа, после през около 2 ч, денят, в който ми направи пауза от 5-6 часа ви каня всички да ви черпя по кафе/биричка край някой парк Simple Smile))

# 387
А пък аз прекарах половината нощ в тоалетната, с повръщане и с другото  Close. Не знам вирус ли е или от храна, но дано опазя малчо  Praynig. Сега ми се спи, две не виждам...
Прочетох статията за бананите, разбрах това, което видях на живо и не вярвах  newsm78
И аз се чудех след кашите какво ще даваме. Направо филии с лютеница  hahaha
После и аз ще сложа снимки - е не с крокодилка, но все пак  Joy

# 388
Забравих да кажа, че крокодилка е новата ми любима дума Simple Smile жалко, че нямаме, та да си я ползвам по-често.
Аз качих няколко снимки  с кака и без кака и без чорап Simple Smile

# 389
Ехооо здравейтее!

Ние проходилка нямаме все още и ядем каши всеки ден- та това е любимата храна  Mr. Green какво да я направя малката калпазанка. Много взе да реве напоследък, а принципно е кротка много, явно зъбки може да се обаждат, гледам в устата никой няма, нито признаци, нищичко.  Thinking

И аз много го мисля това с пълзенето и щъкането по земята-  с плочки сме и ме е страх от всичко. Скоро и ние ще си вземем пъзел за земята, обаче като знам как ще стои на него.... иначе се премята по цялата дължина на спалнята, в кошарата, откакто откри обръщането е много интересно  Mr. Green Joy

Общи условия

Активация на акаунт