Отговори
# 645
Фиона аз не членувам в бебешки групички, напротив бутам си сама из квартала. Не вися и по градинките и пейките. Виждам се с няколко стари приятелки, някои с малко по-големи деца, други бременни, трети - и двете  hahaha. И накрая все за деца си говорим  newsm78.
А пазарските колички и аз ги клатя, и все се чудя защо са толкова неманеврени  Joy. И също и бебешката количка я клатя, когато бебето не е вътре  Joy
Мдааам, ще се оправим...

# 646
  • Точно където трябва
След 4 дни чудене има ли зъб, няма ли, мога официално да заявя, че има. Чак се разплаках от радост! Обаче сега вероятно ще излиза и друго. Бебка спи и изревава зверски. А утре сме на ваксина. Вече ги отлагаме безкрайно, но се чудя как да постъпя. Реално сега няма сополи и каквото и да е друго/ то не се знае до утре как ще е/. Ако пък отложим не е ясно кога ще излезне...Не знам какво да правя.
Някой беше писал, че е съхранил месо. Замразихте го на порции сурово или сварено? И колко големи порции?
ymemansi, бързо оздравяване!
Бебка не прави и "боц", но хич не съм се впрегнала. Иначе като е на 4 крака много често си вдига едната ръчичка, сякаш да се хване за нещо и да се изправи, но често няма за какво, пък и да има не се сеща какво да направи. Иначе се придвижва, не точно с пълзене, някак се влачи. И вече отваря чекмеджета. Изобщо двигателната активност не и е сила.
Аз да се похваля, че съм на 50% с великденското чистене. Стаичка по стаичка, само прозорците ще са ми зор, но ще се справя. Хваля се, щото къщата обичайно не ми е облизана, само подреждам и имитирам чистене. Simple Smile

# 647
Фиона аз не членувам в бебешки групички, напротив бутам си сама из квартала. Не вися и по градинките и пейките. Виждам се с няколко стари приятелки, някои с малко по-големи деца, други бременни, трети - и двете  hahaha. И накрая все за деца си говорим  newsm78.

О, спокойно, с времето неизбежно ще членуваш в бебешки групички - те още са ни малки калпазаните, обаче като проходят, нямаш избор Wink Щеш, не щеш, висиш по паркове и градинки - то и на мен ми беше отегчително, ама като няма кой да я свърши тая работа, висях, гонех малкия, приказвах с другите майки на обичайните теми и така - по 3-4 часа всеки ден Crazy

# 648
Именно защото знам, че е неизбежно за в бъдеще, гледам да го избягвам за сега  Laughing Поне малко да си спестя, че после ... Ще има само - кой к'во ял, к'во с.ал, и т.н. Ходя си самичка из квартала, чета си нещо на телефона, и си почивам активно  smile3532
Elliee - месото аз го замразих сварено, във формички за лед, по около 15 гр. едното ми се получиха.

# 649
  • София
Не ви разбирам....не искате да говорите все за акита, кой кво ял, пък пишете тук Simple Smile Нещо ми се губи логиката Simple Smile Аз се радвам да имам компания в парка и то с наборчета, така да се каже.....

Оххххх айде взех да се вкарвам във филм.....не бях обръщала внимание моя човек как се задъхва...не съм сигурна, че е задъхване, но като се ентусиазира, дори като радост е малко, като иска да ме изяде, но и като ще се разплаква или въобще като се пъне да се изправи, пълзи и т.н. Дори не се бях замисля и да му отдам някакво значение.....но майка ми естествено подметна в днешния ни разговор въпрос защо прави така това дете (нали активно го снимам и го гледат на клипчета, че сега все нови номера върши). И естествено викам да проверя аз тая работа и ми стана зле.......някави сърдечни проблеми, някакви чудесии......та сега не знам как ще си се побера в кожата до следващата консултация да питам лекарката или директно да го водя на кардиолог. ММ като се прибере и му го кажа ще ме изсели......и естествено ще каже, че е простотия и че нищо му няма на детето. Много ми се дразни за такива неща. Та и тук да питам, че и във ФБ групата питах, а и там можех нагледно да покажа за какво става дума от клипче което им пуснах вчера.....та вашите деца правят ли го.....малко наподобява кученце с изплезен език.....

Хем не съм от тея вкарващите се във филми ама пък понякога си мисля дали не неглижирам твърде много някой неща .....дори не ми беше хрумвало да го приема, като нещо ненормално до този момент...

# 650
Астинед, и на мен понякога ми се струва, че беба се задъхва, но предвид канските усилия, които полагат за всяко на пръв вид най-елементарно нещо, ми се струва нормално.
До сега ти се възхищавах, че не се филмираш, но и ти не удържа фронта Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 651
 Astined, и Ванеса се задъхва, но не мисля,  че е проблем.  Те наистина такива усилия полагат за всяко нещо, че ми се струва съвсем в реда на нещата.  Не се шашкай!

# 652
  • София
Ми май трябваше да си дам 30 минути преди да се Simple Smile вече взе да ми разминава......просто ще си отбележа да питам лекарката следващия път и ако може да го покажем точно най-добре.....

нали ви казвам хич и не бях обърнала внимание.....но майка ми е точно обратното на мен....най-филмиращия се човек.....не каза че е проблем, но някак посред шегички и закачки го вметна да попита, ЗАЩО ТАКА......

та сега постоянно го наблюдавам...според мен е от вълнение.....ето сега като му подавах шишето с вода пак така прави Simple Smile и маха с ръце....и с млякото го прави де Simple Smile там даже повече......даже вече взех да си мисля да не го споменавам на ММ.

# 653
Астинед според мен трябва да го споменеш на ТМ, за да те "свали на земята". Иначе пък ще ти е гузно, че не си му казала - поне при мен е така  Sunglasses
А иначе - за писането тук - ми хубаво ми е да си говоря за акита с вас, защото всички сме в еднакъв период. И мога да видя дадени неща дали са така при всички, или сме изключение. Абе друго си е за едни и същи акита да си говорим  Joy Joy Joy

# 654
elliee, браво за почистването! И моята е на 50%, ама онази половина, която не се забелязва на пръв поглед е подредена(шкафове и т.н.) . Прозорците и на мен са ми мъчни, защото са страшно много като бройка. Иначе самото миене не ме тормози. Аз мия с микрофибърна кърпа. Първо с гъба за миене на чинии измивам мръсотията, после с микрофибърната, много добре изстискана минавам финално. Сменям кърпата на 1-2 прозореца. Обикновено кърпата е напоена само с вода, но няколко пъти вече съм си разтваряла гланц за миялна в кофа с вода и топвам там, изстисквам добре и воала.

Astined, тук прекараното време е разпръснато през денонощието и не се усеща. Докато на живо разговорите са концентрирани в няколко часа и сатва досадно. Ама то реално в повечето случаи няма какво да говорим. Чат-пат имаме(майките) свободно време да четем, пътуваме и т.н. и всички други топици, освен чисто философските се изчерпват изключително бързо.

И една великденска идея-за мъниците ще боядисам пъдпъдъчи яйчица. Coming, ти какви яйца си дала на малката да си играе? Ние имаме едно дървено от моето детство. Другите са ми все стиропорени от вътре и не смея да ги давам. Трябва да извадя украсата. Ехее, помните ли миналата година имаше чуденки в темата дали да боядисваме яйца, защото сме бременни, а сега вече имаме по още 1-2 чифта бузки да намажем с червеното яйчице.  easter

# 655
  • София
И една великденска идея-за мъниците ще боядисам пъдпъдъчи яйчица. Coming, ти какви яйца си дала на малката да си играе? Ние имаме едно дървено от моето детство. Другите са ми все стиропорени от вътре и не смея да ги давам. Трябва да извадя украсата. Ехее, помните ли миналата година имаше чуденки в темата дали да боядисваме яйца, защото сме бременни, а сега вече имаме по още 1-2 чифта бузки да намажем с червеното яйчице.  easter

Дървенииии - чука с тях, ще счупи табличката, тренира за великден. Едното е от време оно, другото по-ново.

# 656
  • по пътя
Фиона, тоя номер с книгата и аз го правя, ама не винаги минава. Пък и едва ли малкия ще ме остави товя лято с книга да си седя Laughing
Шехина, дааа при маратон като твоя и аз бих заминала.
Мис Петрова, аз също не си падам по участие в бебешки групи, но какво да се прави, като трябва да си по няколко часа на площадките. Не съм от тези майки, които постоянно говорят за децата си.

# 657
  • Пловдив/София
ох, много ме е яд, чета ви и все искам да кажа на някого по нещо и все не смогвам и го докарвам максимум до един пост с въпроси на 2-3 дена. Ще се опитам поне по последните постове:

Лина, забравих да те поздравя и аз за цеденето, браво!  Аз не се цедя от януари и кърмата ми доста е намаляла, но бебо си суче на всяко хранене по малко, нощем повечко. Цедената кърма той напоследък не я приема и сега май ще изхвърлям...

Шехина, това с напрежението с мъжа и нуждата от почивка и всичко все едно аз съм го писала.

Иначе сме в кофти период с мъжа, караме го на автопилот. Той има много работа, става сутрин към 4-5, аз гледам да не го занимавам с бебо и също почти не спя, разминаваме се като призраци, нямаме време и сили да се видим. Ама такъв е перидоът, стискаме зъби да мине. Предстоят ни дай Боже и хубави неща идните месеци, а и Бебс е голямо слънчице.

фиона, аз ти се възхищавам постоянно как добре се оправяш с близнаци + кака. Нормално е да ти идва в повече понякога, даже според мен си много издържлива. Напълно разбирам за бебешките разговори, и на мен ми е странно да си говоря с непознати, само защото имат бебета. Винаги съм била против "мафията на майките"- групите майки с колички из квартала, които се надпреварват кой е по-по-най. Тук е някак си различно, има нещо общо де, но винаги можеш да замълчиш по темите или да не четеш, а на живо наистина се натрупва много. Но пък с приятелки с бебета ми е много гот да се разхождам (уви, само една е). И на среща с вас ще ми е по-различно, някак любопитно ми е да видя кой кой е, не е само заради бебетата.

И аз клатя пазарска количка Simple Smile) Иначе не ми е депресирано вече от около два месеца, леко потиснато може да ми стане от смотаното време, но дотам. Мисля, че си взех дажбата страдание и лошо настроение за години напред през последните месеци Simple Smile)

И за Виена, и за екскурзията на ваше място бих отишла. Човек съжалява само за нещата, които е пропуснал, много рядко за нещо, което е направил. Бебето ще си е все същото след няколко дни/2 седмици.

# 658
Пипи2013, и ние с мъжа ми сме на автопилот. И ако не ми се налага да оставам до по-късно нощем, направо ще комуникираме само на вайбър. Успяваме да споделим по нещо съществено и това е. Има серии от дни, в които децата почти не го виждат. Но, да те успокоя. Това си е наистина сравнително краткотраен период. Като порасне детенцето и може да се оправя само- да се облича, да си играе, да се мие, да си взима храна и т.н. тогава нещата се променят. Сигурно е различно в различните семейства, но да кажем след 4-5 годишна възраст на дъщеря ми съвсем започнах да разполагам с времето си. Най-кофти е периодът между 2рата и 3тата година.
О, забравих и допълвам: ама аз да ти кажа не се оправям особено добре. Просто гледам да изпълнявам нещата в зависимост от приоритета им.

# 659
  • Пловдив/София
Фиона, напротив, справяш се. Поне като слушам как момчетата са нахранени, весели, измисляш им игри, взимаш каката, имаш време и за нея, шофираш с всички и т.н., звучи си героично.

За порастването- да, май към 4та година стават осъзнати човечета. Дай Боже планирам второто бебе тогава, първото като е на около 4, да кажем между 3.5 и 4.5 годинки, че едва ли ще стане по разписание точно  на 4. Да ми се чуди човек след всичко как още имам ентусиазъм за второ, ама ей на, даже за трето не съм категорично против, но това вече зависи от много неща, финансови най-вече, а и дали ще смогна във времето

Недей така, краткотраен период било до 4-5 годинки, да ти имам оптимизмът, това е цял век  Rolling Eyes. Аз се надявам още от това лято да се оправят нещата, като започнем отново да пътуваме малко повече, ММ да си вземе отпуска и т.н.

Да се оплача, планът ми за отслабване е много назад заради гадното време. През март трябваше да стана 63 кг, а съм си още между 65 и 66, колкото бях и преди месец. Ама по план трябваше всеки мартенски ден 2 часа ходене, а успях само вчера, днес пак СНЯГ. Яденето ограничавам, ама нямам воля винаги, не съм свикнала на диети и като ми се прияде нещо не се сдържам. Затова разчитам на повечко движение и се дразня като не може...Всички казват, че не съм дебела, но аз се чувствам "пухкава" и особено на снимки не мога да се гледам, никога не е било така  да не се харесвам по снимки Sad

Пфу, и аз съм затъпяла, намирам си ужасни правописни грешки.

Общи условия

Активация на акаунт