Отговори
# 90
  • София
Знам, че е офф топик Simple Smile Но ще разказа за защитата.....
Скрит текст:
Мина много добре, макар че от предзащитата бях по-доволна....може би защото нямах ограничения във времето и презентацията ми беше близо 50мин и по-спокойно можех да обясня детайли - все пак това са три години работа. Имаше повече хора и дискусия с доста въпроси след това. Някак си по-добре успях да покажа какво съм направила и какво мога.
Сега редуцирах презентацията до 30 мин, като в действителност не съм променяла слайдовете и броя им, а дори добавих един нов, заради коментар в едната рецензия. Та общо взето препусках, което на места ми оплиташе езика доста, но пък тези който ме познават лично Simple Smile знаят, че аз имам дар слово Simple Smile и доста висок тон (шефката и на предзащитата и сега имала притеснение дали гласът ми няма да падне до края). Та председателя на комисията ме представи (тук имаше малко напечен момент т.к. лаптопа създаде проблем и един колега се опитваше да го вкара в ред, докато вече ме представяха и направо ми скъси живота и даже не чух представянето Simple Smile а знам, че е било хубаво т.к. председателката на журито ми е любимата професорка с която работя съвместно от 1-ви курс, а после правих дипломна при нея магистратурата и спокойно мога да кажа, че сме приятелки Simple Smile Не станах докторантка при нея само защото щеше да се пенсионира, но в последствие реши да удължи и и разрешиха де, което не беше сигурно и затова не се нае да ме поема. После си изпях презентацията и почнаха да четат рецензии и становища, като председателката се постара да ги накара да не ги четат дословно, а по накратко, че е много досадно 5 пъти да чуеш за какво се отнася дисертацията, колко страници е, колко литература е цитирана и т.н. Даже шефката, която по право е със становище в комисията не чете нищо, а просто каза някой много мили неща за мен. Така или иначе преди седмица рецензиите и становищата бяха публикувани официално и всеки може да се запознае с тях.
После аз станах и благодарих за коментарите и забележките в рецензии и становища и почнах да отговарям на въпросите поставени в рецензиите. Питаха дали има още въпроси - нямаше (както казах нямаше много хора, а и на предащитата хората от комисията зададоха доста въпроси та нямаше още какво да питат). Накрая благодарих на шефката и всички колеги (за малко да го пропусна този момент) и на семейството ми. Гласуваха за присъждане на степента и се почна с честитки Simple Smile Обичайно поне при нас някой от по близките ти хора отваря кутия с бонбони, че като излизат да се почерпят хората. После с по близките се събрахме в кабинета, поради това, че бях с Боян нямаше как да организирам нещо сериозно ....но поне се видяхме. Ако я бяха направили по-рано можеше да направя нещо по-сериозно.....ама сега и чисто финансово не ми беше по силите, че ни се събраха много неща....та това е Simple Smile сега чакам да ми обявят конкурс за главен асистент.....много кофти т.к. вече съм се явявала на същия за асистент и ако бях успяла да защитя по-рано щях да се явя директно за главен асистент и да си спестя не малко нерви....защото сега отново има риск и други хора да се явят на конкурса т.к. той си е открит...няма как....а закона не позволява просто да ме преназначат, когато защитя....много кофти...конспекта е от 77 ужасно тежки теми, който естествено трябва да уча наново Simple Smile та общо взето тези дни само чувах коментари от хората как ще си отдъхна и че вече съм свободна (това не от колеги т.к. те знаят, но останалата част от приближените ми не вдяват нищо от университетски степени и академични длъжности и аз вече не искам и да обяснявам) та само се усмихвам и кимам Simple Smile а си знам че като съм станала преподавател скоро от учене няма да се отърва Simple Smile

И за да има и за бебо....домързя ме днес да го изведа.....нещо се отдадох на мързел и даже легнах с него сега на обед, не че спах но си го гушках докато той спеше. Сега пак се търкаля по пода и постоянно трябва да го връщам на пъзела, че се избутва до ламината, а там си е студено все пак. Имам и многоооо с чистенето да наваксвам, хем ММ помогна този уйкенд, но косата ми нали капе навсякъде и по светлите ни плочки направо ме побърква......искам да си купим i-robot да обикаля и да събира такива неща, но няма скоро да имаме възможност, че си купихме нова-стара кола Simple Smile ван със 7 места, та ако решим да имаме още 3/4деца да ги поберем. Но дръпнахме доста назад, че освен цената на колата излязоха много разходи още.....а нямам търпение и да пътуваме скоро някъде с нея, но и за това трябват пари Simple Smile

Добавям: дайте идея за подарък на ММ. Има РД на 2-ри Март. Тоест търся нещо което да поръчам онлайн Simple Smile и да не е много скъпо.....май нещо символично по скоро....сега оглеждам за неща свързани с бебо, но ако някой вече има опит да казва, че до преди защитата не намерих време....

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 16:13 от Astined

# 91
Асти моя символичен подарък за РД (бодито с надпис ЧРД тати ...) беше мнооого добре прието  Peace. Замалко да се просълзи ММ  Heart Eyes
А нашите приятели му бяха направили фотокнига с наши и общи снимки с развитието на връзката ни - е там вече имаше и сълзи  Hug. И могат да се поръчат онлайн  Peace

# 92
  • София
Символични подаръци, изпробвани, но без просълзяване:
- малка латерничка с любима песен - продават ги в книжарници Ориндж - тоа са баш латерничките от музикалните играчки на бебоците, но в съвсем механичен вид, вижда се защо и как свирят, много са нестандартни, въртят се ръчно, има с много известни песни от филми, от златни изпълнители и пр. Ние бяхме на Only You...
- флашка с нестандартен дизайн - любими герои от филми, хоби предмети, ние сме със златно кюлче

# 93
  • София
Mrs. Petrova дай моля те линк от къде поръча бодито. И аз си мислех за такова нещо или часа със снимка...нещо такова.....
До мола едва ли ще стигна Simple Smile То не остана много време де, така че май утре трябва да действам и да поръчвам нещо, че не се знае дали ще дойде на време.....ужас Simple Smile

# 94
# 95
Шехина и ние сме с този вирус ужасен е просто,а цял месец на градина ми е мечта направо..
Вече трета година ходи на градина и почти няма пълен месец присъствие.
За таткото съм поръчвала чаша с наши снимки много красива стана и  дълго време и се радвахме.
Дадох пюрето от сливи 60гр. като свърши и му изтрих лицето такъв рев нададе много съм щастлива,че почнаха да му харесват.
Почна да изследва цялата стая с въртене и като напипа някоя играчка на баткото е много щастлив.Той пък ходи след него и му ги взима от ръцете уж имат доста разлика,но засега не се впечатлява че е бебе.
Някой забелязал ли е Хип 2 млякото дали е по-рядко или различно от единицата? Почна да връща доста направо на фонтан,а никога не го правил.Дано не е от млякото някакъв проблем.

# 96
  • Пловдив/София
Някой забелязал ли е Хип 2 млякото дали е по-рядко или различно от единицата? Почна да връща доста направо на фонтан,а никога не го правил.Дано не е от млякото някакъв проблем.

Аз забелязвам, че е различно, стои ми по-плътно някак си в кутията, как да кажа, 1 беше като фино брашно, а това е с по-плътна консистенция. Освен това доколкото знам при 2 се намаляват малко милилистрите, не знам дали защото е по-хранително или се предполагат по-малко на брой хранения. Моят бебо яде по-малко,откакто е на него, но едновременно с това имаме и запек, и зъби и не знам дали е от млякото.

Днес е много крив ден, от сутринта е кисел, с нищо не се заиграва, до тоалетна да ида за 1 мин и е опищял света. Реве и мрънка за всичко и най=лошото е, че вече не знам от какво е- дали са зъби,или запек? Мислех, че са зъби, защото днес по обяд се изака доста обилно (дадих 3 лъжички сливово пюре). Даже не му давах зеленчуци на обяд да почине коремчето. Но го гледам, че пръцка и си мисля, че може все пак да е от корема, а не от зъбите...Давам му Хамомилата за зъби и пробиотик ще му дам, дано се успокои и да заспи поне нормално.

Дали да правим почивка няколко дни, ако все така ака трудно и се мъчи постоянно? Утре е ред да започнем тиквички, мисля домашно да го правя. Лошото е, че като на разхлабващи храни е така зле(тиква), не знам какво ще е на запичащи. Сигурно морков никога няма да въведем...А иначе си лапа с апетит, поне първите лъжички, после започва да се върти и губи интерес май.

# 97
Добро утро   bouquet
Ей стопли се малко и всички изчезнахте  smile3512
Моя човек днес спа до 9 ч., след като няколко дни става в 7:30 и не иска да заспи - гледах като застреляна  Shocked. Ама днес ме пожали  Heart Eyes Вчера му сложих малко канела в следобедното пюренце - от круша и ябълка, които много много не ги харесва, но пък явно канелата му харесва - изяде си го с кеф.
След малко ще ходя на ендокринолог, да видим какво ще правим с това TSH 0,01  #Crazy Дали пък не е грешка на лабораторията  newsm78. Надявай се ...
Пожелавам ви хубав ден и да не завали, че като гледам как се мръщи  newsm45

# 98
Mrs. Petrova, пиши после какво ти е казал. Моето е 0, 003! А fT3  и fT4 са по средата точно. Ще ходя чак утре и изчетох света и съвсем се обърках! Интересно ми е какво ще ти каже.

# 99
  • София
Момичета реших да не давам готови каши. Т.к. съм въвела вече ябълка смятам да сваря две лъжички ориз и да пасирам и добавя АМ и ябълка. Въпросът ми е според вас нужно ли е ориза да е специален? Био или някакъв вид? Защото в къщи имам обикновен на Иззи, та се чудя дали може да му има нещо. След това мисля да взема и елда и си я правя, за царевичната трябва да помисля (сигурно ще търся био брашно царевично, че заревицата е от най-генно модифицираните продукти). После овесената каша ще си я правя също от фини овесени ядки. [Coming to life ти писа че даваш....каква е твоята? Готова инстантна или си вариш овесени ядки? 
Така малко си усложнявам живота ама Simple Smile нещо не искам допълнително да го помпам с готовите....та за тази седмица новото мисля да е ориз и круша....следващата тиквичка и сини сливи.....така почвам с по две нови на седмица, когато не са типични алергени разбира се.....

# 100
Честито и от мен,Асти!   bouquet
За ориза да се обадя - собственик на фирма за ориз и т.н ми каза лично да купуваме възможно най-не белия и не добре изглеждащ ориз. Колкото по-бял бил, по-лъскав и по-добре изглеждащ...толкова повече обработки и вредни вещества имал...  Peace

# 101
Аз специално за ориза като за 1 път взех уж "био" басти или нещо такова-определено не е супер бял и е много ароматен,даже и аз си похапвам от него  Laughing Аз също май реших първоначално аз да си правя кашите,ама все още чета рецепти,нали говорихме,че сварен и пасиран ориз,не е точно каша,макар че и аз съм давала така с плод.Трябвало първо да се изсуши а фурна за 1 час,после се мели и т.н. Чудя се ако си правя такива домашни каши и добавям по малко плод,дали преди яденето в 10.00 също да давам малко плод-Дидко много обича,но някъде четох,че повече от 60мл не бивало на ден да се дава плод... Thinking.А ние веднъж почти си оправихме едно бурканче от 125 гр. круша.. Grinning

# 102
  • София
Еми сварения ориз не е баш каша, но не виждам проблем да го давам с плод, вместо каша. Че това със сушенето и меленето ми е хептен занимавка, по-скоро мислех да купя готово оризово брашно, но не виждам смисъл....аз не мисля много да прекалявам с ориза...искам да го въведа и после даже към зеленчуковите да слагам, пък ще си мина към елдата следващата седмица и т.н. Все повече си мисля, че не е нужно и да докарвам някаква супер гладка консистенция, че това дете трябва наистина да се научи да се храни и да дъвчи...не че има с какво Simple Smile

# 103
  • София
Вчера в аптеката видях оризово брашно, но не взех - викам си, ако ще е заради ориза, ще го варя и пасирам. А кафевият ориз как ви се струва, дава ли се на деца?

Ние сме болни - и 3те хлапета, катоо най-малкото е с хрема и Т 38 от снощи, другите са с хрема и тук таме кашлица. Сега лепнах 1 куул пач да видя  как ще й подейства, за първи път ми е. Днес ще караме на кърма.

Отложихме ваксини, естествено - чакат ни Сенфлорикс и противохепатитната. Но пък се измерихме  вече сме 7300 г и 66,5 см - с 800 г и 2,5 см нагоре за месец и половина.

Насоките, след като вече сме на зеленчуково пюре на обяд и каша следобед, са като пооздравее да въвеждаме жълтък към зеленчуковото пюре, почваме с 1/4, по-нататък месни пюрета и след 2 месеца някъде попарката сутрин.

# 104
Такааа, върнах се от доктор - според нея има грешка в резултата от лабораторията, защото за да е ТСХ толкова ниско, трябва ФТ4 да е много високо, за да го подтиска, а то не е  newsm78. Даде ми направление и за ехография, диагнозата от там беше - ЩЗ изглежда като при тиреоидит на Хашимото - ми из т'ва откога го знам  hahaha. Имам направление и за лаборатория, утре може би ще отида пак да източат кръв, този път ще е където си ходя винаги, стига експерименти.
А малкия човек беше с мен през цялото време и много слушкаше, докторите го закачат и той им се смее  Joy
Coming за кафевия ориз съм чела, че е най-подходящ за бебе, даже мислех да купя и смеля, защото съм взела каша на Хип и много не ми харесва - нещо не става гладка, на топчета стои и ме дразни #2gunfire. Ама още няколко дни ще я помъча и ще взема елда, да я видим и нея - аз лично никога не съм яла.

Общи условия

Активация на акаунт