Но ще разказа за защитата.....
знаят, че аз имам дар слово
и доста висок тон (шефката и на предзащитата и сега имала притеснение дали гласът ми няма да падне до края). Та председателя на комисията ме представи (тук имаше малко напечен момент т.к. лаптопа създаде проблем и един колега се опитваше да го вкара в ред, докато вече ме представяха и направо ми скъси живота и даже не чух представянето
а знам, че е било хубаво т.к. председателката на журито ми е любимата професорка с която работя съвместно от 1-ви курс, а после правих дипломна при нея магистратурата и спокойно мога да кажа, че сме приятелки
Не станах докторантка при нея само защото щеше да се пенсионира, но в последствие реши да удължи и и разрешиха де, което не беше сигурно и затова не се нае да ме поема. После си изпях презентацията и почнаха да четат рецензии и становища, като председателката се постара да ги накара да не ги четат дословно, а по накратко, че е много досадно 5 пъти да чуеш за какво се отнася дисертацията, колко страници е, колко литература е цитирана и т.н. Даже шефката, която по право е със становище в комисията не чете нищо, а просто каза някой много мили неща за мен. Така или иначе преди седмица рецензиите и становищата бяха публикувани официално и всеки може да се запознае с тях.
Обичайно поне при нас някой от по близките ти хора отваря кутия с бонбони, че като излизат да се почерпят хората. После с по близките се събрахме в кабинета, поради това, че бях с Боян нямаше как да организирам нещо сериозно ....но поне се видяхме. Ако я бяха направили по-рано можеше да направя нещо по-сериозно.....ама сега и чисто финансово не ми беше по силите, че ни се събраха много неща....та това е
сега чакам да ми обявят конкурс за главен асистент.....много кофти т.к. вече съм се явявала на същия за асистент и ако бях успяла да защитя по-рано щях да се явя директно за главен асистент и да си спестя не малко нерви....защото сега отново има риск и други хора да се явят на конкурса т.к. той си е открит...няма как....а закона не позволява просто да ме преназначат, когато защитя....много кофти...конспекта е от 77 ужасно тежки теми, който естествено трябва да уча наново
та общо взето тези дни само чувах коментари от хората как ще си отдъхна и че вече съм свободна (това не от колеги т.к. те знаят, но останалата част от приближените ми не вдяват нищо от университетски степени и академични длъжности и аз вече не искам и да обяснявам) та само се усмихвам и кимам
а си знам че като съм станала преподавател скоро от учене няма да се отърва
ван със 7 места, та ако решим да имаме още 3/4деца да ги поберем. Но дръпнахме доста назад, че освен цената на колата излязоха много разходи още.....а нямам търпение и да пътуваме скоро някъде с нея, но и за това трябват пари
и да не е много скъпо.....май нещо символично по скоро....сега оглеждам за неща свързани с бебо, но ако някой вече има опит да казва, че до преди защитата не намерих време....
То не остана много време де, така че май утре трябва да действам и да поръчвам нещо, че не се знае дали ще дойде на време.....ужас

Вчера му сложих малко канела в следобедното пюренце - от круша и ябълка, които много много не ги харесва, но пък явно канелата му харесва - изяде си го с кеф.
Дали пък не е грешка на лабораторията
. Надявай се ...
нещо не искам допълнително да го помпам с готовите....та за тази седмица новото мисля да е ориз и круша....следващата тиквичка и сини сливи.....така почвам с по две нови на седмица, когато не са типични алергени разбира се.....
.А ние веднъж почти си оправихме едно бурканче от 125 гр. круша..
. Даде ми направление и за ехография, диагнозата от там беше - ЩЗ изглежда като при тиреоидит на Хашимото - ми из т'ва откога го знам
. Имам направление и за лаборатория, утре може би ще отида пак да източат кръв, този път ще е където си ходя винаги, стига експерименти.
. Ама още няколко дни ще я помъча и ще взема елда, да я видим и нея - аз лично никога не съм яла.