88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 42 731
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • в морето до колене
Не знам, дали му трябва някакъв съмнителен Оскар на Слай в момента. Под "съмнителен" имам предвид, ако се говори за него, че е бил предпочетен пред по-"заслужили" претенденти.

Той си има едно трето място в много престижна според мен Оскарова статистика. И си го държи вече мнооого продължително време.
Аз бих била доволна и на това.  Grinning

По моя лична преценка вероятност да го доближи в тази статистика има евентуално Гордън-Левит. В много по-малка степен (от днешна гледна точка) Гослинг/Франко.
Или Ксавие Долан - но той не е американец и много трудно би се класирал в такава статистика.
Други особено обещаващи кандидати от гледна точка на кариера и филмография в момента не виждам.
Може би Мат Деймън и/или Бен Афлек... и много слабо вероятно за Клуни или Джоди Фостър...

Но всички те, с изключение на Ксавие, дори и да го направят, вече са на години - така че възрастово Слай пак ще им води.  Wink
Да го измести оттам ще е нужно някое ново име.

# 586
John Krasinski, Guillermo del Toro, Ang Lee to announce Oscar nominations
четвъртък 15:30 часа българско време

# 587
  • Ænima/Albuquerque
Абе виж ся, като имаш предвид, че повечето време е синя, ще си замълчим Mr. Green И освен това не говори толкова много Joy

Само това ме крепи, честна дума.  Mr. Green

Няма проблем да е от село с обноски на кравар Лоурънс, каквото такова. Проблемът ми е, че не може да й дават награди наляво и надясно за посредственост в най-добрия случай. Пък иначе както ще да се държи нейна си работа, с удоволствие щях да се смея на "непохватността" и "естествеността" й ако можеше да играе или ако поне не ми я пробутваха навсякъде на всяка цена.

^ Тhis.  Mr. Green

John Krasinski, Guillermo del Toro, Ang Lee to announce Oscar nominations
четвъртък 15:30 часа българско време

Супер, нямам търпение. Някак, много силно ми се иска да не номинират Лео изобщо.  Flutter

# 588
  • в сърцето на един мъж...
Да ти кажа то това всички ни крепи Blush

# 589
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Той си има едно трето място в много престижна според мен Оскарова статистика. И си го държи вече мнооого продължително време.
И тя е ... ?

# 590
  • в морето до колене
В историята на наградите Оскар има само трима номинирани едновременно за сценарий на филм И за изпълнение на главната роля в него.
Двамата са от 40-те години - Чаплин за "Великият диктатор" и Оръсн Уелс за "Гражданинът Кейн". (от тези номинации само О.Уелс има статуетка за сценария.)

Третият от 1976 е Слай за "Роки".  Grinning

Вече са минали повече години от неговата номинация, отколкото м/у него и предишните.

Даже май Слай трябва да е на второ място сред тримата. Преди Чаплин.
Защото Чаплин е бил на 51 при тези номинации.
А Сталоун само на 31 години.

Орсън Уелс си е водещ безапелационно. Първо, защото има осребрена награда, а не само номинации. И второ, защото е бил само на 26.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 11:01 от мячик

# 591
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не знаех  bouquet
Цял ден има да осмислям представата за Слай пред пишещата машина Laughing

# 592
  • Once there was a Hushpuppy...
Мяч, мерси за интерсното инфо, което предоставяш в тази и други теми Hug bouquet
Толкова неща научавам.
Дяволо - не знаех за малинката на Слай Peace, не помня награди дълго...
Винаги съм се чудила, и аз самата го правя, тъкмо отпишеш някой от "играта" и хоп, той вземе, че влезе с гръм и трясък в нея Mr. Green За това чакаме кротко за Слай, трети вариант няма Wink

# 593
  • в морето до колене
О, и аз бях много изненадана като го открих.

Цял ден има да осмислям представата за Слай пред пишещата машина Laughing
Можеш да си добавиш до него и образа на Оуен Уилсън. И той има номинация за сценарий.  Simple Smile
Но там нещата не са толкова драстични, защото тя е в съавторство с Уес Андерсън.

Докато Слай е единствен номиниран.
Даже и да е имал съавтори, те или не са били кредитирани (честно, не съм тръгнала да си свалям Роки, само за да проверявам има ли други сценаристи в надписите  Mr. Green), или са били "духове"...

Hushpuppy, малинката на Слай даже не е просто за цялостно творчество - тя е много по-глобална. Дадена му е през 2000 - за "най-лош актьор на столетието" с мотивацията For 99.5% of everything he has EVER done.
Иначе има още около 25-30 номинации за малини и поне десетина от тях са награди. Не съм си правила труда да ги броя.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 11:27 от мячик

# 594
Няма сценаристи в сянка, само негов си е.
Проблем не е имал с пласирането на сценария, а с настояването му той сам да играе главната роля. Студиата не са искали да рискуват с него имаше и някаква история около наемането на Талия.

И Роки, и Рамбо са си много читави филми, продълженията са пълен кошмар.

# 595
  • Once there was a Hushpuppy...

И Роки, и Рамбо са си много читави филми, продълженията са пълен кошмар.

Факт!
Но, аз харесвам на Роки всичките части Crazy Crazy Crazy

Мерси, Мяч bouquet
Ако, питат мен, ама няма, не е най-лошият актьор, който съм виждала Wink Дори не е лош актьор.

# 596
Аз имам някакъв сантимент към Роки и Рамбо, хем не съм ги гледала никога от начало до край, а все от тук там Simple Smile
Приятно ми стана да прочета за номинациите на Сталоун, особено за сценарий Simple Smile харесвам края на Роки. Мисля си, че в днешни времена щеше да свърши по друг начин Simple Smile

# 597
  • в морето до колене
Аз също го харесвам Роки.

И си спомням, че съм чела нещо за неговия си сценарий. Просто се опитах да направя паралел с другия "неочакван" номинант за сценарий. Паралелът си е абсолютно в полза на Слай.  Peace

П.П.
Като стана дума за малинката му - реших да проверя, кои са били другите номинирани. Оказаха се Кевин Костнър, Уилям Шатнър, Принс и Пол Шор (този нищо не ми говори). Но по-интересното е, че при тях номинациите са за изброени конкретни роли. На Слай кефи генералната мотивация.  Simple Smile
Женската "малинка на столетието" е за кака Мадона.  Mr. Green

# 598
Поли Шор не беше ли комик от 90-те?
 На мен пък са ми забавни залитанията на HFPA по селебритита,спомням си за скандала с Пия Задора, тогава са разкарали и от списъка Наградата за "Изгряваща звезда и са въвели "антикорупционните правила"

# 599
  • в морето до колене
Само да приключа въпроса за малините на Слай - в пресните номинации за Златна малина вече е номиниран за Redeemer Award със следната мотивация - from All-Time Razzie Champ
to 2015 Award Contender for Creed

Може би са писали мотивациите преди да разберат, че вече не е само "contender" ами направо си е "winner"  Mr. Green

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 16:47 от мячик

Общи условия

Активация на акаунт