Внезапна пълна загуба на паметта

• 4 456
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте , искам да споделя с вас какво се случи на моето семейство. Става въпрос за майка ми. На 59 години е в отлично здравословно състояние , никога не е пушила  , пила алкохол и т.н . Интелигентна работеща жена . Преди две седмици внезапно загуби паметта си .Както си стоеше , започна да ме пита кой ден и коя дата сме днес. След 2 минути последва същия въпрос , а малко по късно ме попита и коя година сме . От разговора с нея стана ясно , че тя не си спомня нищо от последните 4 години . Започнах да и задавам въпроси на които не можа да отговори . Питах я тя на колко години е и това не знаеше. В един момент дори не знаеше къде се намира и какво се случва с нея.Непрекъснато ме питаше кой ден сме днес . Със съпруга ми веднага се обадихме на личния и лекар , който ни прати на невролог за да изключи инсулт.Вечерта си легна да спи и на сутринта вече нищо и нямаше .Беше си с пълна памет и дори не повярва какво и се е случило и , че сме ходили по лекари предния ден. Личния лекар я прати на скенер , за да се види ако има тумор на мозъка . На скенера не се видя нищо и лекарите казаха , че е от нарушено оросяване на мозъка .Започна да пие лекарства за оросяване .Но това пак се повтори . пълна загуба на паметта и след сън се оправя . Моля , ако някой е срещан нещо подобно да сподели опита си . Не знам дори какво да изисквам от джи пито и като направления и изследвания . Ще съм благодарна на всякакви съвети и мнение .Благодаря ви

# 1
Мноого странно, наистина. Това, което описваш ми звучи като напреднал стадий на алцхаймер, но пък едва ли е и това, защото няма как след сън просто ей така да си върне паметта...

# 2
Искрено се надявам да греша, но преди да почине баща ми страдаше от Алцхаймер. Нещата при него започнаха както ти описваш пристъпите на майка си. Разбира се, може във вашия случай да е нещо друго, но направете изследвания поне да изключите Алцхаймер. Късмет!

# 3
Искрено се надявам да греша, но преди да почине баща ми страдаше от Алцхаймер. Нещата при него започнаха както ти описваш пристъпите на майка си. Разбира се, може във вашия случай да е нещо друго, но направете изследвания поне да изключите Алцхаймер. Късмет!

Много съжалявам за баща ти. Винаги съм мислела че при болеста на Алцхаймер нещата се случват постепенно, а не  такава рязка загуба на паметта. Ще говорим с лекарите за такова изследване .

# 4
На дядо ми преди около 5 год му се случи същото.На 74г. е бил тогава.Правиха му всякакви изследвания,лежа около седмица в клиниката на 4-ти км (в София) и му изписаха едни лекарства за оросяване на мозъка ,които се продават със специална рецепта.От тогава няма проблеми,но беше голяма мъка докато нацелят лекарствата.
Докторите имаха съмнения за паркинсон.
Пожелавам Ви успех.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 10:15 от Nati_2005

# 5
  • Varna
Има и други болести със загуба на паметта. Не се паникьосвайте предварително.
Не мога да дам съвет за лекар за възрастни. Идете задължително при няколко специалисти.

На малкият му бяха сложили диагнози епилепсия и хипокампална склероза след ЯМР. Детето просто е с тежка мигрена

Успех !

Общи условия

Активация на акаунт