Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 66

• 38 057
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
КККИИСС, да, сусама си е ок всякак. Охх, като се каже сусам и умирам  Heart Eyes
А,оказах се праваа, явно познавам нашето Фъстъче  Laughing
Би, не те е срам! обожавам скариди, а карфиол ям в момента почти всеки ден, и то точно по този начин, днес си правих броколи вместо карфиол. Но, карфиола ми е за предпочитане сто пъти   bouquet
Отчитам втора тренировка за днес, и 8 за седмицата, ехаа, юпиии. Разбира се, чувствах се разглобена и за това избрах нещо весело, приятно, подскачащо и лекичко бързо кардиоподобно на любовта ми Шон - Пюр Контакт, Асайлъм 2, 22 минути. Много я обичам тази тренировчица за втора, вместо да лежи човек да се повесели. /сега да не си помислите, че не се ля пот от мен, ама беше от онази, веселата, не от нещастносамосъжалителната  Laughing/
Лек и усмихнат ден, тази вечер на домочадието ще правя паста, аз какво ще набивам не съм решила. Имам една консервичка скумрия с доматен сос лют, май нея ще опаткам. Мързи ме да ходя до магазина и салата няма да има. От мързел и хляб не ходих да купя, та месих. Но няма да пека заради макароните, утре сутринта ще им правя кренвиршки. Надявам се аз само да ги мириша  Simple Smile
  bouquet

# 241
  • 1st floor
... ама беше от онази, веселата, не от нещастносамосъжалителната  Laughing/

Joy Joy Joy

# 242
Тиквичке, Дана, мерси Hug

Дана, пропорции не мога да дам, понеже много мразя. Аз така и готвя, на око.  Ето снимка на тортата:
https://www.dropbox.com/s/0b7lbelowajlodg/Photo%2026-02-2015%201 … 036%2048.jpg?dl=0
Лилавия крем е кашу, фурми, кокосово масло и боровинки. В блата, който наподобява мокър кекс някой път мятам останали от закуската сварени овесени ядки, разбира се блиндирам ги до гладка смес.
Фъстък, вслушай се в момичетата, много добри съвети са ти дали. И ти и ТП сте афектирани...
Днес отчитам малко измислена от мен тренировка, че имах среща в работата и не ми остана време за подобаваща тренировка. А и уикенда ще е приготовления за рождения ден на младежа, че ще празнува с дечица и едва ли ще ми остане време.
Аз на моите деца нищо брашняно не давам, освен палачинките от брашно от елда дето правя 1 път седмично. Имат дерматитни проблеми и следа няма от тях, като не ядат глутен. Пшеницата, маскираният убиец е моята библия. Има я в спиралата, който иска да си я изтегли.
И все се каня да ви споделя интересен сайт който следя: www.wellnessmama.com за натурални идеи за красота и отглеждане на деца.

# 243
Кис, можеш да ядеш суров сусам, да.

Фъстък, нека се поуталожат страстите и ще можеш да разгледаш обективно станалото. Не е редно да се взимат решения на подпалена глава.

Дилянка, много интересна салата!

Отчитам се с клубен Boot Camp. Треньорката е печелила купа по културизъм  Mr. Green

# 244
Ох, мислех да се метна някоя "по-яка" тренировка, като знам, че уикенда няма да мога да тренирам, но пак остана време само за нещо кратично https://www.youtube.com/watch?v=xVkf1nLbdLs но все пак хубаво... по-добре от нищо  Rolling Eyes

Annick за тази книга чувам за втори път, първия май беше от Вивиан, в друга тема... и се чудя, ако я прочета, ще намеря ли достатъчно доводи да откажа скъпия да яде пшеничен хляб, без да има някакви явни проблеми от консумацията му? Thinking Всмисъл здравословно е ок и няма видима причина да се откаже от него, но аз искам да спре да го купува, за да не изкушава и децата с него, пък той да си се трови през деня с каквото иска   Twisted Evil (това в кръга на шегата)

# 245
Мари Лин, аз горещо я препоръчвам. Има акцент в нея, не че хляба е лош, той се яде от векове, но днешната пшеница не е това което е била преди 50 г. Изтегли я безплатно от www.spiralata.net и и хвърли едно око.

Между другото Ljoli, мерси за хубавата статия. Много ми беше интересно.

# 246
Вив, с теб си пишем на лични, а и пишеш в подходящите теми за косата, така че няма страшно с времето ще се спогодите с нея  Hug
Мис Дрийми, чак голяма тайна за косата няма, всичко е много четене и експериментиране, както повечето други неща. Ако имаш някакви въпроси можеш да ми пишеш на лични  Hug
Доста хора (незнайно защо) се дразнят от персоната ми и това, което пиша точно на тази тема, затова си спестявам коментарите.
Скрит текст:
И май май колкото повече се старая да съм в помощ, толкова повече ми се набират... Не знам какво провокира злобата им, но във форума е често срещано. Определени потребители, имащи се за капацитети по дадена тема смятат писанията си за закон и не дават никой дума да им каже. Те си стоят на едно място и не се развиват, защото повтарят едно и също, като развалени плочи с години. Може би опира до комплекси на едно по-високо ниво... Както и да е  Laughing

Благодаря за съветите за чая от джинджифил  Hug Цопнах тънки резени в мурсалския си чай, много ми хареса. Може би някой ден ще се науча и да го ям.

По-късно ще дам отчет.

# 247
Добро Утро!

За днес отчитам тренировка за гръб и бицепс, 30 мин. Кратичко.  Mr. Green Утре още не съм решила дали да си взема екстра почивен ден или да направя пак нещо кратичко.

Фъстъче, дано много бързо тези негативни емоции останат в миналото.  Hug

Аник , да ти е жив и здрав рожденика!

Лек ден!

# 248
Отчитам Insanity Max 30: Friday Fight Round 1. В последно време тотално си промених календара на Инсенити. Правя 1 ден тренировка от месец 1, а на следващия нейния еквивалент в месец 2 и е някакво много приятно. Освен това 100 клека с 8 кг.

Имам да отчета и нещо неприятно... не знам защо, но вече от 2 месеца ми е спрял цикъла.  Confused Чудих се, чудих се и не мога да отчета друга причина осен комбинацията от стрес и може би неправилното съчетание на тренировки и хранене?  newsm78 Объркана съм. Днес правих ей това измислено тестче: http://www.speedlinediet.com/index.htm Дава калкулатор на телесни мазнини и мен ме изкарва под нормата. Въпросът е, че аз не се чувствам под нормата, дори смятам, че имам да топя около корема още. Знам, че тези калкулатори са по-скоро за забавление и реално не отчитат кой знае какво, но факта, че ми спря цикъла е по-притеснителен. На някого случвало ли се е такова нещо?  Confused

# 249
  • Пловдив
Гугълче ,  със сигурност е от стрес, съчетано с оскъдно хранене и тренировки.  До колкото си спомням, ти каза, че си отслабнала и си около 44 кг. При ръст 160 , нещо такова беше , нали? А и тренираш и имаш и Мускулна маса, тоест мазнините ти сигурно са съвсем малко наистина и тези сланинки са най-вероятно въображаеми.  Така или иначе, стреса е най - определящият фактор . Не знам какво да те посъветвал,  освен да си направиш хормонални изследвания. А ииначе Фъстъка нямаше менструация 3 месеца. Аз лично, като правя много сериозна диета и винаги имам проблеми, закъснява ми много. Но организмите са различни.   Дано се оправиш бързо!

# 250
Анник, погледнах линковете. Тортата е станала впечатляваща с този лилав крем. Трябва и аз някой път да пробвам да оставя овесените ядки в тестото по-едро накълцани.

В Wellness Mama има интересни неща, но бая трябва да се отсяват съветите за храненето. Кейти изглежда доста отпусната и ... пухкава за човек, който се храни правилно и тренира редовно.

Върнах се в предишната тема да прочета какво е казала Любчето за храненето. За всяко нещо може да се изпадне в крайности. Наистина има твърде много информация (често противоречива) за това кое е полезно, кое - вредно и в какви количества. Всеки от нас я пресява през собственото си сито и прави съответния избор, а това не е причина за спор или назидания. Което пък значи, че в основни линии и аз съм съгласна с казаното от Любчето: трябва да мислим, а не да приемаме нещата за даденост. Peace

# 251
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здравейте  Grinning

Фъстък, кофти ситуация, но вдигай главата, послушай момичетата и не си троши нервите. Още колко има да се париш  Rolling Eyes  Hug

За днес отчитам 6 км по пресечен терен тичане и тренировка за гръб и трицепс със 30 суинга вместо почивка между сериите. Много добре ми дойде.  Grinning

Всеки ден слушам подкастс на Бен Грийнфийлд и разискват много интересно теми. Вчера говориха за заземяването. Как е добре да се ходи бос по пръст, трева, пясък, поне за по половин час на ден, за да неутрализираме положителните електрони прието от много компютри, телефони, телевизори и тн. Но, много хора живеят на места, където нямат тази възможност (например западна Норвегия  Crazy), та казаха, че или може да си даде парите човек за специална такава постелка, или да използва алуминиево фолио, върху което да стъпи.
Прибрах се снощи от работ аи метнах ММ да стъпим на фолио. Гледам ме като изтрещял, но си събу чорапите  hahaha. Та, сега ще ни стане практика, както и децата днес стояха с увито фолио на крачетата.
Друго интересно, което споменаха, е чеалуминиевото фолио не е добре да се нагрява, тоест да се пече с него, защото изпуска алуминий, който в организма води до завишаване на риска от болести като Алцхаймер, остеопороза и тн. Препоръчва се да се използва само за судени продукти и по възможност да печем в хартия  Peace

# 252
Прибрах се снощи от работ аи метнах ММ да стъпим на фолио. Гледам ме като изтрещял, но си събу чорапите  hahaha. Та, сега ще ни стане практика, както и децата днес стояха с увито фолио на крачетата.
Laughing Представих си  Laughing Много готино!

# 253
Гугълче, преди около 8 години нямах цикъл за 6 месеца. Беше резултат от стрес, тичах по 8 км 5 дена в седмицата, отделно ходех и на фитнес( въпреки че не съм знаела какво правя  Mr. Green ), на плуване( въпреки че не мога да плувам  Mr. Green)ходех на 2 full time работи , които не бяха на стол( бях нон стоп в движение), само с 1 почивен ден, понякога без, + 1500 кал на ден. Та аз сигурно съм имала нужда от 4000 . Мисля, че ти си в подобна ситуация.
Дано бързо се нормализират нещата при теб. Няма да давам съвети, но предполагам сама виждаш, че в уравнението по-горе има проблем.  Hug

# 254
Фея, трогната съм че те е заинтригувала тортата   bouquet ама аз овесените ядки ги врътнах на витамикса, това което се вижда на снимката са кокосови стърготини за обиране на влагата.
Относно Кейти, аз дори мисля, че зад wellnessmama стои цял екип от хора и Кейти е просто лицето, без реално да прави всички тези неща. Което според мен е невъзможно да правиш ако имаш 5 деца. И според мен нарочно са я избрали да прилича на обикновена американска домакиня. Ако сложат някой фитнес модел, майките  ще се дистанцират, а целта е посещения в сайта. Но това е мое мнение.
Дойде ми менструалната чашка от Амазон. Ще гледам да потренирам на сухо.
Допълвам отчета от днес, потичахме с ММ след работа. Валеше си, но нас това не ни пречи.

Общи условия

Активация на акаунт