Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 391
  • 703
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не са ми препоръчвали специално ФЕКГ и не съм правила. Моето АГ не е настоявало.

# 481
Бързам да се похваля..имам изплатен болничен за целият м. Януари, Февруари и няколко дни за Март. Дълго го чаках и съм много щастлива Simple Smile

# 482
 Laughing Party Party Честитоооо!!!!!!!!  bouquet  bouquet

# 483
Момичета многото мина малкото остана!!!! Party Party Party

# 484
_Sweety_ Мен даже не са ме пращали на ФМ
DilyanaVutova добре дошла!

# 485
Здравейте мамчета,

Да ви се оплача, малкият пак е с температура, обадиха се днес следобяд от яслата, но аз не можах да вдигна, че ми бяха последните заседания, баща му го е взел и при педито - само червено гърло, нищо друго, изписала е хомеопатичните, които всеки път изписва, но ще си стоим вкъщи следващите дни, дано не ми лепне някой вирус и на мен, че предния път като беше така - преди 2-3 седмици, и мен малко ме хвана, но поне нямах температура.

Добре дошла на новата мама! Леко бремеене и щастлив финал!

Суити, за ФЕКГ - като толкова настоява АГ-то ти, защо не ти даде направление. И наистина 23-24 седмица е оптималния срок, но това не означава, че не може да се направи и по-късно. На мен АГ ми даде направление, без да е имало нещо притеснително на ФМ и от др. прегледи, само защото имах два съда на пъпната връв при предишната бременност /по принцип са три, но това не доведе до никакви негативни последици/. Отидох в 23 седмица, когато ми беше дадено направлението в ІІІ градска, където ми беше казано от АГ / и предния път съм ходила там и тогава минах веднга/, но сега ми дадоха час чак за след три седмици, въпреки, че аз им казах на регистратурата, че съм в 23 седмица, и сега трябва да се направи, но те ми казаха, че нямали свободни часове за направления и ако съм искала да мина веднага да си платя. Ядосах им се, и понеже нямаше нищо притеснително не платих, а отидох когато ми дадоха часа - вече в 26-та или 27 седмица, не помня точно. Докторът беше много любезен и подробен и ми каза, че не било вярно, че нямали часове тогава, явно онази на рецепцията се е опитвала да ме накара да платя. Както и да е, мина си прегледа и в 27 седмица, констатира се, че всичко е наред, с изключение на някакъв 2 мм отвор между двете камери на сърцето, за който каза, че ще се затвори до края на беменността и да не се притеснявам, че дори и да остане така се води козметичен дефект - това му бяха думите, и нищо няма да се предприема, защото не водело до проблеми. Иначе пулс, и кръвоток си беше наред и така. Така, че да ти даде направление и можеш да отидеш в ІІІ градска и ще те прегледат независимо от седмицата и то безплатно. Между другото, аз издирвах другаде дали има да правят ФЕКГ с направление, но не намерих.

Приятна вечер ви желая.

# 486
Диляна,  welcome, леко бременеене и прекрасен, пухкав финал през юни   bouquet

Еллле, Пътешественичка, дано дечицата да оздравяват бързо  Hug
Ел, малкят има ли диария? Или само повръщането? Това с антибиотика е много странно, ей така за ... и аз не знам за какво ги предписват.  Praynig  Praynig  Praynig да оздравява.

Ха честито за платените болнични. На мен направо ми се реве като знам,че няма да взема никаква заплата за март, а кой знае после кога ще преведат болничните... май, юни  Cry

Мимко браво за хубавите резултати   bouquet

Пилетта, мисля че хемоглобина е на границата на нормалното за бремеността. А за желязото - таблетки. Сигурна съм, че всичко ще е наред   Hug

Цитат
момичета имам един смешен въпрос - на мен коремът ми сякаш толкова е пораснал, че вече ми те трудно като си обувам бикините, да не говорим за чорапи или да си изрежа ноктите на краката...чудо 35 35
... време е да се поглезиш на педикюр  Grinning

# 487
Благодаря и на вас милички! Simple Smile)))) Маминки започнахме ремонт в стаята на бебо, знаете ли дали латексът е опасен за мен и бебо?  Heart Eyes

# 488
Оставяйте по възможност отворено непрекъснато. Зависи и от латекса, но ако не ти става лошо - не ми се струва като проблем. Аз примерно не мога да си обясня как момичетата, които работят във фризьорските салони издържат на миризмите (амоняк, ацетон и какво ли не), но не съм чула това да се отразило на нечие бебенце  Rolling Eyes

# 489
~Mimko~ на мен тест за спин сифилис хепатит  и тем подобни са ми пуснати още в началото по ЗК  би трябвало и ти да имаш .
bubentseto не знам дали е възможно плацентата да ти застарее толкова бързо с 2 степени дано да е грешка.
Geri ATHINA започнала си да задържаш вода затова ти се подуват ръцете - намали солта до минимум и по-полека с течностите  във ФБ на едно момиче това и беше казал док. и тя беше с подуване което спада после  точно по ръцете
И на моята Фм всичко си беше пакет затова беше и малко по-скъпо  първо ми направи ФМ в която гледа общо сърцето  после каза сега ще гледаме подробно  сърцето  и там едни 10-15 минути поне. Мен док. който ме следи и на ФМ не ми е казвал да отида аз си отидох по мое желание , според мен твоята докторка малко се превъзнася чак пък да те кара да се чувстваш виновна.

# 490
Моят малчо определено е по-добре днес. В момента води жестока битка с едно огромно плюшено куче и ми се струва, че е на път да победи  Laughing. Преди малко хапна доста добре и доста тречности е поел днес. И все пак към 18 часа беше пак с 39.3. Искрено се надявам, че утре и Т няма да е толкова висока.
snowflakely, не няма диария. А и повръщането му е по-скоро от силните хапчета поети на празен стомах. За 4 дена е повърнал само 3 пъти.
пътешествничка, дано бързо оздравява твоето момче и не се стига до нашите успожнения. И аз много се притеснявах да на хвана от малкия и 2-3 дена смуках Инфлуцид, пия вит.Ц и си взех 1 доза осцилококцинум профилактично. И при мен все още не е минала опасността, да се надяваме, че ще ни се размине и на двете.
Geri ATHINA, ами безсънието и притеснението ми дойдоха малко в повече, но ще се оправя, важното е детето да оздравее  Simple Smile. Като нямах дете не бих си представила да издържа толкова време без сън, но почти 7 години вече съм тренирана  Wink. Сигурна съм, че всички майки са така Simple Smile.
DilyanaVutova, добре дошла!
I believe I can fly, честит ти болничен  Laughing. И аз като snowflakely се чудя как ще я караме с тези забавени плащания като стане време за болничен ...
_Sweety_, не съм ходила на ФЕКГ. На ФМ оглеждаха сърцето и казаха, че няма проблеми. Предполагам, че ако имаше проблеми щяха да ме пратят.
piletta, и на мен ми е малко трудно сгъването. Миналата седмица си епилирах краката и си беше зор. А за горната част на триъгълника няма да споменавам. Трябваше да си надигам корема с едната ръка, за да видя къде какво и после по спомен с епилатора  Laughing. После бръсненето на долната част ти беше изцяло по спомен  Laughing. Като цяло станах доста тромава и походката ми се измени. Щом от сега се оплакваме, не знам последните 2 месеца как я караме  Laughing.
Сега да дам малко отчет за ЖК. Всичко е наред и с мен, и с бебка. По размери върви няколко дена напред, но нищо обезпокоително. Беше с главата надолу, дупето горе в ляво, а крачетата в дясно. Разположила се е като царица из целия ми корем. До преди няколко дена дупето и беше в дясно, но явно се е изместила, усещам я доста активна напоследък. Качила съм 1 кг от предния месец, което ми се вижда невероятно, според моя кантар съм качила 3-4. Казах му на док, че не му е верен кантара, а той отговори, че го продава за 100 лв.  Joy. Изследванията ми са добри, хемоглобин - 125, друго не запомних. Кръвното ми беше малко ниско и док ме пита не ми ли се вие свят, което действително ми се случва от време на време /бях споделила и тук/. Викат ме след месец направо за 45 дневния болничен.
Сега остава да реша дали да ходя на 3-тата ФМ, че то няма много време за чудене.
Лека вечер на всички!

# 491
  • София
Здравейте, досега не съм се записвала в темата, но също чакам живот и здраве бебенце в средата на юни. Съжалявам, че нахлувам, но имам един въпрос който ме мъчи- в момента в 26 седмица съм качила 14 килограма, а може да се каже, че не бях слаба и преди това.
Не е ли прекалено много, може ли някой да сподели колко е напълняла досега ? Изследванията засега са добре, слава богу, мерките по ехографа и фетална дават, че бебето е с нормално тегло

# 492
Elle, браво за хубавите резултати  Hug. Дано утре няма температура Баткото  Praynig.

Дени, добре дошла...а тази тема е за да "нахлуват" бъдещи юнски мами   bouquet По отношение на кг. всичко е относително.
Скрит текст:
В днешни дни казват, че качването на кг може да е опасно за бебето. 14кг ми се струват повече като риск за фигурата на майката, а не за бебето. Много жени качват и по 25кг, всичко е до хормони, предразположение към напълняване и умението за контрол на апетита, както и физическата активност.
Аз съм +10 в 25 г.с. ок 65кг, миналата бременност до раждането бях +9 и на 63кг родих (бях бременна през топлите месеци, много се движех и не ми се ядеше от топлото, но ето че сега е различно)
Нека АГто прецени   bouquet

Лека, момичета

# 493
  • София
Ами на мен притеснението ми е, че съм плюс 14 килограма в 26 седмица, а след седмия месец се качват най-много. Лекарят вика единствено да не ям сладко и тестени, гледам да ги избягвам, ама все пак ми е притеснено (фигурата е на втори план засега, притеснявам се от проблеми недай боже)

Какво ядете, дайте някакъв съвет, голям зор с тези ограничени зеленчуци сега, само пластмасови домати ям

# 494
дени Здравей и добре дошла!!!
Аз лично следя приема на калории и гледа. Да не ям след 19 и 30/20ч.
Иначе се ограничавам много но това с качването на килограмите е неизбежно всичко е до хормоните

Общи условия

Активация на акаунт