Шестокласници - 2!

• 44 105
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Моля, кажете къде качвате тестове, да погледна и аз.

в пощата, но трябва да имаш достъп до нея.

Моето след дълги преговори се съгласи да прочете книга #Crazy, моля не се учудвайте.,

ние сме така с четенето-трудно и насила.Но откакто ходи на уроци, за да пише преразкази, госпожата също му споменала, че така няма да стане без да чете ......, та питам аз понеже той това иска-препоръчайте ни книга /фантастика, ужаси ей такива искал да чете/.

# 91
kalona, сега питах моят за книги и каза: Пърси Джаксън - всичките, Ерагон и другите части, Игрите на глада.

Някои от тях ги има в Читанката.

# 92
  • София
Размислила съм се, че догодина сме седмокласници newsm62 проверих тук там рейтинги на училища и тем подобни и вече заедно (с кандидат гимназиста)сме избрали измежду две.
Моля ако някой има скорошни отзиви за френската и НПМГ да пише, събирам всякакви мнения.
 Simple Smile

Ако не си попадала досега на новата информация отн. френския език в СМГ, може да погледнеш темата за СМГ. Не е съвсем по питането ти, но може да представлява интерес.

За книга, различна от фентъзи, препоръчвам "Чудо". Моят петокласник много се впечатли, макар че я започна почти по принуда /казах му да прочете първите 20 страници и ако нем у хареса, да я остави  Simple Smile/

vimares, коя беше учителката по английски в 8-ми клас, тази страхотната  Simple Smile?

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 11:53 от Prizma

# 93
благодаря ви за предложенията,

а Призма , може ли да дадеш линк към "Чудо" , че не мога да се ориентирам

това ли е

http://www.bard.bg/book/?id=1625

# 94
  • В офиса
О, Чудо тъкмо вчера я поръчах. Нямам търпение, отзивите са страхотни. И аз, и девойката ще я четем.
За нечетящ младеж, обаче, аз бих препоръчала или Скълдъгъри Плезънт (детектив скелет), или Дръндьото, или Тими Провала. Ей сега питах щерката. В техния клас има само едно сериозно четящо момче. Останалите, ако изобщо четат, четат разни ей такива.

Мен новината за две паралелки с немски в СМГ много ме зарадва. Има значи надежда, дано учителите да са читави и да се учи сериозно. До сега сме имали страхотен късмет с учители по английски, като подход и като изисквания. И знам каква са рядкост, и виждам и оценявам резултата.
Иначе голям кошмар ми е изборът на училище след 7-ми клас. Интересите са ясни - точни и природни науки, обаче училищата.... Всичките имат поне толкова минуси, колкото плюсове ( за НПМГ отзивите масово са лоши )
В този ред на мисли - децата, които учат далеч от вкъщи как се оправят с придвижването до училище?

С тази олимпиада по български какво е това информационно затъмнение, което се получи при нас, не знам. Обикновено всичко се пише в ел. дневник, за това и не съм се интересувала, а си чаках съобщението. От нашето у-ще на втори кръг има едно явило се дете от 6-ти клас и нито едно от 5-ти. Много малко, предвид че учителката ни по БЕЛ е наистина добра.
Гери, 5 ми се вижда супер оценка. Сами е максималист.

# 95
  • у дома
благодаря ви за предложенията,

а Призма , може ли да дадеш линк към "Чудо" , че не мога да се ориентирам

това ли е

http://www.bard.bg/book/?id=1625

Не съм Призма,но да това е  Peace

Предложения от моето
Къщата на тайните
http://ciela.bg/persons/person/kris-kulumbus/1513

Тими Провала http://www.ciela.com/ciela_books/catalogsearch/advanced/result/? … D1%82%D0%B8%D1%81 - предупреждавам,че е от типа на Дръндьото,ама нашите ги давахме на доста нечетящи деца,които ги прочетоха...

Препоръчва и тези двете - Мастилено сърце и Повелителя на крадците от Корнелия Функе,но те се намират само антикварни или пък в библиотеките-нашите екземпляри в момента са на гастрол в София-детето ми всъщност винаги първо препоръчва тези ...

Ако имате четец Мастилено сърце я има качена в МБ,а и на други места .

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 01:27 от svetlaem

# 96
Отново благодаря за идеите.

Лично на мен ми хареса "Чудо" и Къщата  на тайните-поръчах ги.

А Дръндьото му купих всичките части и така си отлежават вкъщи..., е аз ги прочетох де.

Ама вече съм безкомпромисна, ще настоявам даже ще наказвам, ако не се вземе в ръце и не започне
великото четене.

# 97
  • Бургас
и ние сме така с четенето, само принудително и в минимални количества, аз в учебно време не го юркам, той едва с триста зора чете по 1-2 пъти уроците, общо взето четем само през ваканциите
ох голяма мъка се очертава следващите две седмици с тази работно-учебна събота, добре, че наближава ваканцийката

# 98
  • България, София
vimares, коя беше учителката по английски в 8-ми клас, тази страхотната  Simple Smile?
Таня Николова

# 99
Стига да намери интересно четиво няма да се стига до наказания. Laughing
Аз преди години се напъвах да предлагам книги, които са ми били интересни на мен и се ядосвах, че не ги чете. Скоро обаче разбрах, че не трябва да се водя по моите интереси, а той сам да избира. В момента, в който прочете първата интересна поредица сам си търси и преценява какво да чете.

Теди, разбрах защо се ядосва Сами за БЕЛ. Беше ми казал след Олимпиадата, но аз съм забравила. Трябвало да пише сбит преразказ, а той писал подробен. Викам му- хак ти е, защото трябва да се научи и в живота да представя информацията сбито. той е на двете крайности. Като го питам как е минал деня, винаги е ок. Като ми разказва книга или филм, се започва от сътворението на света, цитират се реплики...абе брада пускам и губя интерес.
Не знам дали е максималист, възможно е. Харесва ми такъв какъвто е / Mr. Green/, само трябва да е по- концентриран, както и брат му всъщност. Четат се условията донякъде и бързат, бързат.....а после аууу, ама аз съм се объркал. Laughing
Резултата го видях на страницата на РИО София.
Вчера и малкия ми вдигна температура. Тамън се бях успокоила, че Сами е добре и легнах да спя следобяд и като ставам гледам, че Сами му мери т. Таткото още го няма. Като каза 37,5 и ми стана лошо. Така се панирах изведнъж, загубих мисловна дейност. Призля ми, казвам си- пак ли. Добре, че бързо се освестих, до аптеката, и се почнахме. Не съм давала противотемпературни, само подсилващи + шуслерови соли и  днес вече е по- енергичен. Дано му се размине, че брат му се измъчи.
Теди, при вас варицелата не пропуска. Стискам палци Мария леко да я кара.
Междувпрочем която от вас иска да ме намери във фб -Гергана Радулова, на кирилица съм там.
Само дано се сетя кой ми праща покана, защото тук ви знам по никове.

# 100
  • най-шареното място
До миналата година вкъщи кипеше голямо четене. 3 минути свободни и тишина, значеха книга - ако няма нова, старата пак. Дръндьовците са четени по минумим 3 пъти всяка. Както и няколко поредици други.
Тази обаче, чакаме една книга от поредица и времето намаля. Ако донеса нова книга, за дни е отметната. Но аз гледам да ги спестявам напоследък, че да остава време.

ПП Не бих натискала да се чете. По-добре да има достъп до много книги и само да посегне детето. Може да не е точно художествена литература в момента тръпката му. При нас картата за библиотеката преди първи клас много помогна. Връщали сме купища книги нехаресани понякога. Но периодът е кратък - бързо се ориентират децата.

# 101
Абсолютно подкрепям за Библиотеката.
С това четене в цялото семейство ,а и цените на книгите Библиотеката е идеален вариант .
Това, което ом споменава за връщането  на не харесани важи в пълна сила и при нас с Калата. Много често зачитаме дадена книжка за кратко време, но не го впечатлява и я оставяме.
Добре, че моге да взимаме по 7 книги. Имаме 3 карти. Време е да извадя и на малкия.

# 102
  • у дома
Стига да намери интересно четиво няма да се стига до наказания. Laughing
Аз преди години се напъвах да предлагам книги, които са ми били интересни на мен и се ядосвах, че не ги чете. Скоро обаче разбрах, че не трябва да се водя по моите интереси, а той сам да избира. В момента, в който прочете първата интересна поредица сам си търси и преценява какво да чете.

Моето е от мнооооооого четящите,аз по-скоро бих наказвала да не чете,защото предпочита да си чете по 200 странички книжка на ден отколкото уроците  Twisted Evil Само си се заканвам де,още не съм му забранявала и просто сърце няма да ми даде сигурно да му забраня  Embarassed Обаче и той ме отсвири с разни предложения на любими детски книги,а Астрид Лингрен и на двамата не им допада особено,чели са доста от нея ,но не им е любима...Другото което забелязвам,че и двете ви деца си падат по еднакъв тип книги,та явно ще е от поколението-просто имат други интереси и това е...
След дълго издирване открих тези
-те са от онзи прословут списък,който една мама-не мога да се сетя ника беше пуснала за лятно четене по-миналата година и от който всъщност разбрах и за книгите на Корнелия Функе и ги издирих...Горните три ги изчете за отрицателно време,значи също му допадат Peace

Гери,дано малкият се оправи бързо  Hug По-миналата седмица дребен беше болен,тази Оги,та напълно ти съчувствам и стискам палци нищо да му няма Hug

# 103
  • София
quote author=Тинкърбел link=topic=829593.msg30375311#msg30375311 date=1426417555]
В този ред на мисли - децата, които учат далеч от вкъщи как се оправят с придвижването до училище?
Цитат

Когато са 1-ва смяна и от 07.30 часа, обикновено родител ги кара до уилището, а след часовете сами се прибират. Когато са втора смяна, сами отиват на училище, а прибирането е по преценка - има дни, когато по програма са до 17.30 и тогава се прибират сами, а когато са до 19.10, обикновено родител ги прибира.
Има деца от Павлово и Люлин - справят се сами още в 5-ти клас.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 08:44 от Prizma

# 104
Моето си поиска, поръча и прочете с голям интерес книгата на Емил Конрад. Сега я дава на съученици. Малката иска също да я чете, но не й е дошъл редът.  Joy
Почна да чете поредицата за Пърси Джаксън, уж казваше, че му е интересно, а я поизостави. Дори първите 1-2 дни си я търсеше сам, щях да припадна.
Днес пък заяви, че щяло да бъде тъп ден, защото нямало контролни  Shocked. Те направиха по всичко последните две седмици, по някои предмети и по два пъти и сега предстои затишие. Иначе чакаме с нетърпение рождения ден в края на месеца. Оказа се, че на същия ден ще имат концерт в Сливница и всички планове трябва да претърпят промяна. Вероятно ще го направим предишния ден, защото е събота и защото не робуваме на суеверия.
При нас библиотеката не е вариант, защото е стара и занемарена. Има книги от моето време, които са прекрасни, но както виждате децата днес имат други интереси. Пък и за нещастие тази седмица почина библиотекарката, беше много мила жена, и сега не се знае кога пак ще работи библиотеката.

Общи условия

Активация на акаунт